Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τι σήμαινε αρχικά η λέξη "μπάρμπεκιου";

 Σε 10


Μια από τις αγαπημένες συνήθειες της εποχής μας, είναι το ψήσιμο κρεατικών (κυρίως), στα κάρβουνα συνοδευόμενο από καλή παρέα και ποτό. Ο τρόπος αυτός του ψησίματος έχει επικρατήσει να περιγράφεται με τη λέξη "μπάρμπεκιου" (barbecue ή bbq). 

Η λέξη "barbecue", προέρχεται από τη γλώσσα των Taino, μιας φυλής ιθαγενών της Καραϊβικής, οι οποίοι με τη λέξη "barabicu", περιέγραφαν μια ξύλινη κατασκευή (σα μικρή καλύβα) με ύψος ενός μέτρου περίπου, μέσα στην οποία άναβαν μια μικρή φωτιά και τοποθετούσαν τα ψάρια τους για να τα κάνουν καπνιστά. 


Το "barabicu" χρησιμοποιούνταν επίσης και ως αποθηκευτικός χώρος, αλλά και σαν κατάλυμα ύπνου. Η λέξη μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τους Ισπανούς εξερευνητές ως "barbacoa" και περιέγραφε αυτή την κατασκευή. 

Η πρώτη εμφάνιση της λέξης όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, έγινε το 1697 με την έκδοση του ημερολογίου του Άγγλου εξερευνητή William Dampier, στο οποίο χρησιμοποιεί τη λέξη "barbecue" για να περιγράψει μια ξύλινη κατασκευή που χρησίμευε ως μέρος για ύπνο. Από το 1733, η λέξη "barbecue" απέκτησε την έννοια που γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή το ψήσιμο στα κάρβουνα.

 mentality10

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα