Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αν κάπου κάποτε…!

Υπάρχουν φορές που γνωρίζεις κάποιον και νιώθεις πως είναι το άλλο σου μισό.
Έχεις την αίσθηση πως ήταν μοιραίο να έρθει στη ζωή σου με κάποιο τρόπο. Νιώθεις πως πάντα τον περίμενες, πως κάποια  στιγμή θα εμφανιζόταν στη ζωή σου. Δεν ήξερες πώς ή πότε, αλλά το ένιωθες. Έτσι απλά τον περίμενες και να που ο άνθρωπος αυτός ήρθε επιτέλους!
Έτσι ξαφνικά και αναπάντεχα, όπως περίμενες να εμφανιστεί!
arguments-in-love
Εσύ, μόνο τότε συνειδητοποιείς τί ήταν όλα αυτά που ένιωθες. Δηλαδή, μετά την εμφάνισή του συνειδητοποιείς πως είναι αυτός που περίμενες από καιρό να μπει στη ζωή σου. Συχνά, ασυνείδητα προσπερνάμε ανθρώπους που μας πλησιάζουν, ακριβώς γιατί αισθανόμαστε πως κάτι άλλο θα έρθει στη ζωή μας, πως κάποιος άλλος είναι αυτός που περιμένουμε στην πραγματικότητα.
Δεν ξέρουμε πότε και πώς θα γίνει αυτό, απλά το διαισθανόμαστε και περιμένουμε για το καλύτερο.
Παρ’όλα αυτά υπάρχει και η πιθανότητα όταν εμφανιστεί επιτέλους το άτομο αυτό στη ζωή μας, που ίσως είναι και το άλλο μας μισό, οι συνθήκες να είναι περίεργες είτε για εμάς είτε για εκείνον.

Μπορεί να μην είναι και η ιδανικότερη στιγμή να συναντηθούν οι δρόμοι μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επηρεαστεί η μεταξύ μας σχέση σε ανεπανόρθωτο βαθμό. Από τη στιγμή που είναι μοιραίο να συναντήσουμε αυτό το άτομο, θα το συναντήσουμε ακόμη κι αν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Καμιά φορά ίσως δεν είναι και η πιο κατάλληλη στιγμή να έρθει ένα νέο πρόσωπο στη ζωή μας, η εμφάνισή του όμως μπορεί να είναι καθοριστική και να αλλάξει όλη μας τη ζωή και την κοσμοθεωρία μας προς το καλύτερο.
Πάντα πίστευα πως ένα πρόσωπο έρχεται στη ζωή μας ακριβώς τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη.
Ένα τέτοιο πρόσωπο όμως ποτέ δεν είναι τυχαίο. Είναι αυτό που θα δώσει νόημα στη ζωή μας και θα μας καθοδηγήσει σε νέα μονοπάτια. Θα μας οδηγήσει σε νέους δρόμους που θα μας προσφέρουν νέες εμπειρίες. Είναι το πρόσωπο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και θα μας μάθει να τον αγαπήσουμε και να πιστέψουμε σε αυτόν. Θα μας διδάξει πώς να αγαπάμε και πώς θα αγαπηθούμε.
Θα μας κάνει να αισθανθούμε ζωντανοί και θα μας δείξει τον τρόπο να σκεφτόμαστε θετικά σε κάθε δυσκολία. Ένα άτομο σαν αυτό μόνο καλά έχει να μας προσφέρει. Είναι ένα δώρο για εμάς που μας δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να κάνουμε νέα, πρωτόγνωρα πράγματα για εμάς και να μοιραστούμε μαζί του «δυνατές» στιγμές.
το άλλο μου μισό, περιμενω το αλλο μου μισο, το αλλο μου μισο κειμενα, πως να βρω το αλλο μου μισο
Στη ζωή μας τέτοια άτομα πρέπει να περιμένουμε και να αναζητάμε.
Είναι άτομα που παίζουν καθοριστικό ρόλο και μάλιστα σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Αυτός ο τόσο ιδιαίτερος ρόλος βέβαια ίσως και να οφείλεται στο γεγονός ότι συναντιόμαστε σε μια δύσκολη χρονική στιγμή. Κάτι τέτοιο ενδυναμώνει τη σχέση μας μαζί τους και τους καθιστά απαραίτητους στη ζωή μας. Δενόμαστε μαζί τους από την πρώτη στιγμή, νιώθουμε πως τους έχουμε ανάγκη για να προχωρήσουμε, αποζητάμε την παρέα τους σε καλές και δύσκολες στιγμές μας και τους θέλουμε γενικότερα παρόντες στη ζωή μας.
Πολλές φορές είναι δύσκολο να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτούς. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να βασιζόμαστε σε αυτούς που νιώθουμε ανίκανοι να βασιστούμε σε εμάς τους ίδιους. Αυτοί όμως είναι τα άτομα που θα μας μάθουν πώς να βασιζόμαστε σε εμάς τους ίδιους ακόμη κι όταν λείπουν από τη ζωή μας. Είναι ένα από τα οφέλη που θα έχουμε από την μεταξύ μας σχέση. Είναι λογικό τέτοια άτομα να τα θέλουμε πάντα στο πλάι μας, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε όσα διδαχτήκαμε από αυτά κι όταν αποχωριζόμαστε θα πρέπει να τα κάνουμε πράξη και να προχωράμε ακόμη κι αν είμαστε μόνοι πλέον.
Όλα όσα μοιραστήκαμε θα μας συντροφεύουν γιατί οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες ποτέ δεν χάνονται. Είναι μαθήματα που μας δίνει οι ζωή και τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόμαστε.
Κλείνω με την ευχή να συναντήσετε ένα τέτοιο άτομο, να του δώσετε χώρο στη ζωή σας, να δεθείτε μαζί του και να προσπαθήσετε να το κρατήσετε κοντά σας γιατί ίσως να είναι πολύ πιο πολύτιμο από όσο νομίζετε!
 Τέτα Βλαβιανού

 galsnguys

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα