Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Σπάνια συμπαντική σύμπτωση: 5 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ευθυγραμμίζονται και σπέρνουν πανικό...

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Πέντε πλανήτες του ηλικακού μας συστήματος ευθυγραμμίζονται σήμερα σε μια σπάνια συμπαντική σύμπτωση: Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος, Αρης και Δίας θα είναι ορατοί από τη Γη σε μια διαγώνια γραμμή στον ουρανό.
Η καλύτερη στιγμή για να δείτε το φαινόμενο είναι την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και την πρώτη του Φεβρουαρίου, 45 λεπτά πριν την ανατολή του ήλιου.
Η ευθυγράμμιση των πλανητών είναι ένα από τα πιο σπανιότερα αστρολογικά φαινόμενα. Δοξασίες, εικασίες, αλήθειες, ψέματα, προσδοκίες, προρρήσεις και πολλά άλλα συνθέτουν ένα άλλο μοναδικό φαινόμενο αυτό της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης όπως αποτυπώνεται στις συμπεριφορές των κοινωνιών μεμονωμένα ή και ομαδικά.
Σε κάθε περίπτωση η όποια ευθυγράμμιση έχει γίνει κατά το παρελθόν κατά ένα περίεργο τρόπο συνδυάζετε ή απλά τυχαίνει να έχει και σημαντικά γεγονότα.
Αυτά τα γεγονότα θα σας παρουσιάσουμε παίρνοντας ως παράδειγμα την τελευταία πλανητική ευθυγράμμιση πριν από 100χρόνια.
Στην δική μας εποχή. Στην δική μας ζωή όλα αυτά συμβαίνουν από τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Τι ακριβώς συμβαίνει :

ο Ήλιος βρίσκεται στο κέντρο του Ηλιακού Συστήματος. Γύρω από αυτόν είναι οι πλανήτες, με τον Ερμή πλησιέστερο, στη συνέχεια, είναι η Αφροδίτη, που ακολουθείται από τη Γη, στη συνέχεια, ο Άρης και ο Δίας. Όλοι αυτοί οι πλανήτες μπορεί να φαίνονται με γυμνό μάτι και όντως η Αφροδίτη είναι το πιο λαμπρό αστέρι στον ουρανό μετά τη Σελήνη. Και ο επόμενος είναι ο Δίας που είναι πιο φωτεινότερος. 
Κάθε ένας από αυτούς τους πλανήτες κάνει κάτι δικό του στη δική του τροχιά, με τον Άρη και τον Δία, που είχαν χρόνια να κάνουν την τροχιά αυτή για να πάει δεξιά γύρω από τη Γη ενώ η Αφροδίτη και ο Ερμής θα βρίσκονται από την άλλη πλευρά, και δεν είναι ποτέ περισσότερο από ένα τέταρτο του ουρανού μακριά από τον Ήλιο
Η τελευταία φορά που αυτοί οι τέσσερεις πλανήτες βρίσκονταν σε τόσο στενή ευθυγράμμιση ήταν περίπου στις 29 Οκτωβρίου του 1910, πάνω από 100 χρόνια πριν. Παρόμοιες ευθυγραμμίσεις είχαμε το 1915, 1955 και 1966, αλλά δεν μοιάζουν με αυτήν που γίνεται το Μάιο του τρέχοντος έτους.
Λοιπόν, τι συνέβαινε τότε το 1910;
1. Τα αιματηρά γεγονότα της 6ης Μαρτίου του 1910 στο Κιλελέρ, στο Τσουλάρ, στην πύλη Φαρσάλων και στην πλατεία Θέμιδος της Λάρισας δρομολόγησαν ραγδαίες εξελίξεις στο Αγροτικό Πρόβλημα της Θεσσαλίας, στο οποίο η οριστική λύση δόθηκε το1923 από την επαναστατική κυβέρνηση του Ν. Πλαστήρα
2. Το 1910 ψηφίστηκαν οι δύο πρώτοι νόμοι στην Ελλάδα περί ασφαλιστικών εταιριών και λίγα χρόνια αργότερα, το 1917 ψηφίστηκε ο 1023 Νόμος περί ιδιωτικής επιχειρήσεως ασφαλίσεως ο οποίος αποτέλεσε ουσιαστικά τη βάση που στηρίχθηκε όλη η μετέπειτα ασφαλιστική νομοθεσία. Βασικός συντάκτης ήταν ο γνωστός καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Ασφαλιστικής, Αλκιβιάδης Κρασσάς.
3. Στη νεοελληνική ιστορία, ο Βενιζελισμός αντιπροσωπεύει την πιο φιλόδοξη δυναμική και ολοκληρωμένη προσπάθεια του αστικού εκσυγχρονισμού. Ηγέτης και κύριος εκφραστής του ήταν ο Ελ. Βενιζέλος, του οποίου τα πολιτικά οράματα ανταποκρίνονταν στις τότε ανάγκες της νεοελληνικής κοινωνίας κατά την περίοδο 1910-1920.
4.  Κατά την περίοδο 1910-20, ο αστικός εκσυγχρονισμός συνυπήρχε με τον αλυτρωτισμό, ο οποίος επικεντρώθηκε στην εφαρμογή της Μεγάλης Ιδέας.
5. Η συνταγματική αναθεώρηση του 1911 συνδέθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1864, θέσπισε νέες διατάξεις και επέτρεψε να υλοποιηθεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Βενιζέλου. Έτσι τέθηκαν οι βάσεις και τα πλαίσια για τη θέσπιση και την κατοχύρωση εκσυγχρονιστικής νομοθεσίας. Στο συνταγματικό κείμενο του 1911 καθοριστικός παράγοντας στις όποιες μεταρρυθμίσεις είναι η θεσμοθέτηση του κράτους Δικαίου, ώστε οι φορείς και τα όργανα της κρατικής εξουσίας να ενεργούν πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Περιλαμβάνεται η συνταγματική τόνωση των φιλελευθέρων και δημοκρατικών στοιχείων του τότε ισχύοντος πολιτεύματος.
6. Και η νύχτα της Τετάρτης ήρθε. Τι έγινε τότε; Οι εφημερίδες της εποχής μας δίνουν μια ιδέα για την εικόνα του τέλους του κόσμου που είχε σχηματισθεί: Και ήτο τόσην η συγκίνησις, ώστε και άνθρωποι σοβαροί διετέλουν χθες εν παραδόξω ταραχή, θεωρούντες άφευκτον την καταστροφήν. Συνεζήτουν όλην την ημέραν περί του κομήτου και των μέσων δια των οποίων ήλπιζον ότι πιθανώς να εσώζοντο εξ αυτού (Καιροί, 6.5.1910). Ο τρόμος των Αθηναίων έφτασε σε τέτοιο σημείο που ένα σωρό κόσμος κατέκλυζε τα φαρμακεία της πρωτεύουσας για να προμηθευτούν… οξυγόνο και να γλιτώσουν από την ασφυξία των αερίων του κομήτη.
Και οι φαρμακοποιοί, μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στην τεράστια ζήτηση του οξυγόνου, πουλούσαν αιθέρα και αμμωνία. Όταν ξημέρωσε η Πέμπτη 6 Μαΐου και οι αχτίδες του ήλιου που ανέτειλε διάλυσαν τους φόβους, όλοι συνειδητοποίησαν ότι η συντέλεια του κόσμου είχε… αναβληθεί και ξαναγύρισαν στις δουλειές τους ή στις ασχολίες τους ανακουφισμένοι. Και βεβαίως ακολούθησαν σχόλια, επικρίσεις και γκρίνιες. Την εποχήν μας, η διάδοσις της επιστήμης και η ανάπτυξις του λαού δεν ημπόδισε διόλου την ψυχοπάθειαν να καταλάβη εξ ολοκλήρου όλα τα κοινωνικά στρώματα, ο δε πανικός επετέλεσε και εις τον αιώνα μας το μέρος του (Χρόνος, 6.5.1910).
Την ίδια μέρα, οι Καιροί έγραφαν: Καθ ημάς ο φόβος ούτος από του κομήτου δεν πηγάζει εξ υποβολής, ουδέ εξ ιστορικών αναμνήσεων… Καθ ημάς ο από του κομήτου φόβος είναι ένστικτος και έχει αιτίαν φυσιολογικής εξελίξεως…. Ίσως εις απωτάτους και παναρχαίους αιώνας έσχον ολεθρίαν επίδρασιν επί της Γης, κατεφόβισαν δε τα ανθρώπινα γένη, τα οποία έκτοτε, ως γνωματίζει η θεωρία της εξελίξεως, αισθάνονται φόβον και τρόμον εκ της εμφανίσεως των κομητών.
7. 18-2-1910: Σεισμική δόνηση κλονίζει τα Χανιά
8. Πρώτη πτήση υδροπλάνου επιχειρήθηκε στη λίμνη Μπερ από τον Γάλλο πιλότο Ανρύ Φαμπρ.
Στις 8/8/1910 η κυβέρνηση Δραγούμη προχώρησε σε εκλογές, στις εκλογές πήραν μέρος πλήθος νέοι άνδρες και όλες οι ιδεολογικές τάσεις με νέους σχηματισμούς, περισσότεροι από 1.000 νέοι υποψήφιοι εμφανίστηκαν.
Τα αποτελέσματα των εκλογών έδωσαν το παράδοξο φαινόμενο, ο αριθμός των ανεξαρτήτων βουλευτών να προσεγγίζει το σύνολο των εκπροσώπων των επισήμων κομμάτων.
Πολλοί από τους ανεξάρτητους βουλευτές εμφορούντο από ριζικά αντίθετες πολιτικές ιδέες μεταξύ τους, προσανατολίζοντο όμως προς την παρουσία του Ε Βενιζέλου αναζητώντας τον μεταρρυθμιστή και εκφραστή των λαϊκών προσδοκιών.
Ο Ε Βενιζέλος κατέβηκε σαν υποψήφιος της Αττικοβοιωτία, η κάθοδος του αυτή είχε λάβει μορφή σφυγμομέτρησης στον χώρο της Ελλαδικής δημόσιας ζωής. Ο παλιός πολιτικός κόσμος συσπειρώθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει την επερχόμενη Βενιζελική θύελλα.
Έτσι με πρωτοβουλία του Δ Ράλλη και του Ν Λεβίδη τα δύο μεγάλα κόμματα συμφώνησαν να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο.
9. Το 2012 έχει και συνέχεια στο θέμα πλανητική ευθυγράμμιση αλλά θα το αναπτύξουμε με στοιχεία σε επόμενο ρεπορτάζ.
Για την ιστορία πάντως, ορισμένες καταστροφολογικές προβλέψεις που έπεσαν έξω στο παρελθόν:
1000 μ.Χ. Σύμφωνα με ορισμένους φανατικούς χριστιανούς του Μεσαίωνα, τότε επρόκειτο να συμβεί η Αποκάλυψη. Δεν συνέβη τίποτα, φυσικά, αλλά τα γύρισαν έπειτα από λίγα χρόνια, το 1033, όταν ο λιμός εκείνης της χρονιάς στην Ευρώπη ανακηρύχθηκε ως ο τρόπος του Θεού να τιμήσει τα χίλια χρόνια από τη Σταύρωση.
1533 μ.Χ. Ο γερμανός αναβαπτιστής Μελχιόρ Χόφμαν ανακοινώνει στο Στρασβούργο πως έρχεται ο Χριστός να μας τιμωρήσει. Πεθαίνει στη φυλακή, γλιτώνοντας τη θεία δίκη.
1843 μ.Χ. Ο αμερικανός μεθοδιστής Ουίλιαμ Μίλερ ανακοινώνει ότι η Αποκάλυψη έρχεται την 3η Απριλίου εκείνου του έτους. Μετά το διορθώνει για τις 7 Ιουλίου, κατόπιν για τις 21 Μαρτίου του 1844 και, τέλος, για τις 22 Οκτωβρίου 1844. Παρά την ατυχία των προβλέψεών του, περί τους 50.000 αφελείς συγκεντρώθηκαν για να δουν την επιστροφή του Μεσσία.
1874 μ.Χ. Οι ιδρυτές της κίνησης που μετά θα ονομαζόταν «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ήταν σίγουροι ότι εκείνη τη χρονιά θα γίνει η οριστική μάχη του Αρμαγεδδώνα. Δεν έγινε.
1910 μ.Χ. Η επεικείμενη διέλευση του κομήτη του Χάλεϊ προκάλεσε κύματα πανικού σε όλο τον πλανήτη. Τα ΜΜΕ είχαν αρχίσει τη δουλειά τους. Ο καημένος ο κομήτης δεν προσέκρουσε στη Γη· ίσα που ήταν ορατός διά γυμνού οφθαλμού όταν περνούσε από δίπλα της.
1914 μ.χ. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», παρά την προηγούμενη ατυχία τους, ξαναπροβλέπουν τη μάχη του Αρμαγεδδώνα. Και σχεδόν πέφτουν μέσα, γιατί εκείνη τη χρονιά άρχισε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Δεν πρόβλεψαν τίποτε σχετικό για το 1939, όταν ξεκίνησε ο Β’ Π.Π.
1982 μ.Χ. Οι αστρονόμοι μπαίνουν στο παιχνίδι των πωλήσεων. Οι Τζον Γκρίμπιν και Στέφεν Πλάγκεμαν πρόβλεψαν το 1974 στο βιβλίο τους «The Jupiter Effect» ότι η ευθυγράμμιση των πλανητών του ηλιακού συστήματος στις 10 Μαρτίου 1982 θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές, όπως πλημμύρες και διέγερση του διαβόητου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα στο Σαν Φρανσίσκο.
Επί οκτώ χρόνια το βιβλίο πουλούσε καλά, μέχρι τον Απρίλιο του 1982, οπότε (αφού δεν είχε συμβεί τίποτε στις 10 Μαρτίου) εξέδωσαν το αναθεωρημένο «The Jupiter Effect revisited», στο οποίο έλεγαν ότι στην πραγματικότητα το φαινόμενο αυτό είχε συμβεί το 1980 και το μόνο που είχε παρατηρηθεί ήταν ανύψωση των υδάτων κατά 0,4 χιλιοστά και δεν πειράζει, λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα. Το δεύτερο βιβλίο πούλησε λιγότερο, αλλά συνολικά οι καταστροφολόγοι εισέπραξαν ουκ ολίγα.
1999 μ.Χ. Ορισμένοι προέβλεψαν το τέλος του κόσμου για τις 11 Αυγούστου. Μετά απέδωσαν το λάθος στις προβλέψεις εκείνου του απατεώνα του Νοστράδαμου.
2000 μ.Χ. Ο «ιός της χιλιετίας». Σύμφωνα με σύγχρονους καταστροφολόγους, θα κατέρρεαν όλα τα ψηφιακά συστήματα, επειδή τα κομπιούτερ δεν θα κατάφερναν να βάλουν το έτος 2000 στο ημερολόγιό τους. Τίποτε δεν κατέρρευσε, όμως κάποιοι πλούτισαν κάνοντας σέρβις και «ειδικές προετοιμασίες» σε συστήματα πληροφορικής.
Προσεχώς «καταστροφές», επόμενες ημερομηνίες  :
9 Σεπτεμβρίου 2017. Ο κατακλυσμός που έχει προβλέψει η μυθολογία των Ζαποτέκ, μια φυλή στην Οαχάκα του νότιου Μεξικού.
8 Ιουλίου 2022. Στις 18:42, παρακαλώ! Τότε θα γίνει η εισβολή των εξωγήινων από τον μακρινό πλανήτη 3 Reticuli, του αστερισμού Reticulum, ορατού μόνο από το νότιο ημισφαίριο κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Το ισχυρίζονται διάφοροι οπαδοί των New Age δοξασιών.
3 Απριλίου 2033. Υπάρχει, λένε παλιά κιτάπια των Σουμερίων, και 13ος ζωδιακός αστερισμός. Και όταν ο Ηλιος πάει σ’ αυτόν (σε 22 χρονάκια και τέσσερεις μήνες), θα γίνει το έλα να δεις! Εδώ θα είμαστε.
pronews

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα