Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Τι μπορεί να σκοτώσει τη λίμπιντο

Τι μπορεί να σκοτώσει τη λίμπιντο

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική σας επιθυμία και πώς μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε

Δεν είναι ένας και δύο… Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να μειώσουν την ερωτική διάθεση. Παράγοντες φυσικοί και ψυχολογικοί που συμβάλλουν στην έλλειψη κινήτρου για κάτι που παλαιότερα ήταν ευχαρίστηση.
Δείτε ποιοι είναι και τι μπορείτε να κάνετε για να τους ξεπεράσετε.
stress1

Αγχος

Μερικοί άνθρωποι κάνουν πολλά πράγματα καλά, όταν είναι αγχωμένοι. Το να αισθάνονται σέξι, συνήθως δεν είναι ένα από αυτά. Το στρες στην εργασία, στο σπίτι, ή στις σχέσεις μπορεί να συμβεί στον καθένα. Μαθαίνοντας πώς να το χειριστείτε πραγματικά βοηθάει. Μπορείτε να βοηθήσετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας, ή ένας γιατρός.
partners

Προβλήματα με τον/την σύντροφο

Τα προβλήματα με το σύντροφό σας είναι μεταξύ των κορυφαίων «δολοφόνων» του κινήτρου για σεξ. Για τις γυναίκες, το να αισθάνονται καλά με το σύντροφό τους αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της επιθυμίας τους για σεξ. Και για τα δύο φύλα, οι καβγάδες, η κακή επικοινωνία και το αίσθημα της απιστίας επιδρούν αρνητικά. Αν είναι δύσκολο να αποκαταστήσετε τη σχέση σας, είναι καλό να έχετε μια μακρά συζήτηση μεταξύ σας κι αν αυτό δεν βοηθήσει και θέλετε πραγματικά να σώσετε τη σχέση σας, τότε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

alcohol_

Αλκοόλ

Ενα ποτό μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο ανοικτοί προς το σεξ. Ωστόσο, το πάρα πολύ αλκοόλ μπορεί να μουδιάσει τη σεξουαλική ορμή σας. Το να είστε μεθυσμένοι μπορεί να είναι απωθητικό για το ταίρι σας. Αν έχετε πρόβλημα να πίνετε λιγότερο, ζητήστε βοήθεια.
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Πάρα πολύ λίγος ύπνος

Εάν η σεξουαλική σας διάθεση έχει φύγει, μάλλον δεν ξοδεύετε αρκετό χρόνο στον ύπνο. Μήπως πάτε για ύπνο πολύ αργά ή ξυπνάτε πολύ νωρίς; Εχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε ή να έχετε έναν ήσυχο ύπνο, ή υποφέρετε από άπνοια ύπνου; Οτιδήποτε δημιουργεί πρόβλημα στον βραδινό υπόλοιπο μπορεί να επιφέρει προβλήματα στο σεξ. Φροντίσετε να βελτιώσετε τον ύπνο σας και αν δεν μπορέσετε μόνοι σας να έχετε αποτελέσματα, μιλήστε με το γιατρό σας.
kid-bed

Τα παιδιά

Δεν χάνετε την σεξουαλική ορμή σας, μόλις γίνετε μαμά ή μπαμπάς. Μπορείτε όμως να την χάσετε κάποια στιγμή όταν έχετε τα παιδιά μέσα στα πόδια σας. Προσλάβετε μια μπέιμπι σίτερ για να σας βοηθήσει για κάποιο διάστημα να είστε εκτός από γονείς και σύντροφοι. Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε, ζητήστε βοήθεια από τους συγγενείς, παππούδες και γιαγιάδες. Εχετε μωρό μέσα στο σπίτι; Δοκιμάστε το σεξ κατά τη διάρκεια του ύπνου του.
medication

Η φαρμακευτική αγωγή

Μερικά φάρμακα περιορίζουν την σεξουαλική επιθυμία. Μεταξύ αυτών είναι:
  • τα αντικαταθλιπτικά
  • τα φάρμακα πίεσης του αίματος
  • τα αντισυλληπτικά χάπια (μερικές μελέτες δείχνουν μια σχέση, άλλες όμως όχι)
  • η χημειοθεραπεία
  • τα φάρμακα για τον HIV
Η εναλλαγή φαρμάκων ή δόσεων μπορεί να βοηθήσει. Ρωτήστε το γιατρό σας γι’ αυτό και ποτέ μη σταματήσετε να παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο μόνοι σας. Ενημερώστε το γιατρό σας, αν η σεξουαλική ορμή σας περιοριστεί σημαντικά ύστερα από τη λήψη ενός φαρμάκου.
poor-body-image

Κακή εικόνα του σώματος

Το να αισθάνεται κανείς σέξι είναι πιο εύκολο, αν του αρέσει το πώς βλέπει το σώμα του. Φροντίστε να αποδεχθείτε το σώμα σας όπως είναι σήμερα, ακόμη και αν καταβάλετε προσπάθειες για να αλλάξετε τη σιλουέτα σας. Το να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας μπορεί να σας φτιάξει την διάθεση για σεξ. Εάν ο σύντροφός σας έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, διαβεβαιώστε τον ότι είναι σέξι.
obesity

Η παχυσαρκία

Οταν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, η επιθυμία για σεξ συχνά σκοτεινιάζει. Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι δεν απολαμβάνετε το σεξ, ή ότι δεν μπορείτε να το κάνετε όπως θα θέλατε ή ότι συγκρατήστε από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δουλέψτε το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας (ακόμα και με έναν σύμβουλο, αν χρειαστεί) και αυτό μπορεί να φέρει μια μεγάλη διαφορά.
Erection-Problems

Προβλήματα στύσης

Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία συχνά ανησυχούν για το πώς θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν σεξουαλικά, και ότι η ανησυχία μπορεί να στραγγίξει την ερωτική επιθυμία τους. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αντιμετωπιστεί και τα ζευγάρια μπορούν επίσης να εργαστούν για να την κρατήσουν μακριά και να μην επηρεάζει τη σχέση τους.
low-testosterone

Χαμηλή τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη ενισχύει τη σεξουαλική ορμή. Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους πέφτουν λίγο. Δεν χάνουν όλοι τους την επιθυμία για σεξ, αλλά κάποιοι τη χάνουν. Πολλοί άλλοι παράγοντες -από τις σχέσεις έως το βάρος- μπορούν να επηρεάσουν επίσης την σεξουαλική ορμή ενός άνδρα και τα επίπεδα τεστοστερόνης, οπότε δεν υπάρχει μια και μόνη απάντηση που να καλύπτει την περίπτωση του κάθε άνδρα.
depressed-woman

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη μπορεί να εξαφανίσει την ευχαρίστηση από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του σεξ. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να πάρετε βοήθεια. Αν η θεραπεία σας περιλαμβάνει φάρμακα, ενημερώστε το γιατρό σας εάν η σεξουαλική ορμή σας είναι χαμηλή, δεδομένου ότι κάποια (αλλά όχι όλα) περιορίζουν την ερωτική διάθεση.
menopause-w

Εμμηνόπαυση

Για πολλές γυναίκες, η σεξουαλική ορμή περιορίζεται γύρω από την εμμηνόπαυση. Αυτό συμβαίνει εν μέρει από τα συμπτώματα όπως η κολπική ξηρότητα και ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Είναι δυνατόν να έχετε μια καλή σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση στηριζόμενες στη σχέση σας, την αυτοεκτίμησή σας και τη γενική σας υγεία.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα