Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

6 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ)


Μαύρο δαγκωτό.
Η αληθινή μαύρη σοκολάτα έχει τρία κυρίως συστατικά (κακάο σε σκόνη, βούτυρο κακάο και ζάχαρη) και πολλά φυσικά θρεπτικά μικροσυστατικά. Στη σωστή ποσότητα αυτή η απόλαυση είναι σχεδόν εντελώς αθώα.
Ερευνες έδειξαν ότι μετά την κατανάλωση σοκολάτας, οι γυναίκες συνήθως νιώθουν δύο συναισθήματα: ευχαρίστηση και ενοχή. Αν θες να νιώθεις περισσότερη ευχαρίστηση, προτίμησε τις σοκολάτες με τουλάχιστον 60% κακάο. (Οι σοκολάτες γάλακτος περιέχουν πιο πολλά σάκχαρα και λιπαρά, ενώ η λευκή δεν έχει σχεδόν τίποτα υγιεινό.) Περίπου δύο τετράγωνα κομμάτια την ημέρα μπορούν να ωφελήσουν…

Τον εγκέφαλο
Τα αντιοξειδωτικά του κακάο, που ονομάζονται πολυφαινόλες, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας την ευφυΐα και τη μνήμη. (Πληροφοριακά, οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση περηφανεύονται για τα περισσότερα Νόμπελ.)
Την καρδιά
Η επικατεχίνη, μια από τις ενώσεις που δίνουν στο κακάο την πικρή του γεύση, μπορεί να χαμηλώσει την πίεση του αίματος. Επίσης, 60 γραμμάρια την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 20%.
Την ενέργεια
Η ίδια επικατεχίνη ενισχύει τη μιτοχονδρική λειτουργία των κυττάρων σου. Με απλά λόγια, σού δίνει έξτρα ενέργεια όταν τη χρειάζεσαι. Επίσης, αν και η σοκολάτα μπορεί να περιέχει λίγη καφεΐνη, όσο πιο σκούρη είναι, τόσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητά της στο διεγερτικό χημικό, θεοβρωμίνη.
Τη διάθεση
Το βούτυρο κακάο μπορεί να ενεργοποιήσει τις φυσικές ενδορφίνες, καθώς και μια ελάχιστη ποσότητα ανανδαμίνης, ενός χημικού του εγκεφάλου, που μοιάζει με τη μαριχουάνα. Μην ανησυχείς, θα σου φτιάξει λίγο το κέφι, δεν θα έχει άλλες παρενέργειες.
Τις λιγούρες
Εχεις νιώσει ποτέ ότι πρέπει να φας σοκολάτα; Τρώγοντάς τη διεγείρεις τον μπροστινό λοβό του εγκεφάλου, δηλαδή το κέντρο ανταμοιβής, και, όπως συμβαίνει με τα ναρκωτικά, το σώμα σου ζητάει συνεχώς κι άλλη.
Το αδυνάτισμα
Και τώρα τα καλύτερα νέα. Ερευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε συχνά σοκολάτα, είναι πιο αδύνατοι από αυτούς που απέχουν εντελώς. Μόνο μην αδειάσεις το ντουλάπι σου με τη μια.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο Women's Health

Πηγές: University of California, The Ohio State University, National Institute of Nursing Research
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα