Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Οι Επιπτώσεις Ενός Εγκεφαλικού Επεισοδίου


Ο εγκέφαλος είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο όργανο που ελέγχει τις διάφορες λειτουργίες του σώματος. Εάν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανιστεί και η ροή του αίματος δεν μπορεί να φτάσει στην περιοχή που ελέγχει μια συγκεκριμένη λειτουργία του σώματος, το μέρος του σώματος δεν θα λειτουργήσει όπως πρέπει. Εάν το εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανιστεί προς το πίσω μέρος του εγκεφάλου, για παράδειγμα, είναι πιθανό ότι κάποια αναπηρία που αφορά την όραση θα προκύψει. Οι επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου εξαρτώνται κυρίως από τη θέση της απόφραξης και την έκταση του εγκεφαλικού ιστού που επηρεάζεται.

Δεξιό Εγκεφαλικό

Οι επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του εμποδίου και πόσο επηρεάζεται  ο εγκεφαλικός ιστός . Ωστόσο, επειδή η μία πλευρά του εγκεφάλου ελέγχει την αντίθετη πλευρά του σώματος, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που επηρεάζει τη μία πλευρά θα οδηγήσει σε νευρολογικές επιπλοκές από την πλευρά του σώματος που επηρεάζει. Για παράδειγμα, εάν η διαδρομή εμφανίζεται σε δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, η αριστερή πλευρά του σώματος (και η αριστερή πλευρά του προσώπου) θα επηρεαστεί, με αποτέλεσμα:
  • Παράλυση στην αριστερή πλευρά του σώματος   
  • Προβλήματα όρασης   
  • Γρήγορο, περίεργο στυλ συμπεριφοράς   
  • Απώλεια μνήμης

Αριστερό Εγκεφαλικό

Εάν το εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, η δεξιά πλευρά του σώματος θα επηρεαστεί, με αποτέλεσμα:
  • Παράλυση στη δεξιά πλευρά του σώματος   
  • Προβλήματα ομιλίας / γλώσσας   
  • Αργό, επιφυλακτικό στυλ συμπεριφοράς   
  • Απώλεια μνήμης

Εγκεφαλικό Στέλεγχος

Όταν το εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανιστεί στο εγκεφαλικό στέλεγχος, ανάλογα με τη σοβαρότητα του τραυματισμού, μπορεί να επηρεάσει και τις δύο πλευρές του σώματος και μπορεί να αφήσει κάποιον σε μία «κλειδωμένη" κατάσταση. Όταν συμβαίνει μια κλειδωμένη κατάσταση, ο ασθενής είναι γενικά σε θέση να μιλήσει ή να επιτύχει οποιαδήποτε κίνηση κάτω από το λαιμό. 

strokeassociation


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ



[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα