Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε τι να κάνετε για προστατευθείτε από το κρύο

Το κρύο έχει μπεί για τα καλά και με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, είναι δύσκολο να κρατηθείτε όλες τις ώρες ζεστοί.
Μάθετε τι να κάνετε για να προστατευθείτε από το κρύο!
Αναπνεύστε από τη μύτη, όχι από το στόμα
Η μύτη και τα ιγμόρεια ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά. Όταν αναπνέουμε από το στόμα όμως, δεν υπάρχει μηχανισμός θέρμανσης του αέρα.
Αποφύγετε την καφεΐνη
Μπορεί ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ ή τσαγιού να μοιάζει το ιδανικό ρόφημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, η καφεΐνη όμως θα προκαλέσει απώλεια σωματικής θερμότητας.

Μην καταναλώνετε αλκοόλ
Ο αστικός μύθος ότι το αλκοόλ ζεσταίνει, καταρρίπτεται αφού οι ειδικοί αναφέρουν προκαλεί τη διαστολή αγγείων με συνέπεια λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή του, να αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και να κρυώνετε περισσότερο.
Καταναλώστε πρωτεΐνες
Η πέψη των πρωτεϊνών (πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια) και των υδατανθράκων (ζυμαρικά, ψωμί, ρύζι, δημητριακά) παράγει περισσότερη θερμότητα απ” ό,τι η πέψη των λιπών.
Διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία στους κλειστούς χώρους
Διατηρείτε σταθερή τη θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων στους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Και αυτό γιατί όταν η θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους είναι μεγαλύτερη από την εξωτερική μπορεί να προκαλέσουν το σύνδρομο Ρεϊνώ με συνέπεια τα χέρια να παγώνουν και να πονάνε.
Όχι στον μάλλινο σκούφο
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο κατάλληλος σκούφος για το κρύο είναι όσοι έχουν κατασκευαστεί από συνθετικά υλικά τα οποία παρέχουν καλύτερη μόνωση του κεφαλιού από το κρύο, καθώς παγιδεύουν τον αέρα ανάμεσα στον σκούφο και στο κεφάλι.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα