Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ψυχική επίθεση και άμυνα (μέρος πρώτο)


Είναι, φαίνεται, το δυστυχές χαρακτηριστικό της Μεταφυσικής να μην μπορούμε να μιλήσουμε για αυτήν χωρίς να καταδεικνύουμε τις υπερβολές και τις ανοησίες με τις οποίες έχουν "στολίσει" τα πολύ σοβαρά της θέματα διάφοροι επιτήδειοι. Όμοια και σε αυτή την περίπτωση, πολύ φοβάμαι πως θα χρειαστεί να ασχοληθούμε περισσότερο με τις ανόητες δεισιδαιμονίες που κυκλοφορούν γύρω από το σημαντικό θέμα της ψυχικής επίθεσης και άμυνας, παρά με την ουσία του που είναι και η πραγματικά σοβαρή. 

Παρ' όλα αυτά, θα κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια να εξετάσουμε το θέμα όσο πιο διεξοδικά γίνεται, αντλώντας πληροφορίες από διάφορους τομείς γνώσης, αποκρύπτοντας εκείνα που δεν χρειάζονται στον πολύ κόσμο και, τέλος, χωρίς να καταφύγουμε στον εντυπωσιασμό των "μαγικών συνταγών" προστασίας που διαφημίζονται στο διαδίκτυο, θα συμβουλέψουμε τους αναγνώστες μας με απλότητα αλλά όχι με απλοϊκότητα. 

Διότι υπάρχει ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός όσο και απλός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από μια ψυχική επίθεση και τον τρόπο αυτό συνήθως τον αποκρύπτουν όλοι εκείνοι που τιτλοφορούνται ως γκουρού της γνώσης. Η σοβαρότητα του θέματος, όμως, είναι δεδομένη και όσο και αν το κυνήγι μαγισσών, στην τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων, ξεκίνησε από προλήψεις και δεισιδαιμονίες, ε, δεν μπορεί, είχαν βάλει το χέρι τους και οι "μάγισσες" στο να αποκτήσουν αυτή τη φήμη. Ο κόσμος μπορεί να είναι τρελός κι εύπιστος αλλά όχι τόσο όσο θα ήθελαν μερικοί να πιστεύουν. Και οι μάγισσες το διαπίστωσαν με πικρό τρόπο αυτό, κι ακόμα το διαπιστώνουν.

Ψυχική επίθεση



Ας ξεκινήσουμε με μια απλή και καθημερινή ματιά. Από τις κοινωνικές σας συναναστροφές, θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που, χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο, είναι ικανοί να καταστρέφουν τη διάθεση των γύρω τους, ενώ παράλληλα μια γενική κακοτυχία φαίνεται να τους ακολουθεί. Επίσης, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ο λαός συνηθίζει να λέει πως "ματιάζουν" και όποιος έρχεται σε επαφή μαζί τους έχει συμπτώματα μιας απότομης αδιαθεσίας, που εκδηλώνεται με πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία, κόπωση έως και λιποθυμικά επεισόδια, χωρίς καμία υποκείμενη νόσο. Σε μια τέτοια περίπτωση που έτυχε να εξετάσω και ιατρικά, δεν υπήρχαν στοιχεία ηλεκτρολυτικών διαταραχών ή υπογλυκαιμίας και γενικά δεν υπήρχε ιατρικός λόγος για την εκδήλωση των φαινομένων αυτών, αν και παραδέχομαι πως θα χρειαζόταν ολόκληρη έρευνα για αυτούς τους ανθρώπους.


Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι με τόση γοητεία που είναι αδύνατο κανείς να τους αντισταθεί, παρά υποκύπτει στη βούλησή τους και τα αποτελέσματα είναι ανάλογα. Κι αν κανείς θεωρεί πως υπερβάλω, δεν έχει παρά να ξεψαχνίσει λίγο περισσότερο τις ειδήσεις και τις εφημερίδες ή ακόμη και να ανακαλέσει δικές του εμπειρίες. Οι επιστήμονες έχουν να προτείνουν θεωρίες αρκετά ασφαλείς, που έχουν να κάνουν με τις ορμόνες και την εξωλεκτική επικοινωνία και έχουν αρκετό δίκιο. Αν γνώριζαν περί των ενεργειών, των πολικοτήτων και των υπολοίπων σωμάτων που συνιστούν τον άνθρωπο, τότε θα μπορούσαν να έχουν μια ολοκληρωμένη θεωρία.


Είναι, λοιπόν, κοινό κτήμα ότι ο νους των ανθρώπων έχει κάποια ιδιότητα με την οποία εκφράζεται η διάθεσή του και όσο και αν οι προαναφερθείσες περιπτώσεις μοιάζουν ετερόκλιτες μεταξύ τους, στην ουσία το ζήτημα μπορεί κανείς να πει ότι είναι ενεργειακό, όπως και να κατηγοριοποιεί κανείς τις περιπτώσεις αυτές. Για παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι το "μάτιασμα", η βασκανία των χριστιανών, μπορεί να αποτελεί μια εκδήλωση βαμπιρισμού που μπορεί και να είναι ασυνείδητη εκ μέρους του επιτιθέμενου. Στην πραγματικότητα, η μεγάλη πλειοψηφία των ψυχικών επιθέσεων δεν γίνεται συνειδητά από τον επιτιθέμενο, διότι κι εκείνος είναι μπλεγμένος σε σκοτεινά γρανάζια χωρίς να το ξέρει. Οι κατευθυνόμενες επιθέσεις είναι πολύ σπάνιες και απαιτούν συνήθως ενασχόληση του ανθρώπου, όπως και κίνητρο. Για ποιό λόγο να επιτεθώ εγώ σε εσάς, για παράδειγμα, αν δεν μας χωρίζει κάτι και αν δεν είμαι τόσο πλανημμένος που να περπατώ με γοργά βήματα στο Αριστερό Μονοπάτι; Από την άλλη, είναι βασικός κανόνας το φαινόμενο "μπούμερανγκ", κατά το οποίο εκείνο που κάνω εγώ σε σας γυρίζει πίσω σε μένα, για να το θέσω απλά. Εάν κινούμαι από μοχθηρά κίνητρα εναντίον σας, τότε το σκοτάδι καλεί το σκοτάδι και η επίθεση θα γυρίσει σε μένα με πολλαπλάσια ταχύτητα και σφοδρότητα.

Υποβολή


Πολλές από τις περιπτώσεις ψυχικής επίθεσης εξηγούνται με την παραδοχή της υποβολής, κατά την οποία μια ιδέα υποβάλεται σε ένα άτομο. Η υποβολή μπορεί να γίνει τυχαία, χωρίς κακό σκοπό ή συνειδητά. 


Στην πρώτη περίπτωση, εάν κανείς διηγείται ιστορίες για φαντάσματα μέσα στην άγρια νύχτα, ο νους εκείνου που υποβάλεται ευκολότερα θα παρεξηγεί τις σκιές και τους θορύβους, θα βλέπει φαντάσματα παντού. Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης χρειάζεται ειδική εκπαίδευση προκειμένου ο ένας να υποβάλει με τη βούλησή του κάποιον συγκεκριμένο. Από την εμπειρία μου, ο μηδενιστής υποβάλεται σχεδόν μηδαμινά, όπως μηδενιστικές είναι και οι αντιλήψεις του, ενώ ο μυημένος καθόλου.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα της αυθυποβολής, όπου το ίδιο το άτομο υποβάλει τον εαυτό του. Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν οι υποχονδριακές ιδιοσυγκρασίες, όπου ο άνθρωπος, για παράδειγμα, νομίζει ότι πάσχει από συγκεκριμένη ασθένεια, της οποίας μπορεί και να εμφανίσει τη συμπτωματολογία. Μια άλλη τέτοια περίπτωση είναι αυτό που ο λαός ονομάζει "ανεμογκάστρι", όπου η γυναίκα, χωρίς να είναι έγκυος, εμφανίζει όλα τα σημεία εγκυμοσύνης, με τρόπο αρκετά θεαματικό.


Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς πότε μια κατάσταση οφείλεται σε ψυχική επίθεση με την εσωτερική έννοια ή σε υποβολή. Εάν μάλιστα σκεφτούμε την πιθανότητα ψυχικών νόσων, το πράγμα γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

Απατεώνες προγνώστες κι αποκρυφιστές
Ίσως μοιάζει λανθασμένη η τοποθέτηση ενός τέτοιου ζητήματος στο θέμα που συζητάμε, ωστόσο θα αποδείξω γιατί είναι σχετικό. Είναι σχετικό, λοιπόν, διότι έχει μεγάλη σχέση με την υποβολή και με την ψυχολογία, που έχουν τη δική τους αξία η καθεμία στην ψυχική επίθεση. Η επιτυχία όλων αυτών των επιτηδείων, καθώς και των αυτοαποκαλούμενων διδασκάλων και διδασκαλισσών, εξαρτάται στο μέγιστο βαθμό από την υποβολή που ασκούν στο νου των θυμάτων τους, που κατά τα άλλα μπορεί να είναι κι άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Τα άτομα αυτά, λοιπόν, από την υποβολή που έχουν υποστεί, υποπίπτουν σε αυτό που η ψυχολογία ονομάζει "αυτοεκπληρούμενη προφητεία". Με λίγα λόγια, ασυνείδητα δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να εκπληρωθεί η πρόβλεψη των επιτηδείων που, για να δημιουργήσουν την κατάλληλη υποβλητική ατμόσφαιρα, χρησιμοποιούν σύμβολα που ανάθεμα κι αν ήξεραν τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν, όπως είναι αμφίβολο το να γνωρίζουν τι ακριβώς λένε πέραν από ανοησίες, γαρνιρισμένες με ικανές δόσεις εσωτερισμού και αποκρυφισμού. Ας έχουν την κατανόησή μας, άρρωστοι και πλανεμμένοι άνθρωποι είναι αλλά ας μην αφεθούμε στις παγίδες τους. Ας υψώσουμε φραγμό στις υποβολές τους, ας τους διαγράψουμε από τις λίστες μας αλλά ας προσευχόμαστε για αυτούς.

Η πραγματικότητα των ψυχικών επιθέσεων
Αδιάφορα από την αιτιολογία που δίνει κανείς στις ψυχικές επιθέσεις (ή την ονομασία), δεν παύουν να είναι μια υπαρκτή κατάσταση, που μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα. Ο αδαής άνθρωπος, πίσω από ένα τέτοιο περιστατικό, θα διακρίνει την τυχαιότητα. Ο επιστήμονας θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει με κανόνες της επιστήμης και αρκετές φορές θα πέσει μέσα στις υποθέσεις του. Ο άνθρωπος με εσωτερική υποδομή θα δει το ζήτημα ολιστικά και θα διακρίνει τις λεπτοφυείς επιδράσεις που οι άλλοι δύο δεν μπορούν, επομένως θα μιλήσει είτε για ένα φαινόμενο που έχει αποκλειστικά και μόνο επιστημονική τεκμηρίωση είτε πίσω από αυτήν θα δει μια ψυχική επίθεση. Παραμένει ανοιχτό ως ερώτημα και εξαιρετικά ενδιαφέρον ως μελέτη το να κατορθώσει κάποιος να συνδέσει τις ψυχικές επιθέσεις που αφορούν στο αιθερικό ή στο αστρικό σώμα με τις επιπτώσεις που μέσω του φαινομένου του Αντίκτυπου συμβαίνουν στο πυκνό υλικό σώμα.


Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, σε κάθε περίπτωση σωματικής ή ψυχικής δυσλειτουργίας, ο άνθρωπος θα πρέπει να απευθύνεται στους ειδικούς επιστήμονες και όχι να ψάχνει για ψυχική επίθεση ή να βάζει άλλους που δεν μπορεί να ελέγξει την αξιοπιστία τους, να ψάχνουν για αυτόν. Επικουρικά, μπορεί ο ίδιος να πάρει μέτρα ασφαλή και αξιόπιστα αλλά πάντοτε, σε κάθε περίπτωση (και θέλω να το κατανοήσετε αυτό για αυτό και το επαναλαμβάνω) που είναι διαταραγμένη η υγεία, θα πρέπει να απευθύνεστε σε γιατρούς.
Τα μέτρα προστασίας από τις επιθέσεις, θα δοθούν στο δεύτερο μέρος του άρθρου, μαζί με γενικότερες συμβουλές αποφυγής των κακοτοπιών...


kemanakh

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα