Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Δείτε τι μπορεί να πάθετε από ένα φιλί!



φιλι


Μπορεί οι επιστημονικές μελέτες να αποδίδουν στα φιλιά ευεργετικές αλλά δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύουμε.

Μπορεί οι επιστημονικές μελέτες να αποδίδουν στα φιλιά ευεργετικές αλλά δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύουμε.
Η νόσος που καραδοκεί είναι η λοιμώδης μονοπυρήνωση που προκαλεί πυρετό, πονόλαιμο και διογκωμένους λεμφαδένες, κυρίως στο λαιμό.
Η νόσος ταλαιπωρεί συχνότερα τους νέους ανθρώπους και ειδικά τους εφήβους. Εκδηλώνεται και σε μικρά παιδιά, αλλά τα συμπτώματα σε αυτά είναι συνήθως λιγότερο σοβαρά σε σχέση με αυτά που παρατηρούνται στους νέους.
Τα συμπτώματα της νόσου είναι:

Κόπωση
Εξάντληση
Αδιαθεσία
Ανορεξία
Πυρετός
Πονόλαιμος (φαρυγγίτιδα)
Διόγκωση των αδένων , συκωτιού και σπλήνα
Τα πιο πολλά συμπτώματα που συνδέονται με τη λοιμώδη μονοπυρήνωση κάνουν δύσκολη τη διάγνωσή της, επειδή μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος και μπορεί να αποπροσανατολίσουν τον ασθενή.  O γιατρός θα διαγνώσει τη λοιμώδη μονοπυρήνωση με κλινική εξέταση και με ειδικές εξετάσεις αίματος.
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση δεν είναι σοβαρή, αφού τα συμπτώματα κάνουν συνήθως τον κύκλο τους και υποχωρούν μόνα τους. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί διόγκωση των αμυγδαλών και των λεμφαδένων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να υποφέρει από έντονη δύσπνοια.
Αντιμετώπιση
Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για την καταπολέμηση του ιού της λοιμώδους μονοπυρήνωσης. H ασθένεια περιορίζεται μόνη της, χωρίς φάρμακα, και τα συμπτώματα υποχωρούν περίπου σε 1-3 εβδομάδες από την εμφάνισή τους.
Πρόληψη
Επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο, ο μόνος τρόπος για να προληφθεί η μόλυνση είναι η αποφυγή άμεσης επαφής με το σάλιο του προσβεβλημένου ατόμου, που σημαίνει κυρίως την αποφυγή των φιλιών, αλλά και τη χρήση κοινών σκευών (ποτήρια, μαχαιροπίρουνα κλπ.).
Τα άτομα με λοιμώδη μονοπυρήνωση μπορούν να μεταδώσουν τον ιό για μια περίοδο αρκετών μηνών (τουλάχιστον 6), αφού και μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων ο ιός παραμένει στη στοματική κοιλότητα του ατόμου που προσβλήθηκε.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα