Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Εξωγήινοι υπάρχουν – Δεν ξέρουμε πού να τους ψάξουμε


Οι αστρονόμοι είναι πεπεισμένοι ότι εξωγήινη ζωή υπάρχει, ωστόσο σύμφωνα με μια νέα θεωρητική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», έως σήμερα την αναζητούσαμε σε λάθος μέρη.

Όπως αναφέρουν οι αστροφυσικοί, ζωή μπορεί να υπάρχει στους πλανήτες που περιλαμβάνουν τα σφαιρωτά αστρικά σμήνη που περιφέρονται γύρω από το κέντρο των γαλαξιών.


Εξηγούν ότι οι πλανήτες που περιλαμβάνονται σε αυτά τα αστρικά μορφώματα μπορεί να προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία και τη διατήρηση της ζωής.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα σφαιρωτά αστρικά σμήνη που βρίσκονται διασκορπισμένα στο διάστημα, έχουν τέτοια μορφή ώστε ευνοούν τη συγκέντρωση πλανητών, και μάλιστα σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις.

Και ακριβώς αυτό το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεντρωμένα μαζί πολλά άστρα, και συνεπώς πολλά πλανητικά συστήματα, είναι αυτό που ευνοεί την ανάπτυξη και την άνθηση ζωής.



Οι πολιτισμοί που τα κατοικούν μπορούν να εξαπλωθούν σχετικά εύκολα και να επιζήσουν για δισεκατομμύρια χρόνια. Καθώς θα έχουν αναπτύξει υψηλού επιπέδου τεχνολογία, θα έχουν και την πιθανότητα να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Σύμφωνα με τη θεωρητική αστροφυσικό Ροζάν Ντι Στέφανο, του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, «εάν υπάρχει μια τόσο αναπτυγμένη κοινωνία σε ένα τέτοιο περιβάλλον, θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει φυλάκια και αποικίες αρκετά εύκολα, διότι θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ μικρότερες αποστάσεις».

Ο γαλαξίας στον οποίο ανήκει το ηλιακό σύστημα της Γης περιλαμβάνει περίπου 150 σφαιρωτά αστρικά σμήνη, ωστόσο τα περισσότερα δεν έχουν μελετηθεί από τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν εντοπίσει μόνο έναν πλανήτη. Και αυτός δεν φαίνεται ικανός να συντηρήσει έμβια όντα.

Η Ροζάν Ντι Στέφανο υποστηρίζει για παράδειγμα ότι ο σφαιρωτό αστρικό σμήνος 47 Tukanae στον Γαλαξία μας θα μπορούσε να κρύβει ζωή.

Ωστόσο η Ντι Στέφανο υποστηρίζει ότι οι επιστήμονες δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, διότι οι αστρονόμοι μπορούν να κάνουν «συναρπαστικές ανακαλύψεις», όπως λέει.

Και όπως εξηγεί, αν υπάρχει τέτοιος πολιτισμός, αυτός θα έχει επιβιώσει τόσο πολύ ώστε να τον συναντήσουμε. Αλλά ακόμη και αν έχει καταστραφεί, θα έχει μεταφέρι την κληρονομιά του, τις γνώσεις ή ακόμη και τους ανθρώπους του σε κάποιο άλλο πλανήτη.




arouraios


conspiracyfeeds

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα