Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Οι μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη!

Οι μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη!

Είναι κράτος εν κράτη. Το μαύρο χρήμα το οποίο διαχειρίζονται από τις παράνομες δραστηριότητές τους, φτάνει ακόμη και το Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν μιας χώρας. Οι νόμοι δεν ισχύουν για αυτούς όπως για τους υπολοίπους, ενώ κυβερνήσεις και δικαιοσύνη αδυνατούν να τις αντιμετωπίσουν αν και γνωρίζουν την ύπαρξή τους καλά. Αυτές, είναι οι τέσσερις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη.
Οι μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη!

1. Yamaguchi Gumi

Είναι η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της Ιαπωνίας. Η ιστορία της ανιχνεύεται στα εργατικά συνδικάτα των αχθοφόρων της πόλης Kobe στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας όπου βρίσκεται και η έδρα της οργάνωσης. Ιδρυτής της θεωρείται ο Harukichi Yamaguchi, του οποίου τα όνομα και φέρει.
1acriminalorg1
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιαπωνικής αστυνομίας, η οργάνωση αυτή έχει στις τάξεις της πάνω από 55.000 ενεργά μέλη σε όλη τη χώρα, τα οποία είναι χωρισμένα σε ανά τόπους φατρίες οι οποίες διοικούνται από τη μητρική στο Kobe. Είναι από τις πλουσιότερες παγκοσμίως. Τα κέρδη της (δισεκατομμύρια ετησίως), προέρχονται από εκβιασμούς, έλεγχο του τζόγου, λαθρεμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών, real estate, αλλά και χειραγώγηση μετοχών του χρηματιστηρίου. Το 2007, ένα μέλος της οργάνωσης δολοφόνησε τον δήμαρχο του Ναγκασάκι, γιατί ένα όχημα του Δήμου χτύπησε το δικό του.

1acriminalorg2 1

2. Camorra

Όταν λέμε «μαφία», εννοούμε Camorra. Είναι η αρχαιότερη οργάνωση της λίστας, καθώς ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα, αν και πιστεύεται πως οι ρίζες της, βρίσκονται σε μια μυστική ισπανική αδελφότητα του 16ου αιώνα. Το όνομά της είναι συνδυασμός των λέξεων «Capo» (μεγάλο αφεντικό) και «morra», το οποίο ήταν ένα δημοφιλές τυχερό παιχνίδι που παιζόταν στους δρόμους της Νάπολης. Όταν η αστυνομία το απαγόρευσε, τα παλιά μέλη της οργάνωσης, πωλούσαν προστασία στους παίκτες για να συνεχίσουν να παίζουν.
1acriminalorg3 1
Έδρα της οργάνωσης είναι η Νάπολη, αν και πλοκάμια της υπάρχουν σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Τα τεράστια έσοδά της, προέρχονται από δραστηριότητες όπως, συμβόλαια θανάτου, εμπόριο ναρκωτικών, trafficking, δουλεμπόριο κυρίως μικρών παιδιών από χώρες του τρίτου κόσμου, ενώ πρόσφατα απέκτησε πρόσβαση και στον επικερδέστατο τομέα της διαχείρισης απορριμάτων.

3. Arellano Felix Organization

Ο ορισμός της «οικογενειακής επιχείρησης». Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τον Miguel Ángel Félix Gallardo, το προσωνύμιό του οποίου ήταν «El Padrino» (ο νονός). Η οργάνωση, που έπειτα έγινε γνωστή ως «Tijuana cartel», είχε αρχικά ως μέλη, τους 6 αδελφούς και τις 4 αδελφές του Gallardo. Σιγά σιγά επεκτάθηκε, και έφτασε να θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο φονική εγκληματική οργάνωση του Μεξικό. Το καρτέλ, ήταν ο κύριος τροφοδότης ναρκωτικών των ΗΠΑ. Μέχρι το 2006, ήλεγχε αποκλειστικά το εμπόριο ναρκωτικών στους δρόμους της Αμερικής. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσοι τόνοι κοκαΐνης, ηρωίνης, μαριχουάνας και αμφεταμίνης πωλήθηκαν στις ΗΠΑ μέσω της οργάνωσης αυτής, καθώς επίσης και για τον ακριβή αριθμό ανθρώπων τους οποίους έχει δολοφονήσει.
1acriminalorg5 1

4. D-Company

Ιδρύθηκε και αυτή στις αρχές του 1980, από έναν άνθρωπο ο οποίος καταζητείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, τον Ινδό Dawood Ibrahim. Εκτός από εγκληματική, η D- Company συνδέεται άμεσα και με τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ινδία, το Πακιστάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα τεράστια έσοδα της οργάνωσης, προέρχονται από ποικίλες δραστηριότητες όπως, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, συμβόλαια θανάτου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, real estate, πλαστογραφία, εκβιασμούς, ενώ λέγεται πως διαχειρίζεται και την βιομηχανία κινηματογράφου της Ινδίας (Bollywood). H D-company, είναι η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της νοτιοδυτικής Ασίας.
1acriminalorg6 1

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα