Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η Νέα Ιατρική του μέλλοντος

Ο τρελός του χωριού

Η Νέα Ιατρική του μέλλοντος

Δεν είμαι ο μόνος «τρελός» φυτοφάγος. Και ούτε εσύ, που μόλις πρόσφατα αποφάσισες να μπεις στο κλαμπ των vegans, είσαι ιδιότροπος ή τρελός/ή.

Η φυτοφαγία σήμερα, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι η μόνη λύση, για να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πλανήτη. Είναι η μοναδική μας λύση, για να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένα. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να θέσουμε τέρμα σε όλες τις ασθένειες. Είναι η κατάλληλη ώρα να εκφράσουμε έμπρακτα την ανωτερότητα του ανθρώπινου είδους, δείχνοντας οίκτο και συμπόνια για όλα τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον επίγειο παράδεισο μας.

Το παγκόσμιο κίνημα της φυτοφαγίας έρχεται, για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, σαν τσουνάμι να συμπαρασύρει τους πάντες στο διάβα του.

Είτε το θέλεις είτε όχι, είτε σου αρέσει είτε όχι, εσύ ο αμετανόητος και ασυνείδητος πτωματοφάγος (κρεατοφάγος), σε λίγα χρόνια θα αποτελείς τη μειοψηφία και ίσως σε πενήντα χρόνια να είσαι δακτυλοδεικτούμενος.

Σε αυτό το άρθρο δεν πρόκειται να κάνω κήρυγμα και ούτε θα καταβάλω ιδιαίτερη προσπάθεια, για να σας επηρεάσω σε οποιαδήποτε απόφασή σας. Ποτέ εξάλλου δε μου άρεσε να μιλώ πολύ περί θεωρίας, καθώς είμαι άνθρωπος της πράξης και της δράσης.

Οφείλω, όμως, να παρουσιάζω την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος, προκειμένου να ξεσκεπάσω όσους επιμελώς φροντίζουν να σας παραμυθιάζουν και να σας κρατούν στην άγνοια και στο σκοτάδι.

Η αλήθεια πάντα θριαμβεύει στο τέλος, και αυτή η ώρα έφτασε. Σήμερα, εδώ και τώρα, μπροστά σας, με σύμμαχο, πλέον, την επιστημονική έρευνα, τα εργαστηριακά αποτελέσματα και τις ανακοινώσεις από επίσημους και έγκυρους ιατρικούς φορείς κορυφαίων ειδικοτήτων.

Η απόλυτη φυτοφαγία (vegan) σήμερα δεν είναι μόνο για τους χίπηδες του 1960 ούτε μόνο για τους «αιρετικούς» της γιόγκα. Δεν είναι μόνο για τους αναχωρητές των απανταχού θρησκειών και ούτε φυσικά μόνο για τους ασθενείς. Είναι η αλήθεια στη διατροφή, όπως εκφράζεται πλέον από εκατοντάδες ιατρούς, φυσικοπαθητικούς, διαιτολόγους και διατροφολόγους, κυρίως στην Αμερική και στην Αγγλία.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω μερικά μόνο αντιπροσωπευτικά ονόματα των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας και της διατροφής, χωρίς να σας κουράσω

με πολλές λεπτομέρειες. Όποιος από εσάς θεωρεί ότι ήρθε η ώρα του και επιθυμεί να ψάξει το θέμα πιο βαθιά, του παρέχω και τις αντίστοιχες προσωπικές ιστοσελίδες τους.


Ξεκινάω το σημερινό άρθρο με τα ονόματα κορυφαίων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι πείθουν με το παράδειγμά τους, αλλά και με τις χιλιάδες μαρτυρίες των ασθενών τους.

Όλοι αυτοί οι ιατροί, μηδενός εξαιρουμένου, είναι απόλυτα φυτοφάγοι (vegan) και ενώ μεταξύ των απόψεών τους υπάρχουν μικρές και ελάχιστες διαφορές, εντούτοις συμφωνούν όλοι στην κατάργηση από τη διατροφή μας όλων των λαδιών (ακόμη και του ελαιόλαδου).

Ορίστε η DreamTeam (ονειρική ομάδα!)

*όπου υπάρχει το MD μέσα σε παρένθεση, σημαίνει medical doctor/ ιατρός

 
1. Dr. Dean Ornish (MD)*
Ένας από τους μεγαλύτερους καρδιολόγους της Αμερικής και ο προσωπικός ιατρός του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Bill Clinton. Φανατικός οπαδός της vegan διατροφής, συστήνει σε όλους τους καρδιοπαθείς ασθενείς μια διατροφή με ελάχιστα λιπαρά και καθόλου λάδι. Η διατροφή του έχει σώσει χιλιάδες ασθενείς από περιττές και επικίνδυνες εγχειρήσεις και έχει βοηθήσει αμέτρητους ασθενείς να απαλλαγούν οριστικά από φάρμακα για πίεση, χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.

Ακολούθησε τον Dr. Ornish, αγόρασε τα βιβλία του και μάθε περισσότερα στην προσωπική ιστοσελίδα του www.deanornish.com

2. Dr. John McDougall (MD)*
Ένας από τους αγαπημένους μου ιατρούς με απίστευτη δράση και αγώνα για την εκπαίδευση πάνω στην ολοκληρωτική φυτοφαγική διατροφή. Μέγας υποστηρικτής της διατροφής με πολλά άμυλα και κυρίως με πατάτες, ισχυρίζεται ότι όποιος έχει ως πρώτο μέλημα πρώτα να χορτάσει τρώγοντας τις απαραίτητες θερμίδες, παύει αυτόματα να αναζητά άλλες ανθυγιεινές τροφές. Συστήνει 3 γεύματα ημερησίως με καλαμπόκι, ρύζι, πατάτες, γλυκοπατάτες και όσπρια και απαγορεύει όλα τα λάδια και τους ξηρούς καρπούς. Είναι fit, υγιέστατος και καλοστεκούμενος στα 70 έτη του και έχει εκδώσει αρκετά best seller με κορυφαίο το βιβλίο "Starch solution".

Διευθύνει μια εναλλακτική εκπαιδευτική κλινική με εβδομαδιαία ενημερωτικά προγράμματα και διοργανώνει ετήσιο συνέδριο με κορυφαίους ομιλητές πάνω στο ζήτημα της απόλυτης φυτοφαγικής διατροφής. Μια παγκόσμια αυθεντία πάνω στα προβλήματα παχυσαρκίας και αρθρίτιδας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.drmcdougall.com

3. Dr. Caldwell Esselstyn (MD)*
Κορυφαίος καρδιολόγος με τεράστια εμπειρία πάνω στην κλινική έρευνα και εφαρμογή. Η αποκλειστική θεραπεία του αποκλείει οποιαδήποτε ιατρική χειρουργική επέμβαση και συνίσταται από απόλυτη φυτοφαγική διατροφή με αυστηρό αποκλεισμό όλων των λιπαρών τροφών και ειδικά του λαδιού. Όλα τα βιβλία του είναι best seller με κορυφαίο το "Prevent and Reverse heart disease". Σήμερα ο ίδιος συνεχίζει να είναι αδύνατος και fit στα 82 του έτη και όπως ισχυρίζεται ο ίδιος διαθέτει το ίδιο σωματικό βάρος με αυτό που κέρδισε πριν από 50 χρόνια το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με την εθνική ομάδα της Αμερικής στο αγώνισμα της κωπηλασίας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.dresselstyn.com


4. Dr. Michael Klaper (MD)*
Κύριο χαρακτηριστικό του το πηγαίο και αυθόρμητο χιούμορ και το νεανικό στυλάκι του. Υποστηρικτής και λάτρης της νηστείας με νερό για χρονικά διαστήματα μεγαλύτερα των 21 ημερών και υπεύθυνος προγράμματος νηστειών στην εναλλακτική νηστειοθεραπευτική κλινική TrueNorth Health Center της Καλιφόρνια. Συγγραφέας του εκπληκτικού βιβλίου "Pregnancy, Children and the Vegan Diet" και ιδιαίτερα δημοφιλής ως ομιλητής σε ιατρικά συμπόσια και συνέδρια με αποκλειστικό αντικείμενο ομιλίας τη vegan διατροφή.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.doctorklaper.com


5. Dr. Neal Barnard (MD)*
Ο πρώτος ιατρός που έσπασε τη σιωπή του και γκρέμισε το κατεστημένο του διαβήτη. Τα βιβλία του με κορυφαίο το best seller "Dr. Neal Barnard's Program for Reversing Diabetes", οι ομιλίες του και η κλινική εμπειρία του έχουν αποτελέσει κίνητρα για όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ να απαλλαγούν οριστικά από τον εφιάλτη των φαρμάκων.

Είναι πρόεδρος του οργανισμού (PCRM), της υπεύθυνης και αβλαβούς ιατρικής, και ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση ασθενών στο πώς να απαλλαγούν από την ασθένεια του διαβήτη και το περιττό βάρος, με μια αποκλειστικά φυτοφαγική (vegan) διατροφή που δεν περιλαμβάνει λάδια και λιπαρά.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.pcrm.org/media/experts/neal-barnard


6. Dr. Michael Greger (MD)*
Ο ιατρός εγκυκλοπαίδεια. Φανατικός ερευνητής και μελετητής της ιατρικής βιβλιογραφίας, έχει θέσει ως αποκλειστικό στόχο στη ζωή του την ενημέρωση του κόσμου πάνω στην καταγεγραμμένη και αποσιωποιημένη αλήθεια. Διευθύνει ένα μη κερδοσκοπικό ενημερωτικό οργανισμό και ανεβάζει καθημερινά δωρεάν βίντεο με νέες πληροφορίες διατροφής σχετικά με την ανωτερότητα της vegan διατροφής. Του αρέσει να γυμνάζεται καθημερινά στον αγαπημένο του ηλεκτρικό διάδρομο και, παράλληλα, να αναζητά πληροφορίες σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά με το laptop του.

Συστήνω να εγγραφείτε στο email του ως συνδρομητής, για να λαμβάνετε καθημερινά ό,τι νεώτερο στην έρευνα της διατροφής.
Το βιβλίο του "How not to die: Discover the foods Scientifically Proven to Prevent and Reverse Disease" είναι κορυφαίο και το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.drgreger.org


7. Dr. Joel Fuhrman (MD)*
Ο αγαπημένος ιατρός των σταρ του Χόλυγουντ και των διάσημων αθλητών της Αμερικής. Πρώην σπουδαίος αθλητής ο ίδιος και χάλκινος Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του πατινάζ, είναι fit και ιδιαίτερα χαρισματικός ομιλητής. Είναι οπαδός της δικής του GBOMBS διατροφής, η οποία συστήνει πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, κρεμμύδια, μανιτάρια, μούρα και σπόρους. Τα βιβλία του "Eat to live" και "End Diabetes" είναι τα πιο δημοφιλή. Ένας ιατρός, ο οποίος ασπάζεται τη φιλοσοφία της Φυσικής υγιεινής, τη νηστεία με νερό ως θεραπευτικό μέσο και προτείνει τη ζωντανή διατροφή (> 70%) ως το ιδανικότερο προληπτικό μέσο.

Χάρη στον πίνακα θρεπτικών συστατικών των πράσινων λαχανικών που ο ίδιος συνέταξε (ANDI score), τα σέσκουλα, το κέϊλ, το κινέζικο λάχανο και ο κόριανδρος θεωρούνται σήμερα δημοφιλέστερα από το μαρούλι και το λάχανο.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.drfuhrman.com


8. Dr. Matt Lederman (MD)*
Εμπνευστής του εκπληκτικού ντοκιμαντέρ "Forks Over Knives",το οποίο υπάρχει πλέον στο YOUTUBE και με ελληνικούς υπότιτλους και που όλοι σας θα πρέπει να το δείτε οπωσδήποτε. Επιβλέπει ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας και τους καθοδηγεί στη θεραπεία χωρίς φάρμακα, μόνο με άσκηση και αυστηρή vegan διατροφή. Είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της μεγαλύτερης αλυσίδας ποιοτικών τροφίμων της Αμερικής, των WHOLE FOODS MARKET, μια αλυσίδα της οποίας ο ιδρυτής είναι επίσης vegan!
Περισσότερες πληροφορίες στο www.transitiontohealth.com


9. Dr. Garth Davis (MD)
Χειρουργός ιατρός με εξειδίκευση στους παθολογικά παχύσαρκους ασθενείς, ο οποίος αποφάσισε να αναζητήσει την κύρια και αρχική αιτία της παχυσαρκίας, απογοητευμένος από τα προσωρινά αποτελέσματα των περιττών λιποαναρροφήσεων, αφαίρεση τμήματος στομάχου, κλπ. Ανακαλύπτοντας το μυστικό της vegan διατροφής για τον ίδιο και για τους ασθενείς του, έγραψε το βιβλίο "Protein aholic: How our obsession with meat is killing us". Περισσότερες πληροφορίες στο www.proteinaholic.com


10. Dr. Adam Dave (MD)
Και ιατρός και αθλητής τρίαθλου αποτελεί τη νέα γενιά της ιατρικής. Μιας ιατρικής που βασίζει τη θεραπεία της σε αλλαγή του LIFESTYLE και της διατροφής. Ο Adam Dave είναι νέος, ωραίος, fit και πάνω από όλα λιτοδίαιτος με έμφαση στη διατροφή 80/10/10.

Λάτρης της φρουτοφαγίας και της ζωντανής διατροφής, συστήνει 70% - 80% ωμοφαγία μέχρι το απόγευμα και το βράδυ ένα μόνο γεύμα με βραστά λαχανικά, αβοκάντο και όσπρια.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.adamdavemd.com

-------------------------------------------------
 
Αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί vegan ιατροί του κόσμου, αλλά οι πιο γνωστοί και δημοφιλείς στο πλατύ κοινό. Έχω στη διάθεσή μου τα ονόματα και άλλων, τουλάχιστον 10 – 15, σύγχρονων ιατρών που ασπάζονται την απόλυτη φυτοφαγία ως τρόπο σίτισης και θεραπείας.
Η σύντομη μνεία στα ονόματα και στο έργο αυτών των ιατρών έγινε με ένα διπλό σκοπό.
Αφενός μεν, να δώσει το κίνητρο σε όσους από εσάς θεωρούν ότι η vegan διατροφή είναι ελλιπής και επικίνδυνη.
Αφετέρου δε, να διευρύνει το οπτικό πεδίο των «ξεροκέφαλων» Ελλήνων ιατρών, οι οποίοι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ακόμη ως μοναδικό τρόπο θεραπείας τις ξεπερασμένες, αποτυχημένες και βάρβαρες τεχνικές, χωρίς καμία αναφορά στον πολύ σημαντικό ρόλο της διατροφής!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ (για όλους εσάς)


Αγαπημένοι μου αναγνώστες, η αλήθεια ελευθερώνει. Η αλήθεια σώζει. Μη γυρνάτε την πλάτη σας σε κάτι, χωρίς πρώτα να το δοκιμάσετε.

Σας προκαλώ εδώ και τώρα. Από αύριο και για τις επόμενες 30 συνεχόμενες ημέρες, ακολουθήστε 100% φυτοφαγική αλκαλική διατροφή.

Κόψτε όλα τα πτώματα - κρέατα (ναι, και τα ψάρια!), όλα τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και οτιδήποτε ζωικό προϊόν ή παράγωγό του.

Τρώτε αποκλειστικά μόνο φρούτα, ωμά και βραστά λαχανικά, φρέσκους σπιτικούς χυμούς, όσπρια, δημητριακά (ναι, και ψωμί) πατάτες, γλυκοπατάτες, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο, ελιές, σπόρους (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο) και λάδια (χατιρικά). Μη ζυγίζετε.

Μη μετράτε θερμίδες. Τρώτε, όποτε πεινάτε, ό,τι θέλετε και όσο θέλετε.

- 30 ημέρες είναι ΜΟΝΟ!

Για να διαβάζετε αυτό το άρθρο, σημαίνει ότι το λέει η καρδιά σας. Περιμένω τα νέα σας, τη βιωματική σας εμπειρία και τυχόν ερωτήσεις ή απορίες στα πρώτα βήματα σας σε ένα νέο τρόπο ζωής, που υπόσχεται... Μεγάαααλες αλλαγές!
 
Δράσε τώρα... αύριο μπορεί να είναι, ήδη, πολύ αργά για την υγεία σου!

Σπάρτακος ο Εκπαιδευτής

Spartacus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα