Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τι είναι αυτή η μεταλλική κατασκευή;

ΦΩΤΟ STORY: Τι είναι αυτή η μεταλλική κατασκευή;

Είναι αλήθεια, πως η πρώτη εντύπωση που δίνει σε κάποιον αυτή η εικόνα, είναι πως πρόκειται για όργανο βασανισμού ή έστω για σκηνή από ταινία θρίλερ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Αυτό που βλέπουμε είναι η Αμερικανίδα ηθοποιός Marjorie Reynolds, στο κεφάλι της οποίας έχει προσαρμοστεί μια συσκευή που ονομαζόταν «μετρητής ομορφιάς» (beauty calibrator) ή αλλιώς «μικρομετρητής ομορφιάς» (beauty micrometer).
ΦΩΤΟ STORY: Τι είναι αυτή η μεταλλική κατασκευή;
Το 1932, ο πρωτοπόρος στο χώρο της αισθητικής Max Factor Sr, δημιούργησε μια συσκευή η οποία όπως είπε τον βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα το γυναικείο πρόσωπο. H συσκευή αυτή αποτελούνταν από εύκαμπτες μεταλλικές λωρίδες οι οποίες ρυθμίζονταν με βίδες. Οι λωρίδες αγκάλιαζαν το πρόσωπο και επέτρεπαν στο χειριστή να κάνει μετρήσεις οι οποίες έδειχναν την παραμικρή ανωμαλία που υπήρχε στο πρόσωπο και η οποία ίσως δεν φαίνονταν με γυμνό μάτι, όπως μια ελαφριά στραβή μύτη.

1abeautymachine1jpg
Υπήρχαν δύο κύριες μετρήσεις για το τέλειο πρόσωπο. Η μια ήταν το μήκος της μύτης να είναι ίδιο με το πλάτος του μετώπου και η απόσταση ανάμεσα στα δύο μάτια να αντιστοιχεί στο πλάτος ενός ματιού. Αυτό έδινε την ευχέρεια να διορθωθούν οι ατέλειες αυτές με τη χρήση μακιγιάζ στα μέρη του προσώπου που χρειαζόταν.
1abeautymachine2jpg
Αρχικά το beauty micrometer, ήταν προορισμένο για να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης για να εντοπίζονται οι ατέλειες στα χαρακτηριστικά του προσώπου των ηθοποιών και να διορθώνονται από τους μακιγιέζ για να μη φαίνονται στην οθόνη.
1abeautymachine3jpg
Αν και υπήρχε η σκέψη, πέρα από τον κινηματογράφο για χρησιμοποιηθεί και στα ινστιτούτα αισθητικής, η χρησιμότητα της δεν έπεισε, οπότε και δε βρήκε την ανταπόκριση που ανέμενε ο δημιουργός της. Πλέον υπάρχει μόνο μια τέτοια συσκευή η οποία βρίσκεται στο Hollywood Entertainment Museum.
1abeautymachine4

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα