Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Λίπος στα πόδια – Πώς να απαλλαγείς

λίπος στα πόδια
Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό σωματότυπο και διαφορετικό τρόπο κατανομής των κιλών που βάζει στο σώμα της όταν παχαίνει αλλά και του λίπους που συσσωρεύεται. Άλλες εμφανίζουν τοπικό λίπος στην κοιλιά, άλλες στα μπράτσα, άλλες περισσότερο λίπος στα πόδια, κλπ. Το πού συσσωρεύεται το λίπος έχει να κάνει με το σώμα σου, την κληρονομικότητα και άλλους παράγοντες όπως η διατροφή και ο τρόπος ζωής (αν γυμνάζεσαι, αν κάνεις καθιστική ζωή, κ.ά.)
Στο παρόν άρθρο θα μιλήσουμε για το τοπικό λίπος στα πόδια και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό. Όπως φαντάζεσαι, οι κύριοι άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθείς είναι η κατάλληλη διατροφή και η σωματική άσκηση. Αλλά ας δούμε στη συνέχεια πιο αναλυτικά τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το τοπικό λίπος στα πόδια.
Πώς να απαλλαγείς από το τοπικό λίπος στα πόδια – 4 Συμβουλές

1.Κατάλληλη διατροφή
Το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από το τοπικό λίπος στα πόδια και να είμαστε καλλίγραμμες, είναι η προσοχή στη διατροφή μας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να ακολουθήσουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη δίαιτα που θα περιλαμβάνει τροφές οι οποίες ενισχύουν το μεταβολισμό μας και συμβάλλουν στην καύση του λίπους, τροφές που καταπολεμούν τη συσσώρευση του λίπους στο κάτω μέρος του σώματός μας και φυσικά να αποφεύγουμε εκείνες που ευνοούν τη συγκέντρωση του λίπους στο σώμα, εκείνες που μας δίνουν θερμίδες οι οποίες άμεσα μετατρέπονται σε λίπος και οτιδήποτε προκαλεί κατακρατήσεις (αλάτι). Η διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουμε θα βοηθήσει να ξεκινήσουμε να χάνουμε λίπος τόσο από ολόκληρο το σώμα μας όσο και πιο ειδικά από την περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα.
Πιο συγκεκριμένα, συστήνεται να καταναλώνεις καυτερά τρόφιμα για την ενίσχυση του μεταβολισμού και τη γρήγορη καύση του λίπους, να καταναλώνεις προϊόντα ολικής άλεσης που μας δίνουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες αλλά και δεσμεύουν το λίπος που παίρνουμε από άλλες τροφές, φρούτα, λαχανικά και όσπρια (τροφές επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες αλλά και άλλα θρεπτικά συστατικά), να τρως πρωτεΐνες (από άπαχα κρέατα, λιπαρά ψάρια και αυγά) για αύξηση της μυϊκής μάζας και ενίσχυση του μεταβολισμού, να καταναλώνεις καθημερινά προβιοτικά (μπορείς από γιαούρτι), να πίνεις άφθονο νερό, να μειώσεις το αλάτι που είναι υπεύθυνο για κατακρατήσεις, να αποφεύγεις γλυκά και τροφές επεξεργασμένες γιατί είναι τα χειρότερα τρόφιμα ως προς τις άχρηστες θερμίδες που μας γεμίζουν οι οποίες μετατρέπονται σε λίπος. Τη ζάχαρη μπορείς να την αντικαταστήσεις με άλλα φυτικά υποκατάστατα.
2.Γυμναστική
Η υγιεινή και κατάλληλη διατροφή για την απαλλαγή από το λίπος στα πόδια δε φτάνει από μόνη της, χρειάζεται να γίνει συνδυαστικά με τη σωματική άσκηση. Πρέπει να βοηθήσουμε τα πόδια μας να τονωθούν και να ενεργοποιήσουμε τους μύες. Για να χάσουμε το λίπος στα πόδια δεν ισχύει όπως μπορεί να νομίζετε ότι κάνουμε ασκήσεις γυμναστικής μόνο για τα πόδια διότι έτσι γυμνάζεται μόνο μια ομάδα μυών και δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε το λίπος. Αυτό που κυρίως συστήνεται είναι η αεροβική γυμναστική η οποία βοηθάει να ενεργοποιηθούν όλοι οι μύες του σώματός μας και ακόμα περισσότερο των ποδιών και τότε θα αρχίσουμε να χάνουμε λίπος από τα σημεία που είναι περιττό. Τα καλύτερα δηλαδή αποτελέσματα θα τα δούμε με την αεροβική γυμναστική. Καλό είναι να γίνεται σε καθημερινή βάση για μισή ώρα τουλάχιστον.
3.Χρήση ειδικής κρέμας
Πέρα από τα βασικά βήματα για να απαλλαγείς από το λίπος στα πόδια που είναι η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση, μπορείς να συνδυάσεις και τη χρήση ειδικών προϊόντων από το εμπόριο (ή και σπιτικά με τις κατάλληλες συνταγές παρασκευής) όπως είναι οι κρέμες σύσφιξης και αδυνατίσματος που βοηθούν στη λιποδιάλυση και ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία. Χρειάζεται καθημερινή εφαρμογή για να δεις αποτέλεσμα και βοηθάει πολύ να εφαρμόζεις την κρέμα κάνοντας μασάζ στα πόδια σου.
4.Μεσοθεραπεία-λιπόλυση
Για πιο δραστικό αποτέλεσμα στη διάλυση του λίπους αλλά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας που παρατηρείται σε διάφορα σημεία του σώματος (όπως και στα πόδια) μπορείς να καταφύγεις στη μεσοθεραπεία-λιπόλυση όπου γίνεται έγχυση μιας συγκεκριμένης ουσίας της φωσφατιδυλοχολίνης και βοηθάει και στη διάλυση λίπους στα σημεία που εντοπίζεται συσσωρευμένο αλλά και στην κυτταρίτιδα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα