Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η μεταδοτικότητα του στρες

 



Είμαστε συνδεδεμένοι τελικά, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι. Η ενέργειά μας, που επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας,   μεταφέρεται και επηρεάζει τους άλλους. Και τα όρια αυτής της επίδρασης δεν είναι στενά, ώστε να περιλαμβάνουν μόνον όσους βρίσκονται κοντά μας. Η ενέργεια δεν έχει όρια.

Σας έχω πολλές φορές πει,  δύο βασικές πληροφορίες σχετικές με την ενέργεια που εκπέμπεται από το σώμα μας. Σας τις επισημαίνω άλλη μία φορά γιατί είναι πολύ σημαντικές:

1. Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, η ενέργεια που εκπέμπουμε είναι αρμονική όταν έχουμε θετικά συναισθήματα, ενώ γίνεται χαοτική όταν τα συναισθήματά μας είναι αρνητικά. 
 
2.  Η αρμονική ενέργεια επηρεάζει θετικά και βελτιώνει τις χαοτικές ενέργειες που βρίσκονται γύρω της, ενώ ανάμεσα σε δύο χαοτικές ενέργειες, η περισσότερο αποδιοργανωμένη (χαοτική) επηρεάζει αρνητικά την άλλη και την χειροτερεύει και αυτή.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόση σημασία έχει να μάθουμε να κάνουμε αρμονική την ενέργειά μας, διαχειριζόμενοι σωστά τα συναισθήματά μας (συναισθηματική νοημοσύνη). Δεν ωφελούμε μόνον την υγεία μας, αλλά και την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας και την ανθρωπότητα ολόκληρη, όσο και αν φαίνεται δύσκολο να γίνει κατανοητό κάτι τέτοιο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει αυτό στον τόπο εργασίας, γιατί σχετίζεται με την απόδοση. Είναι πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι να έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν σωστά το στρες της δουλειάς και να μην δημιουργούν γύρω τους όλο και περισσότερο χαοτική ενεργειακή κατάσταση, η οποία μειώνει την απόδοση και βλάπτει την υγεία.

Το  Ινστιτούτο Heartmath της Αμερικής  αναφέρει πως έρευνα που έγινε την προηγούμενη άνοιξη στον διαδικτυακό ιστότοπο Monster, έδειξε πως το 42% των Αμερικανών εγκατέλειψαν την δουλειά τους λόγω του στρες που ένιωθαν εκεί. Μόνον ένα 3% σε αυτή την έρευνα απάντησε πως δεν ένιωθε στρες στην δουλειά του…
 
Το στρες είναι μεταδοτικό δηλώνουν και δύο μεγάλα ερευνητικά Ινστιτούτα της Γερμανίας. Το Max Planck Institute for Cognitive and Brain Sciences στην Λειψία, και το Clemens Kirschbaum στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης.

Μέχρι οι εργοδότες να το καταλάβουν αυτό και να εφαρμόσουν εκπαίδευση στην αντιμετώπιση του στρες στους υπαλλήλους τους,  κάντε κάτι μόνοι σας γι αυτό, λοιπόν, φίλες και φίλοι μου. 

Μάθετε να αντιμετωπίζετε σωστά το στρες στη ζωή σας με όλους τους τρόπους που επανειλημμένα σας συστήνω σε αυτή την ιστοσελίδα. Προσέξτε τη διατροφή σας, ασκηθείτε και μην μένετε πολλές ώρες ακίνητοι, γελάστε όσο μπορείτε, γειωθείτε όσο πιο συχνά μπορείτε, μάθετε να χαλαρώνετε και να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας. 
 
Θα έχετε έτσι καλύτερη υγεία, πολύ καλύτερη απόδοση στη δουλειά σας και θα βοηθάτε τους γύρω σας να βελτιωθούν και αυτοί, έστω και αν δεν το καταλαβαίνουν.

Με αγάπη

 lenahealth

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα