Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Γιάνη μου το λαχούρι σου

Untitled+2
Ο κακός χαμός έχει γίνει με τη χθεσινή συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Αλέξη Παπαχελά που ελάχιστοι παρακολούθησαν αλλά άπαντες σχολίασαν στα social media.
Σοβαρά τώρα; Στηθήκατε μπροστά στις τηλεοράσεις και ακούγατε τον Γιάνη Βαρουφάκη να λέει τι συνέβαινε πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων όπου παρέες μαφιόζων αποφασίζουν να πεθαίνουν παιδιά στα σύνορα και να κόβονται αναπηρικές συντάξεις;
Σε ένα γαμημένο μίτινγκ της τελευταίας ανθυποεπιχείρησης να πας υπάρχει πάντα ένας κακομοίρης στη γωνία που κρατάει στοιχειώδη έστω πρακτικά. Κι εμείς αγωνιούμε για το αν ο Βαρουφάκης πράγματι ηχογραφούσε το 0,000002% των κεκλεισμένων των θυρών συζητήσεων που έκριναν το μέλλον ενός ολόκληρου λαού και πότε θα τον πιάσει φαγούρα στο αριστερό αρχίδι για να μας τις αποκαλύψει.
Η ανεργία θα φτάσει στο 352%, οι συντάξεις θα πέσουν στο μισό ευρώ, μπάτσοι θα αναγκάζουν ανήλικα προσφυγόπουλα να κοιμούνται έξω στους -250 βαθμούς κι εμείς θα συζητάμε ακόμα τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί του Yianis.
Ρε δεν ΄πα να του είπε και «γαμώ το μουνί που σε πέταγε»; Στα παπάρια μας!

Δεν υπήρχε Plan B, λέει, υπήρχε Plan X. Θα μας έσωζαν οι Κινέζοι. Τι ακούμε, ρε μαλάκα μου;
Καλώς ή κακώς ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν μέχρι τον Ιούλιο υπουργός μιας κυβέρνησης που έφερε το χειρότερο και πιο χυδαίο μνημόνιο στην ιστορία των μνημονίων.
Καλώς εάν πράγματι είχες καλές προθέσεις και πίστευε – έστω αφελώς – ότι μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ευρώπη με τις μεθόδους του, κακώς εάν ήξερε από πρόπερσυ ότι το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι μια φλότζα και τα πάντα ήταν κανονισμένα – ότι ήταν φλότζα το ήξερε σίγουρα. Γιατί μην ξεχνάμε ότι με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης εκλέχθηκε κι αυτός μαζί με τους άλλους και τη δική του υπογραφή είχε η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.
Αυτός έμπαινε στα Eurogroup και έβγαινε χαμογελαστός μιλώντας για chicken run, δημιουργική ασάφεια και μπλόφες – έτσι γενικά κι αόριστα – λες και παίζαμε πρέφα. Δεν μπαινοέβγαινα εγώ.
Προφανώς βρίσκω αστείες τις εκκλήσεις των ναιτζήδων μενουμευρωπαίων για εξεταστική επιτροπή για το άτομό του αλλά ο καθένας μας κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και ο Βαρουφάκης απέτυχε. Παταγωδώς. Τέρμα πια με την επιείκεια. Δε θα γίνουμε και χειροκροτητές του.
Και κάτι τελευταίο. Διάβασα κάπου ότι το 62% του ΟΧΙ είναι πολιτική παρακαταθήκη για το μέλλον.
Αρχίδια παρακαταθήκη είναι. Τα ίδια λέγαμε και για το Δεκέμβρη του ’08 και για τους Αγανακτισμένους. Και κοιτάξτε γύρω σας πού βρισκόμαστε.
Μας κυβερνάει ένας πολιτικός απατεώνας που εκλέχθηκε από το 18% του εκλογικού σώματος, ο οποίος ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με ένα μόγγολο που εκλέχθηκε από 200.000 άλλα μόγγολα.
Και το καλύτερο είναι ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί ουσιαστικά δεν μας κυβερνάει κανείς. Έρχονται όλα έτοιμα απέξω.
Έξι μήνες έχουν περάσει από το ΟΧΙ και 6 χρόνια κοντεύουν από το Καστελόριζο.
Σταματήστε επιτέλους να βαυκαλίζεστε και παραδεχτείτε το, δεν είναι κακό.
Αποτύχαμε. Παταγωδώς. Κι εμείς κι ο Γιάνης.
by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: Μιλάμε όλη μέρα για τα πάντα, από τις γραβάτες των δικηγόρων μέχρι τα πανέρια του Παντελίδη, και δε μιλάμε για τα 2 σημαντικότερα και μοναδικά ζητήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τη χώρα: την ανεργία και το προσφυγικό.
Όλα τα υπόλοιπα είναι παπατζιλίκια για το facebook και το twitter.)

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα