Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

8 Βήματα για μια καινούργια αρχή

8 Βήματα για μια καινούργια αρχή
Για όλους έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή η ώρα να αλλάξουν τα πάντα και να αρχίσουν από το μηδέν, να κάνουν μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουν νέα ζωή σβήνοντας τα πάντα και αφήνοντας πίσω παρελθόν και παλιές συνήθειες.

Μπορεί να είναι η πίεση και το άγχος, τα προβλήματα και οι αγωνίες ή απλά η στασιμότητα και η αδράνεια, η ρουτίνα που σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι ευχαριστημένος ή μάλλον «γεμάτος» με αυτό που ζεις, δε νιώθεις καλά και θέλεις κάτι παραπάνω, κάτι άλλο, κάτι νέο. 

Αν έχεις βρεθεί, λοιπόν, σε αυτή τη φάση και νιώθεις πως ήρθε η δική σου στιγμή, αισθάνεσαι την ανάγκη να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή και να ξεκινήσεις μια καινούργια αρχή στη ζωή σου, τότε είναι απλά στο χέρι σου. Καμία τόσο μεγάλη αλλαγή δεν είναι εύκολη αλλά δεν είναι και ακατόρθωτη. Άλλαξε, λοιπόν, όλα όσα θέλεις χωρίς να φοβηθείς και κυνήγησε τα θέλω και τις επιθυμίες σου προκειμένου μέχρι το σημείο που περνάει από το χέρι σου να τα γκρεμίσεις όλα και να τα χτίσεις από τη αρχή φέρνοντας τα στα μέτρα σου, φτάνοντάς τα εκεί που ονειρεύεσαι και ζήσε κάτω από τις συνθήκες που εσύ θέλεις και όχι σου επιβάλλουν οι άλλοι. 

Ακολούθησε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα και ξεκίνα από την αρχή μέχρι να φτάσεις στο σημείο που θα σε κάνει να χαμογελάσεις και να νιώσεις και πάλι πλήρης!

8 Βήματα για να κάνεις καινούργια αρχή στη ζωή σου



1. Βρες τον προσωπικό σου χώρο:
 Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε παίζει μεγάλο ρόλο στη διάθεση και την ψυχολογία μας. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο προσωπικός σου χώρος δε σε ικανοποιεί ή πιστεύεις πως σε μπλοκάρει και δε σε εμπνέει, ή αν ζεις μαζί με άλλους και όλο αυτό σε έχει κουράσει πάρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσεις και να βρεις το δικό σου χώρο ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι πολύ μικρό. Προκειμένου να το φτιάξεις όπως ακριβώς το θέλεις και να έχεις το χώρο και το χρόνο σου μη σκεφτείς πολυτέλειες και δαπάνες. Βρες κάτι που να σε χαρακτηρίζει και να σε γεμίζει όμορφα συναισθήματα μέσα από τις εικόνες του. Αν πάλι έχεις ήδη το χώρο σου, μια αλλαγή στη διακόσμηση και τη διαρρύθμιση θα σε βοηθήσει στο καινούργιο σου ξεκίνημα. Φρόντισε να δημιουργήσεις κάτι ισορροπημένο και αρμονικό, όμορφο κι ευχάριστο στα δικά σου μάτια αλλά ταυτόχρονα πρακτικό και βολικό για να μη δυσκολεύει την καθημερινότητά σου.

2. Κάνε το επάγγελμα που αγαπάς: Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που κάνει μια δουλειά που δε θέλει ή που απλά δεν τρελαίνεται για αυτή αλλά κάτι πρέπει να βρει για να ζει. Αν όλο αυτό πλέον δε σου είναι αρκετό και σε κάνει να νιώθεις μίζερα και να βαριέσαι τη ζωή σου κάθε πρωί που ξυπνάς, άλλαξέ τα όλα. Ανασκουμπώσου, τρέξε, ψάξε, σκέψου θετικά και αργά ή γρήγορα θα καταφέρεις να βρεις κάτι άλλο που θα σε γεμίζει περισσότερο και θα σε κάνει να νιώθεις χρήσιμο και δημιουργικό άτομο. Δε θα είναι εύκολο ούτε είναι σίγουρο πως θα σου επιφέρει τα χρήματα που θέλεις. Είναι ένα ρίσκο, αν έχεις τη δυνατότητα ή μάλλον την πολυτέλεια, πάρε το και δες που θα σε βγάλει. Διαφορετικά, αν είσαι άνθρωπος της σιγουριάς και δεν μπορείς τις τόσο απότομες και μεγάλες αλλαγές, κράτα τη δουλίτσα που έχεις και ταυτόχρονα έχε τα μάτια σου ανοιχτά και με την πρώτη ευκαιρία άρπαξέ τη και κάνε πραγματικότητα τα όνειρά σου.

3. Κόψε κακές συνήθειες και εθισμούς: Το να εξαρτάσαι από κάτι που δε σου κάνει καλό, όταν μιλάμε για μια καινούργια αρχή στη ζωή είναι από τα πρώτα που πρέπει να αλλάξεις. Τσιγάρο, ποτό, junk food, καταχρήσεις γενικά αλλά και άλλου τύπου κακές συνήθειες που δε σε αφήνουν να χαρείς τα ευχάριστα της ζωής (όπως για παράδειγμα όταν κολλάς μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή και ζεις τη ζωή σου μέσα από ένα παιχνίδι), πρέπει να αρχίσουν να κόβονται σιγά σιγά προτού να γίνουν ένα με εσένα και να μην μπορείς να βρεις τον εαυτό σου.

