Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Inner Peace


Όταν οι δοκιμασίες και οι προκλήσεις της ζωής έρχονται στο δρόμο μας και μας κατακλύζουν, ευχόμαστε και προσευχόμαστε να αποκατασταθεί η ειρήνη στη ζωή μας.

Αναζητούμε να καταλήξουμε σε συμφωνίες για μια διαρκή ειρήνη μεταξύ όλων των ανθρώπων και όλων των εθνών. Επιθυμούμε την ειρήνη για εμάς και για όλο τον κόσμο.

Μπορούμε να βοηθήσουμε στην συν-δημιουργία ενός ενεργειακού πεδίου ειρήνης καθώς επιλέγουμε την ειρήνη μέσα από την καρδιά μας. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνονται μέσα από Διαδίκτυο σε απευθείας σύνδεση για να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για την παγκόσμια ειρήνη.

Η δημιουργία και η επέκταση της ειρήνης είναι εσωτερική εργασία

Υπάρχουν πολλές λύσεις, ή διαδρομές στην επίτευξη αυτών των τύπων ειρήνης, που αναμφισβήτητα είναι πιο πολύτιμοι από τον χρυσό όλου του κόσμου και το μεγαλύτερο παλάτι που κατασκευάστηκε ποτέ. Μπορείτε να συνοψίσετε αυτές τις λύσεις σε δύο μόνο λέξεις, εσωτερική ειρήνη, ή εσωτερική γαλήνη. Η εσωτερική ειρήνη / γαλήνη υπάρχει, όχι για να την ανακαλύψουμε αλλά μάλλον για να την δημιουργήσουμε.

Υπάρχουν, όπως γνωρίζουμε, αμέτρητες μέθοδοι που οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει μέσα στις χιλιετίες για να δημιουργήσουν την εσωτερική ειρήνη τους. Στο Ινστιτούτο HeartMath, έχουν βρει μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο η οποία βασίζεται στην επιστημονική έρευνα και περιλαμβάνει την πρόσβαση σε αυτό που έχουν ονομάσει «κατάσταση ευκολίας», εμείς θα την ονομάζαμε «κατάσταση γαλήνης».

Η κατάσταση ευκολίας, όπως εξηγεί ο ιδρυτής του HeartMath DChildre στο εγχειρίδιο The State of Ease, είναι η κατάσταση ισορροπίας, ευθυγράμμισης και συνεργασίας ανάμεσα στην καρδιά, το νου και τα συναισθήματα. Αυτή η κατάσταση ισορροπίας έχει πάρει το όνομα coherence, που σημαίνει συνάφεια, συνοχή, συνέπεια (δύσκολα όμως η μετάφραση αποδίδει την ολότητα της έννοιας coherence γι’ αυτό βάλτε και την φαντασία σας να συμπληρώσει το κενό). 
Αυτή η συνοχή «προωθεί μια πιο διαισθητική σύνδεση (σχέση) με το υψηλότερο δυναμικό μας ώστε να έχουμε πιο αποτελεσματικούς συλλογισμούς (reasoning) και να μπορούμε να διακρίνουμε πιο ξεκάθαρα το ωφέλιμο από το ανώφελο (discernment) στις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους».

Όπου υπάρχει συνεκτική ευθυγράμμιση ανάμεσα στην καρδιά, το νου και τα συναισθήματα, «επιλέγουμε ευκολότερα τις λιγότερο στρεσογόνες αντιλήψεις και συμπεριφορές ώστε να δημιουργούμε «ροή» στην καθημερινότητά μας».

Με ποιο τρόπο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην κατάσταση της ειρήνης και της γαλήνης;

To Ινστιτούτο HeartMath έχει αναπτύξει ένα εργαλείο που το ονόμασαν «Inner-Ease Technique» και απεδείχθη πολύ αποτελεσματικό στους ανθρώπους που το χρησιμοποίησαν. Παρακάτω δίνονται 4 συντομευμένα βήματα και οφέλη.

 
Inner-Ease™ Technique (abbreviated version)
1.
Όταν είστε αγχωμένοι και πιεσμένοι (stress), αναγνωρίστε αυτό που νιώθετε.
2.
Κάντε ένα μικρό διάλειμμα για να μπορέσετε να αναπνεύσετε έχοντας την εστίασή σας στην καρδιά (Heart-Focused Breathing).
3.
Φανταστείτε ότι με κάθε ανάσα τραβάτε προς τα μέσα σας μιαν αίσθηση γαλήνης.
4.
Όταν η στρεσογόνος αίσθηση καταλαγιάσει, πείτε με βεβαιότητα βγαλμένη μέσα από την καρδιά σας ότι επιθυμείτε να γειώσετε και να διατηρήσετε την κατάσταση της γαλήνης που δημιουργήσατε, καθ’ όλη την διάρκεια των σχεδίων, των προκλήσεων και των καθημερινών ασχολιών σας.

“Δεν μπορούμε ποτέ να πετύχουμε την ειρήνη στον έξω κόσμο, αν δεν κάνουμε πρώτα ειρήνη με τους εαυτούς μας” Dalai Lama

Οφέλη από την εσωτερική ειρήνη

1. Δημιουργείτε ροή μέσα στη μέρα σας με την απόκτηση ισορροπίας και συνεργασίας ανάμεσα στην καρδιά, το νου και τα συναισθήματα.

2. Συντονίζετε την ψυχική και συναισθηματική φύση σας με πιο λογικό και αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση των καταστάσεων της ζωή σας.

3. Βοηθά στην πρόληψη και την εξάλειψη του πολύ προσωπικού άγχους και προωθεί την ταχύτερη ανάρρωση από αγχωτικά περιστατικά.

4. Πολύ χρήσιμη και αποτελεσματική, αν χρησιμοποιηθεί ως "προετοιμασία" πριν από την εμπλοκή σας σε δυνητικά στρεσογόνες καταστάσεις.

5. Δημιουργεί πολύ ευκολότερη πλοήγηση μέσα από τις προκλήσεις και τις αντιστάσεις κατά την έναρξη τους.

6. Επιτρέπει την χρήση της νοημοσύνης της καρδιάς σε όλες τις αλληλεπιδράσεις σας με τον εξωτερικό κόσμο.

Βρείτε εσωτερική ειρήνη μέσα σας με οποιαδήποτε μέθοδο κι αν επιλέξετε  - ό,τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.  Πιστεύουμε ότι η ειρήνη και η γαλήνη που βιώνουμε εντός μας είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για ειρήνη εκτός μας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα