Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Qui tacet consentit




Και μου λες:
"Kαι τι θεωρείς εσύ σωστό δηλαδή; Ποιο θα ήταν το τέλειο σύστημα; Kαι πώς θα είμαστε μετά;".
Ατελείωτες ώρες για το πως θα χτιστεί ξανά η κοινωνία, το ανταλλακτικό μας μέσο, προβλήματα εν ολίγης που δεν υφίστανται την συγκεκριμένη στιγμή.
Eνώ όλοι συμφωνούμε πως ο κόσμος έχει πρόβλημα χωριζόμαστε σε παρατάξεις με κριτήριο το πως πιστεύει ο κάθε ένας πως θα έπρεπε να ήταν ο κόσμος μετά την αλλαγή που όλοι θέλουν.

Διαφωνίες, τσακωμοί, σκοτωμοί και όλα αυτά γιατί απλά όλοι ήθελαν έναν καλύτερο κόσμο αλλά οχι με ξεροκέφαλους χαζούς που δεν ξέρουν την πραγματική αλήθεια. Αυτή ήταν η κοινή σκέψη που ένωνε κάθε πολιτικοποιημένο άνθρωπο. Αλλά δεν είναι αθώα αυτή συμπεριφορά του και καλά εξαπατημένου. Είναι παράνοια και είναι σαν να μην βλέπουμε ότι αυτοί που ηγούνται τέτοιων ιδεών είναι κάτι λιγότερο απο απλοί άνθρωποι που θα εξυπηρετήσουν καθαρά τα δικά τους συμφέροντα, τα ατομικά και μόνο.

Και όσοι είναι απ έξω από το χώρο της εξουσίας παίρνουν στα σοβαρά αυτούς τους κομπάρσους πολιτικούς που κουνάνε τα χέρια τους με χάρη για να μας αποσπάσουν την προσοχή όπως ακριβώς κάνουνε στα μωράκια. Και τους παίρνουν στα σοβαρά γιατί τους θεωρούν σπουδαίους και ότι αυτοί θα είναι οι επίλεκτοι που θα επιτελέσουν έργο όντως και δεν θα κοιτάξουν την πάρτη τους. Υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά.

Και είναι σαν να έχουμε λύσει τα πάντα. Αμέσως τρέχουμε να πούμε τι θα κάνουμε και κανείς δεν κοιτάει τι κάνει εκείνη την ώρα. Έχουμε έτοιμη την επανάσταση. Είναι όλα έτοιμα άνθρωποι που περιμένουν ένα σήμα να κατακλίσουν τους δρόμους, σχεδιασμένες καταλήψεις σε κτήρια σημασίας, έχουμε τρόπο να σαμποτάρουμε όλα τα μέσα καταστολής αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν ξέρουμε ποιο είναι το καλύτερο σύστημα για να τσουλήσει ο ντουνιάς, οπότε δεν ξεκινάμε τίποτα αν δεν λύσουμε αυτό εμείς είμαστε οργανωτικοί δεν κάνουμε τέτοια.



Αλλά όσο εμείς καθόμαστε και σπάμε το κεφάλι μας για το τι θα ήταν πιο σωστό όλα πάνε καλά. Δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα. Ούτε για την πολεμική τεχνολογία που ξεφεύγει και μην ξεχνάτε, τη διαχειρίζονται άνθρωποι σαν εμένα και εσένα με τεράστιες πιθανότητες σφάλματος στις αποφάσεις τους. Μία επιστημονική κοινότητα έρμαιο των εταιριών γιατί πολύ απλά αν ένα ζήτημα δεν έχει κέρδος με κάποιο τρόπο δεν είναι άξιο ασχολίας, αυθαίρετες επιθέσεις μεγάλων δυνάμεων σε άμαχους πλυθησμούς κτλπ. Και κάτι που θεωρώ άξιο αναφοράς επίσης είναι η αγορά της Mosanto απο την Bayer, ψαξ΄το και σκέψου το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα μας.

Δεν με νοιάζει τι θα γίνει μετά. Δεν με απασχολεί δεν είμαι ειδικός δεν είναι αρμοδιότητα μου, κανενός δεν είναι. Δεν θα σκεφτώ τι πρέπει να γίνει μετά. Ξέρω ότι κάπου με κάποιο τρόπο πρέπει να μπει ένα στοπ. Σε όλα αυτά τα γελοία πράγματα που συγκροτούν αυτή τη σάπια κοινωνία και τους δίνουμε υπεραξία. Θεσμούς, ήθη, έθιμα, στερεότυπα και όλα αυτά που σε αποτρέπουν από το να ξεφύγεις απο την σειρά σου και να νοιαστείς για ουσιαστικά πράγματα.

Εσύ άνθρωπε φοβάσαι το τι θα γίνει μετά;
Φοβάσαι τους μανιακούς που θα βγαίνουνε και θα σκοτώνουνε χωρίς κάποια πολιτεία να σε προστατεύει;
Φοβάσαι τις αρρώστιες και την καταστροφή που έρχεται;
Φοβάσαι όλα αυτά που σου είπανε στην τηλεόραση οτι συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει τάξη και νόμος;
Φοβάσαι το τέρας που θα βγει μέσα από τον καθένα;
Αυτό που ευλαβικά εκκολάφθηκε μέσα μας από την ανταγωνιστική κοινωνία και δεν κάνεις τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση;
Εγώ φοβάμαι εσένα!

Όποιος σιωπά συναινεί.
Και τελειώνει εκεί.


enfo

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα