«Δεν θα ήθελα τη φούστα τόσο μακρυά...» ζήτησε μια πελάτισσα της μπουτίκ «Bazaar» από την 30χρονη ιδιοκτήτρια Μαίρη Κουάντ. Δεν ήταν η μόνη, λες και ήταν συνενοημένες, κυρίες και δεσποινίδες, που συνήθιζαν να αγοράζουν φούστες και κάποια στιγμή δεν τους άρεσε το... κανονικό μέγεθος.
«Πιο κοντά...». Φθάνει τόσο; «Λίγο ακόμα...». Είναι καλά μέχρι εδώ, κυττάξτε στον καθρέπτη... «Κι άλλο, θα ένοιωθα πιο άνετα αν η φούστα ήταν τουλάχιστον πέντε πόντους επάνω από το γόνατο...».
Η Ιστορία κατέγραψε ότι η Αγγλίδα Μαίρη Κουάντ γέννησε τη μίνι φούστα που την πρωτοπαρουσίασε σε κολεξιόν στις 10 Ιουλίου, σα σήμερα, το 1964. Στην πραγματικότητα ήταν μια γυναικεία επιλογή, μια θηλυκή βούληση και απλά η ιδιοκτήτρια της μπουτίκ στο Κολωνάκι του Λονδίνου, στο Τσέλσυ, προσαρμόστηκε...
Και επειδή η δαιμόνια Μαίρη Κουάντ ήταν γυναίκα της μόδας και επειδή η μόδα δεν μπορεί να είναι σταθερή, διαφορετικά δεν είναι... μόδα, η ίδια η Κουάντ, καθιέρωσε και τη μίντι φούστα, αλλά και τη μάξι φούστα! Μίντι και μάξι τη δεκαετία του '70, και τη δεκαετία του ΄80 επιστροφή στο μίνι!
Τη δεκαετία του ΄60, όπου τότε όλα πήραν φωτιά, τα χρόνια των χίπυς και του Βιετνάμ, των Μπήτλς και των ναρκωτικών, της σεξουαλικής απελευθέρωσης και του Μάη '68, τότε που ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι και κυκλοφόρησε το αντισυλληπτικό χάπι, ήρθε και η μίνι φούστα. Όχι πια ρούχα που ντύνουν όλο το γυναικείο σώμα, το οποίο πια δεν χρειάζεται κορσέδες και μεσαιωνικούς φραμπαλάδες.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.