4. Ξεκίνα χόμπι και δραστηριότητες: Θυμήσου όλα αυτά που πάντα ονειρευόσουν να κάνεις και τα ανέβαλες ή τα παρατούσες γιατί είχες άλλες προτεραιότητες. Τα χόμπι είναι απαραίτητα στη ζωή μας, δεν αρκεί μόνο η δουλειά και οι καθημερινές συνήθειες. Έχουμε πήξει από ευθύνες και υποχρεώσεις, από πρέπει και χρονοδιαγράμματα. Φρόντισε να βρεις λίγο χρόνο για να ασχοληθείς με τα ενδιαφέροντά σου από αθλήματα και δραστηριότητες στη φύση μέχρι καλλιτεχνικές ενασχολήσεις αλλά και επιμόρφωση. Οποιοδήποτε αντικείμενο σε ευχαριστεί και σε γεμίζει ή θεωρείς πως σε εξελίσσει ως προσωπικότητα ξεκίνα να το ακολουθείς και μην το παρατήσεις ξανά!

5. Ανανέωσε την εμφάνισή σου: Συνήθως αυτή είναι η πρώτη και η πιο ανώδυνη αλλαγή. Τις περισσότερες φορές που η διάθεση και η ψυχολογία μας είναι σε λίγο περίεργη κατάσταση και νιώθουμε πως θέλουμε μια αλλαγή, ξεκινάμε από το πιο απλό – εμάς τους ίδιους, κι αποφασίζουμε να αλλάξουμε την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και να προσέχουμε πιο πολύ τον εαυτό μας. Μπορείς να κάνεις μια αλλαγή στο στιλ, τα ρούχα, τα μαλλιά σου, κ.ο.κ. αλλά ακόμα καλύτερα να αρχίσεις να προσέχεις τη διατροφή και το σώμα σου. Κόψε κακές διατροφικές συνήθειες και ξεκίνα να τρως πιο υγιεινά για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου και να είσαι πιο υγιής και προστατευμένος. Σε συνδυασμό με κάποιας μορφής άσκηση θα νιώθεις ευεξία αλλά και θα αρχίσεις να αισθάνεσαι περηφάνια για το σώμα σου και να απομακρύνεις τις όποιες ενδεχόμενες ανασφάλειες μπορεί να σε μπλόκαραν μέχρι πρότινος.

6. Απομακρύνσου από αρνητική ενέργεια και καταστάσεις που σε πιέζουν: Μπορεί να πρόκειται για συνήθειες, καταστάσεις, αντικείμενα αλλά και ανθρώπους. Μην αφήνεις κανέναν και τίποτα να σε ρίχνει ψυχολογικά, να σου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα ή να σε πιέζει υπό οποιαδήποτε έννοια και μορφή. Ξεφορτώσου από τη ζωή σου οτιδήποτε μπλοκάρει τη θετικότητα και την αισιοδοξία σου και μην κάνεις πράγματα που σου προκαλούν μιζέρια ή σε στρεσάρουν. Δεν πρέπει να μπλοκάρεις τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σου. Προσπάθησε να είσαι κοντά σε ανθρώπους ευχάριστους και θετικούς που κάνουν μόνο καλό στη ζωή σου και απόφυγε οποιονδήποτε άλλο. Επιπλέον, μην αφήνεσαι σε καταστάσεις που σε πιέζουν ψυχολογικά και τις ακολουθείς με το ζόρι. Δεν έχει κανένα νόημα και δε σου προσφέρει τίποτα όλο αυτό.

7. Να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις: Είσαι ελεύθερο ον και έχεις δική σου βούληση. Φρόντισε να το εκμεταλλευτείς αυτό και να μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε καθοδηγεί ή να σε χειραγωγεί. Εφόσον αυτά που επιθυμείς κινούνται σε λογικό επίπεδο και σε ένα φυσιολογικό πλαίσιο, χωρίς να ενοχλείς κανέναν ή να καταπατάς νόμους και δικαιώματα άλλων, τότε μπορείς να κάνεις αυτά που θέλεις και όχι αυτά που θέλουν οι άλλοι για σένα ή αυτά που σου επιβάλλει η κοινωνία και τα στερεότυπα. Μην ακούς κανέναν, μη φοβάσαι για το τι θα πουν οι άλλοι και ακολούθησε το δικό σου ένστικτο σε κάθε σταυροδρόμι που βρίσκεσαι και καλείσαι να διαλέξεις πορεία.

8. Θέσε στόχους και διεκδίκησέ τους: Η ζωή είναι δική σου αλλά είναι και μικρή. Επομένως, μη διστάζεις να βάζεις στόχους και να τους κυνηγάς καθώς και να διεκδικείς όλα όσα θεωρείς πως σου ανήκουν σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου. Από τα επαγγελματικά μέχρι τα ερωτικά σου. Ρώτα τον εαυτό σου ποιος θέλεις να είσαι και βρες τον τρόπο να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι. Βρες τη δουλειά που σε γεμίζει, προσέγγισε τον άνθρωπο που σε κάνει ευτυχισμένο, φτιάξε το χώρο στον οποίο θα ήθελες να ζεις, πέταξε όλα τα άχρηστα πράγματα που μπλοκάρουν την ευτυχία σου και δημιούργησε χώρο και συνθήκες για να έρθουν όλα τα χαρούμενα και τα θετικά!

simplylife

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα