Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Η Λίμνη των Δασών, Μινεσότα ΗΠΑ-Καναδάς


 

 (τής Αρετής Μαρκέλλου)

 Από τότε που ο άνθρωπος έκανε τα πρώτα του βήματα, παρατηρεί τα τοπία γύρω του και περιμένει να του αφηγηθούν ιστορίες για την προέλευσή του, για τις θεότητες στις οποίες πιστεύει, για μύθους και για ανεξήγητα μυστήρια.

Μέσα από τις επόμενες δημοσιεύσεις θα οδηγηθείτε σε τόπους δυσπρόσιτους και συνάμα επιβλητικούς,που συγκινούν και αγγίζουν βαθιά τη ψυχή. Διασχίστε τα νερά τής λίμνης Τιτικάκα, στη Βολιβία, έως τα νησιά που γεννήθηκαν Ο Ήλιος και η Σελήνη, σύμφωνα με τους Ινδιάνους Αϊμάρα. 

Στην τραχιά ακτή τής κομητείας Άντριμ, στη Β. Ιρλανδία, περπατήστε πάνω στις παράξενες βασαλτικές στήλες τής Λιθόστρωτης οδού των Γιγάντων, στα βήματα τού Φιν Μακούλ, μεγάλου ήρωα τής Κελτικής Μυθολογίας. 

Στην Αριζόνα επισκεφτείτε τούς βραχώδεις σχηματισμούς τής Σιντόνα, που θεωρούνται ιεροί για τους Ναβάχο, τους Απάτσι, τους Χόπι και άλλους Ινδιάνους των Ν.Δ ΗΠΑ. 

Τι λέτε λοιπόν;;; Ξεκινάμε....;;;

Η Λίμνη των Δασών.....ένας τεράστιος όγκος νερού,που θεωρείται καθαγιασμένος από όταν οι προπάτορες των Οτζίμπουε εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πριν από 8.000 χρόνια!!!



Σύμφωνα με τους μύθους των Οτζίμπουε, το παραδοσιακό τους τραγούδι που περνά από γενιά σε γενιά υπήρξε δώρο τής Λίμνης των Δασών. 


Η Λίμνη ήταν η φυσική....τροφός για τους Οτζιμπούε. 



Τα ψάρια και τα βατόμουρα των νησιών, αλλά και η τοπική βλάστηση, που εγγυάται την καλή τους φυσική κατάσταση (π.χ., ο λευκός κέδρος που καταπολεμά τον βήχα και η φιδόριζα που προάγει την καλή υγεία), αποτελούν πλέον κομμάτι τής ύπαρξής τους.

 Σε ορισμένα σημεία στις όχθες τής Λίμνης εκτείνονται αρκτικά δάση όπου περιπλανιόνται άλκες• αλλού υπάρχουν αμμώδεις παραλίες και δέντρα που το Φθινόπωρο πλημμυρίζουν χρώματα, όπως σφένδαμοι,σημύδες και ιτιές. 

Ωστόσο εκείνο που πραγματικά συναρπάζει είναι οι βραχώδεις σχηματισμοί γύρω από την λίμνη, επειδή αφηγούνται ιστορίες: αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο οι Οτζίμπουε κατέλιπαν διδάγματα και οδηγίες χρησιμοποιώντας ένα είδος ιερογλυφικών.

 

Αν βρεθείτε στην περιοχή κάποια αίθρια νύχτα χωρίς φεγγάρι,ξενυχτήστε για να θαυμάσετε το Βόρειο Σέλας, αυτό που οι Οτζίμπουε ονομάζουν «χορό φαντασμάτων».


Προσπαθήστε να αποκρυπτογραφήσετε τα ιερογλυγφικά τους. 


Ο σταυρός συμβολίζει ένα άστρο, ένα υψωμένο χέρι μια προσευχή ή κάποιο χορό. 

Οι κυματιστές γραμμές δηλώνουν την επικοινωνία, συνήθως μεταξύ των πνευμάτων. 

Αποφύγετε να πείτε «αντίο»• είναι μία λέξη υπερβολικά τελεσίδικη για τους Οτζίμπουε. 

Προτιμήστε το Γκίγκαα-ουααμπάμιν – 

 

Εις το επανιδείν......


The Mythologists
 Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα