Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ = ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ;

ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Α-λήθει-α είναι η αποκάλυψη της λήθης στην οποία βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, και όποιος κατανοεί την λήθη μπορεί να δει και την αλήθεια.

Αληθινό δεν είναι το πραγματικό. 
Πραγματικό είναι ότι εμπεριέχει μέσα του την λήθη.
Τι είναι η πραγματικότητα λοιπόν;
Είναι η εικόνα της ζωής.

Ζω άρα υπάρχω;
Η
Υπάρχω άρα ζω;

Η ανθρώπινη ψυχή έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το ιδανικό, παρά από το πραγματικό. 
Με το πραγματικό ζεις, με το ιδανικό υπάρχεις. 
Λοιπόν, θέλετε να λογαριάσουμε τη διαφορά; 
Τα ζώα ζουν, οι άνθρωποι ζουν επίσης, αλλά μπορούν και να υπάρχουν.

Τι λοιπόν κάνει την διαφορά ανάμεσα στο ζώο και τον άνθρωπο;
Ο Νους! είναι η νοητή ουσία που βρίσκεται μέσα στο σώμα της ψυχής.


Αλήθεια λοιπόν είναι ο Νους ο οποίος νοεί με τον Λόγο-σκέψη τις αληθινές ιδέες και οι ιδέες γίνονται Υπάρχων μέσα από το αληθινά σώματα που είναι η Ζωή τις ψυχές.
Νους -Λόγος- η Ζωή Υπάρχων
........

.................
Η διαφορά ανάμεσα στην αληθινή συνείδηση
Και στην κίβδηλη συνείδηση.

Το "πραγματικό" και άμεσο συμφέρον του κάθε ανθρώπου πάνω στην Γη είναι η κίβδηλη συνείδηση του, η οποία ζει την εικόνα ενός κατώτερου εαυτού.


Κάθε άνθρωπος πρέπει να αναζητήσει την αληθινή του συνείδηση και να βρει το μονοπάτι που θα τον φέρει από την κίβδηλη στην αληθινή συνείδηση, στον αληθινό του εαυτό, μακριά από το άμεσο ευκαιριακό "πραγματικό" γεμάτο ανάγκες και επιθυμίες σάρκινο σώμα του στην Γη.
Ή αληθινή συνείδηση κατανόησης του αληθινού μας εαυτού αφορά την ίδια μας την ύπαρξη, μέσα από το Υπάρχω και ζω την ζωή ως Άνθρωπος, και όχι από το να ζω την ζωή ως ζώο. 

Και μπορεί να το κάνει αυτό ο άνθρωπος μόνον όταν νιώσει την ανάγκη να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, ν' απορρίψει το θετικό, και αρνητικό στην ζωή του, να αρνηθεί αυτή την πραγματικότητα της λήθης απέχοντας από αυτήν.
.....
...............
Ο Θεός είναι ποιητής "ο ποιών την αλήθεια της ζωής".
...............
.....

Η ποίηση δεν εκφράζει μία πραγματικότητα, είναι η ίδια από μόνη της όλες οι πραγματικότητες μαζί, και μας οδηγεί από το πραγματικό στο αληθινό, κάτι που εμείς εδώ θεωρούμε ως φαντασία, και ανταλλάξαμε τους όρους και κάναμε το ψέμα ως αλήθεια, και την αλήθεια ψέμα.
....
Η τέχνη και οι επιστήμες που εδρεύουν μέσα στην λογική του ανθρώπου μπορεί να μην είναι ο καθρέπτης που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των ζώων επειδή δεν έχουν λογική, αλλά η λογική των ανθρώπων στην Γη είναι η σφύρα που διαμορφώνει την ζωή, αλλά και πάλι η λογική ανήκει στον κόσμο και πραγματικότητα των ζώων, και της εικόνας της ζωής, διότι τους λείπει η αληθινή συνείδηση που υποδηλώνει τις ιδέες προερχόμενες από την νοητή ουσία τον Νου που εμπεριέχει μέσα της η εικόνα το σώμα η ψυχή.
Η αλήθεια της ζωής προέρχεται από τον κόσμο των ιδεών της αιώνιας αέναης ύπαρξης του ενιαυτού μας, είναι η νοητή ουσία ο Νους όμοιος με την πρωταρχική νοητή ουσία που εμείς εδώ ονομάζουμε Θεό.


Είμαστε συνειδητότητες Νους.
Υπάρχω όταν νοούμαι και γεννώ τις ιδέες από τον κόσμο των ιδεών, και ο κόσμος των ιδεών γεννιέται από τον Νου, και είναι Αδιαίρετος ο Νους με τον  Λόγο και ο Λόγος γεννά την Ζωή τα σώματα από φως τις ψυχές, και γίνεται η Ζωή Υπάρχων, καθ'ομοίωσιν με τον Πατέρα Νου Θεό που είναι
ΦΩΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ (ΥΙΟΣ)
Η ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ


morfeas sky
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ";
Πραγμα-τικό
κάθε αντικείμενο, κάθε τι που μπορούμε να το αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας
κάθε υλικό αντικείμενο

OTI EXEI NA KANEI ME THN ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΗΘΗΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΜΟΝΟΝ Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΗΣΕΙ ΔΙΑ-ΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΘΗ

morfeas sky
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα