Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Συνελήφθη ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ»...Τι απαντά ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ» για την σύλληψή του

σκρελι

Η έρευνα του FBI οδήγησε στη σύλληψη του Μάρτιν Σκρέλι, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν αύξησε την τιμή του φαρμάκου για το Aids. 


Ο Μάρτιν Σκρέλι, ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ», είναι ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Turing Pharmaceuticals, ο οποίος έλαβε την απόφαση να αυξήσει την τιμή φαρμάκου για το AIDS από τα 13,50 στα 750 δολάρια ανά δισκίο.
Μετά τη δημόσια κατακραυγή, αναγκάστηκε να αλλάξει την απόφασή του και αυτή τη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο για έναν άλλον λόγο: όπως μετέδωσε  το πρακτορείο Reuters, o Μάρτιν Σκρέλι συνελήφθη κατόπιν έρευνας του FBI εις βάρος του.

Οι αρχές ερευνούν τον 32χρονο Σκρέλι για τις κινήσεις του όταν ήταν ακόμη διευθύνων σύμβουλος του hedge fund «MSMB Capital Management» και επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας Retrophin Inc. Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Σκρέλι για παράνομη λήψη μετοχών από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Retrophin Inc, την οποία ίδρυσε, τις οποίες χρησιμοποιεί για να εξοφλήσει τα χρέη άσχετων με αυτή επιχειρήσεων.
Η σύλληψή του έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης, η οποία έχει καταστήσει τον Σκρέλι αποδιοπομπαίο τράγο για την ραγδαία αύξηση των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στις ΗΠΑ.Τι απαντά ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ» για την σύλληψή του

NEW YORK, NY - DECEMBER 17:  Martin Shkreli (C), CEO of Turing Pharmaceutical, is brought out of 26 Federal Plaza by law enforcement officials after being arrested for securities fraud on December 17, 2015 in New York City. Shkreli gained notoriety earlier this year for raising the price of Daraprim, a medicine used to treat the parasitic condition of toxoplasmosis, from $13.50 to $750 though the arrest that happened early this morning does not involve that price hike.  (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

«Οι επενδυτές έβγαλαν πολλά λεφτά από εμένα», δηλώνει ο Μάρτιν Σκρέλι. Άγνωστο, όμως, παραμένει από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα.

Δεκατρείς ώρες μετά την σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές, ο Μάρτιν Σκρέλι αρνείται όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν κατόπιν έρευνας του FBI. Οι ομοσπονδιακές αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείαςTuring Pharmaceuticals πως το hedge fund και την φαρμακευτική εταιρεία που διηύθυνε στο παρελθόν κερδοσκοπικά.
Ο ίδιος απαντά πως οι κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία που τον βαραίνουν είναι ανεδαφικές και αποτελούν επί της ουσίας μία αθέμιτη προσπάθεια των αρχών να τον τιμωρήσουν επειδή πρόσφατα αποφάσισε να αυξήσει κατά 500% την τιμή φαρμάκου για το AIDS, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως όχι μόνο δεν έχει διαπράξει απάτη, αλλά ότι οι επενδυτές της φαρμακευτικής εταιρείας και του hedge fund που διηύθυνε έβγαλαν σημαντικά κέρδη από τις αποφάσεις του. Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως οι κινήσεις του «ήταν απλά ένα βήμα πιο μπροστά από τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς περιλαμβάνουν πολύπλοκα λογιστικά συστήματα που οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αδυνατούν να κατανοήσουν».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα