Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Κρίση πανικού: Tips για να μη ξανασυμβεί


Οι κρίσεις πανικού φαίνεται ότι χτυπούν όλο και πιο νέους ανθρώπους εξαιτίας των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε όλους τους τομείς.

Οι κρίσεις πανικού εκδηλώνονται ξαφνικά, χωρίς κάποιο συγκεκριμένη αιτία. Αρκετά συχνά , όμως συνδέονται με συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως σε περιόδους μεγάλης έντασης, άγχους ή θλίψης.
Τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού είναι ιδιαίτερα έντονα και πολλοί είναι αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για αγχώδη διαταραχή, αλλά πιστεύουν ότι παθαίνουν έμφραγμα ή κάτι άλλο σοβαρό.
Οι κρίσεις πανικού τις περισσότερες φορές διαρκούν 5-10 λεπτά και τα συμπτώματά τους, τα οποία μπορεί να κρατήσουν περισσότερο, περιλαμβάνουν:
Ταχυπαλμία, εφίδρωση, ξηροστομία, δυσκολία στην αναπνοή, αίσθηση πνιγμού, σφίξιμο στο στήθος, εξάψεις, μούδιασμα στα χέρια, τρέμουλο, πόνος στο στομάχι, ναυτία.
Τι να κάνετε για να μη ξανασυμβεί
Η Therese Borchard, ιδρύτρια του Project Beyond Blue, μιας διαδικτυακής κοινότητας για άτομα με χρόνια κατάθλιψη και άγχος, προτείνει:

Πάρτε βαθιές αναπνοές
Κάθε τεχνική χαλάρωσης που μετριάζει την αντίδραση του οργανισμού στο στρες βασίζεται στη σωστή αναπνοή και ιδιαίτερα στις βαθιές εισπνοές.
Ρίξτε νερό στο πρόσωπό σας
Έρευνες δείχνουν ότι το κρύο νερό μειώνει τους παλμούς της καρδιάς, ενεργοποιούν το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα και προωθούν τη χαλάρωση.
Κάντε μασάζ στο κεφάλι
Το μασάζ στο κεφάλι συγκεκριμένα διευκολύνει την αιμάτωση του εγκεφάλου και απομακρύνει την ένταση από τους μύες του αυχένα.
Ζεστάνετε τα χέρια σας
Τρίβοντας τα χέρια σας, πλησιάζοντας το τζάκι ή ακόμη και τυλίγοντας τα δάχτυλά σας γύρω από μια ζεστή κούπα καφέ, πυροδοτείται η χαλάρωση από το παρασυμπαθητικό σύστημα.
 Φάτε μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο επιδρά χαλαρωτικά στον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα