Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το πολύ νερό…σκοτώνει!

drinking water

Το να πίνουμε λίγο νερό είναι το ίδιο βλαβερό με το να πίνουμε υπερβολικά πολύ νερό, αναφέρουν οδηγίες ειδικών που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Clinical Journal of Sport Medicine.

Η υπερβολική πρόσληψη νερού δεν είναι καλή για την υγεία, καθώς εξασθενεί την ικανότητα των νεφρών να αποβάλλουν το επιπλέον νερό και το νάτριο στον οργανισμό γένεται αραιωμένο, με αποτέλεσμα να προκαλείται οίδημα στα κύτταρα που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την υγεία.

Όπως αναφέρει η επιθεώρηση, οι αθλητές είναι κυρίως αυτοί που κινδυνεύουν από την υπερκατανάλωση νερού γι' αυτό και η υπονατριαιμία της άσκησης ή αθλητική υπονατριαιμία (Exercise Associated Hyponatremia ) αποτελεί αναγνωρισμένο φαινόμενο στο χώρο της Ιατρικής.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, τουλάχιστον 14 θάνατοι έχουν καταγραφεί μεταξύ αθλητών λόγω υπερκατανάλωσης νερού ή αθλητικών ποτών (sports drinks) κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Συμπτώματα ελαφράς υπονατραιμίας περιλαμβάνουν ζάλη, ναυτία, οίδημα και αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια ενός αθλήματος. Η σοβαρή περίπτωση περιλαμβάνει εμετό, πονοκέφαλο, αλλαγή ψυχικής κατάστασης, σπασμούς και κώμα.

Σύμφωνα με νέες οδηγίες πάνελ ειδικών, θα πρέπει να πίνετε μόνο όταν διψάτε. Παράλληλα για επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού, το Ινστιτούτο Ιατρικής συνιστά στους άνδρες να καταναλώνουν 3,7 λίτρα υγρών ημερησίως και στις γυναίκες να καταναλώνουν 2,7 λίτρα υγρών ημερησίως.

 stogiatro

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα