Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αδιαφορία στην σχέση – Λόγοι

αδιαφορία στην σχέση

Πολλές φορές οι γυναίκες παραπονιόμαστε και προβληματιζόμαστε νιώθοντας αδιαφορία στην σχέση μας. Ψάχνουμε τις αιτίες, αναρωτιόμαστε ποιος φταίει και πού βρίσκεται η λύση για να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Οι γυναίκες βιώνουμε πολύ πιο έντονα τέτοιου είδους καταστάσεις και δίνουμε πολύ περισσότερη σημασία. Η αλήθεια είναι πως πιο σπάνια θα ακούσεις έναν άντρα να παραπονιέται πως η σύντροφός του αδιαφορεί. Αν λοιπόν κι εσείς νιώθετε αδιαφορία στην σχέση αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ψάξετε τους πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ώστε να ασχοληθείτε στην συνέχεια με την λύση του. Για παράδειγμα η ρουτίνα στις μακροχρόνιες σχέσεις, η έλλειψη ενδιαφέροντος και η σιγουριά ανήκουν στους λόγους που οδηγούν στην αδιαφορία. Δεν μπορούμε όμως να παραλείψουμε και την περίπτωση που ένας άντρας απλά δεν μπορεί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του όπως επίσης και την «γυναικεία υπερβολή»!
Αδιαφορία στην σχέση – Πιθανοί λόγοι

1)Ρουτίνα σε μακροχρόνιες σχέσεις
Ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο των μακροχρόνιων σχέσεων είναι η ρουτίνα. Παρουσιάζεται ως κάτι το αναπόφευκτο αλλά σίγουρα δεν εμφανίζεται με την ίδια ένταση σε όλες τις σχέσεις οπότε τα αποτελέσματά της σαφώς και δεν είναι τα ίδια. Κάποιες φορές όμως αυτό που συμβαίνει παρουσιάζει μία λογική σειρά όπως η καθημερινότητα γίνεται συνήθεια, η συνήθεια φέρνει την ρουτίνα και την ρουτίνα ασυναίσθητα ακολουθεί η αδιαφορία. Συχνά μια τέτοια κατάσταση δεν γίνεται γρήγορα αντιληπτή. Οι γυναίκες συνήθως αντιδρούμε πολύ πιο γρήγορα αν προσέξουμε κάτι τέτοιο μέσα στην σχέση μας ενώ οι άντρες συνήθως το αντιλαμβάνονται όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε αν καταλάβουμε πως η αδιαφορία στην σχέση μας έχει να κάνει απλά με την ρουτίνα της καθημερινότητας είναι να διαπραγματευτούμε λίγο περισσότερο τον τρόπο ζωής που κάνουμε ώστε να αλλάξουμε λίγο τα δεδομένα.
2)Έλλειψη ενδιαφέροντος
Στους άντρες συχνά η αδιαφορία παρουσιάζεται ως λογική συνέπεια όταν αισθανθούν πως έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους. Όταν οι καταστάσεις παραμένουν για καιρό στάσιμες και όταν καμία έκπληξη δεν ταράζει για λίγο τα ήρεμα νερά της καθημερινότητας η αδιαφορία μπορεί εύκολα να πάρει την θέση της και στις δυο πλευρές. Μια γυναίκα όταν αντιληφθεί πως συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα στην σχέση καλό θα ήταν να προσπαθήσει να του τραβήξει την προσοχή. Κρατήστε αμείωτο το ενδιαφέρον του με τρόπους που γνωρίζει η καθεμία ξεχωριστά και θα εξαφανίσετε γρήγορα οποιαδήποτε έστω και ιδέα αδιαφορίας στην σχέση σας. Οι άντρες συνηθίζουν να αδιαφορούν για οτιδήποτε έχουν εξερευνήσει 100% και όταν δεν περιμένουν τίποτα καινούριο. Μήπως είναι ώρα να του δείξετε πως έχει να μάθει ακόμα πολλά σε εσάς;
3)Σιγουριά
Οι γυναίκες φαίνεται να μην απολαμβάνουμε καθόλου τον ρόλο της δεδομένης και άλλωστε πως θα ήταν δυνατό κάτι τέτοιο! Όλες γνωρίζουμε πολύ καλά πως η σιγουριά που μπορεί να έχει ένας άντρας για εμάς εύκολα στην πορεία μπορεί να μεταφραστεί ως αδιαφορία στην σχέση μας. Αν και επιδιώκουν να νιώθουν την σιγουριά από την σύντροφό τους τελικά δεν φαίνεται να την απολαμβάνουν και τόσο. Παρατηρούμε στους περισσότερους άντρες πως για να είναι ήσυχοι προτιμούν την γυναίκα ως δεδομένη δίπλα τους αλλά στην συνέχεια η αδιαφορία δεν αργεί να πάρει την θέση της ανάμεσα στο ζευγάρι. Η εμπιστοσύνη όταν είναι αμοιβαία στα ζευγάρια γίνεται κάτι το ανεκτίμητο για την σχέση, η πολύ σιγουριά όμως και από τις δυο πλευρές μπορεί να την φθείρει ανεπανόρθωτα. Καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας πως όλοι είναι ικανοί για όλα μέσα σε μία σχέση αλλά φυσικά να μην οδηγηθούμε και στην άλλη άκρη!
4)Δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του
Δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη και την περίπτωση αντρών που για κάποιους λόγους δεν συνηθίζουν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει με απλά λόγια πως «την αγαπάω αλλά δεν μπορώ να της το δείξω για να το καταλάβει». Μοιάζουν εγκλωβισμένοι μέσα στα ίδια τους τα συναισθήματα! Προσπαθούν με πράξεις να παρουσιάσουν αυτά που νιώθουν αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Αντίθετα στις γυναίκες αρέσουν οι πράξεις αγάπης αλλά δεν μπορούν να αντισταθούν σε όμορφα λόγια. Έτσι δεν είναι καθόλου δύσκολο να εκλάβει μια γυναίκα ως αδιαφορία μια τέτοια κατάσταση. Κάποιοι από τους λόγους που ένας άντρας αρνείται να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του με αποτέλεσμα να δημιουργεί μία παρεξηγήσιμη συμπεριφορά είναι ο εγωισμός, η ντροπή αλλά και η φοβία του μην γίνει «προιόν προς εκμετάλλευση». Ουσιαστικά δεν αδιαφορεί απλά κρατάει μία στάση η οποία πιστεύει πως του τονώνει τον ανδρισμό.
5)Γυναικεία υπερβολή
Μήπως τελικά η αδιαφορία που πιστεύουμε πως παρατηρήσαμε μέσα στην σχέση μας δεν είναι και τόσο σχετική με την πραγματικότητα; Η γυναικεία υπερβολή κάποιες φορές μας κάνει να είμαστε απαιτητικές με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα συναισθήματα μέσα στην σχέση. Δηλαδή μερικές φορές οι γυναίκες μιλάμε για αδιαφορία μέσα στην σχέση μας, όπως την βιώνει η καθεμία ξεχωριστά, αλλά ουσιαστικά γινόμαστε λίγο υπερβολικές. Δεν είναι καθόλου περίεργο να ονομάζουμε αδιαφορία την συμπεριφορά που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε έναν άντρα. Μία βασική διαφορά που έχουμε οι γυναίκες  με τους άντρες είναι πως εμείς ψάχνουμε σε βάθος μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια σε ότι συμβαίνει μέσα στην σχέση μας και στην συμπεριφορά του. Οι άντρες όμως απλά μερικές φορές μπερδεύουν τις προτεραιότητες και χάνονται στις υποχρεώσεις. Είναι αλήθεια πως δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία πολλά πράγματα μαζί. Έτσι πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να δίνουμε λίγο χρόνο πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας!
Πριν λοιπόν αρχίσουμε να πέφτουμε ψυχολογικά και να βάζουμε διάφορες περίεργες ιδέες στο μυαλό μας, όπως για παράδειγμα την παρουσία τρίτου προσώπου, ας μελετήσουμε λίγο καλύτερα την κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως μόλις «μυριστούμε» αδιαφορία το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η εισβολή μιας άλλης γυναίκας στην σχέση μας. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως στην ζωή δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο! Επίσης δεν φταίνε πάντα οι άλλοι για ότι συμβαίνει αλλά όχι και πάντα εμείς. Το θέμα είναι να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του και να λύνονται τα προβλήματα που προκύπτουν. Οι γυναίκες συνηθίζουμε να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και να οδηγούμαστε έπειτα σε ακραίες αντιδράσεις. Πριν λοιπόν φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αφού έχουμε την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε γρήγορα τέτοιες καταστάσεις καλό είναι να τις αντιμετωπίζουμε και γρήγορα! Μία ήρεμη συζήτηση με τον σύντροφό μας ίσως να μας λύσει κάποιες απορίες και να καταλάβουμε τις προθέσεις του.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα