Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Μπαφομέτ και Πάνας...


Κάποιοι λένε "ο Μπαφομέτ είναι ο Πάνας". Όμως ο Μπαφομέτ δεν είναι ακριβώς ο Πάνας. Είναι μετατροπή του Πάνα. (σκεπτο)Μορφή που έφτιαξαν νεότεροι.
Είναι ενοποίηση του Πάνα και της Αφροδίτης με τις φτερούγες απο τον Έρωτα του γνωστού συμπλέγματος με το σανδάλι... αυτό τους έκανε εντύπωση και τον έφτιαξαν, γι' αυτό είναι Πάνας με έντονο το στήθος γυναίκας, αλλά και φτερούγες.
Είναι η νεοτερη version οπου τον έχουν ενώσει με την Αφροδίτη και τον Έρωτα και τον έκαναν Μπαφομέτ ή Παν φομέτ. Αυτό το Μπα στην αρχή ειναι αναγραμματισμός και αλλαγή ενός γράμματος του Παν.
Αρχική λέξη: ΠΑΝ
Βήμα 1: ΝΠΑ (αναγραμματισμός)
Βήμα 2: ΜΠΑ (αλλαγή ενός, μάλιστα μ,ν που ειναι σε σειρα στο αλφάβητο)

Οι Οντότητες που είναι πολυσυλλεκτικές κατασκευές τα έχουν αυτά. Είναι σαν TransFormers και Voltron και MegaZord. Και έχουν πολλές αναγνώσεις, ακριβώς όπως αποτελούνται απο πολλά μέρη άλλων. Είναι μερικώς δημιουργίες των ανθρώπων. Τουλάχιστον στο "κελυφικό" επίπεδο το ορατό και αισθητό απο όλους, που μετατρέπεται απο αυτά που πιστεύουν πολλοί και απο τις καθ_ιερώσεις, για αυτό το επίπεδο μπορούμε να συνομιλούμε.
Ο Μπαφομέτ έχει όλα τα βασικά στοιχεία απο το αρχαίο σύμπλεγμα του Πανός με την Αφροδίτη και τον Έρωτα. Μέχρι και το οτι με το ένα χέρι δείχνει πάνω και με το άλλο κάτω, όπως η Αφροδίτη. Τα μόνα που πρόσθεσαν, είναι το Κηρύκειο στην κοιλιά για να έχει και απο Ερμή. Και ο Πυρσός για να έχει και απο Προμηθέα και να υπονοείται η Φώτιση. Η βάση όμως είναι το κορμί του και το κεφάλι του... Πάνας και Αφροδίτη και Έρωτας.

Τώρα... γιατί ο Μπαφομέτ έχει πρόσωπο τράγου, ενώ ο Πάνας δεν έχει; Γιατι ο Πάνας μεταμορφώνεται σε Τράγο. πχ όταν κυνηγά τους Θεούς ο Τυφώνας και όλοι μεταμορφώνονται σε ζώα, ο Πάνας γίνεται Τράγος. Έτσι έχει και πρόσωπο Τράγου.
Αν βάλεις ενορατικά το ένα σώμα πάνω στο άλλο Αφροδίτη-Πάνα-Έρωτα, έχεις τον Μπαφομέτ.
Αυτά ως συγκεκριμένη μορφή. Όμως αν ξεχάσουμε την μορφή με γυναικείους μαστούς και φτερούγες, επειδή ο Μπαφομέτ λέγεται και "Goat of Mendes", με αυτή την ονομασία υπάρχει σαφής παραπομπή στον τραγοκέφαλο θεό Banebdjedet που λατρευόταν στην πόλη Μένδης της Αιγύπτου (και μετά απο αυτόν περνάμε και στον θεό Khnum).
Απο όλα αυτά έχουν βγάλει τον Μπαφομέτ.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα