Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινοπωρινή Ισημερία: 23 Σεπτεμβρίου 2015

προβλέψεις Λίλιαν Σίμου astrolife

από την Λίλιαν Σίμου

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στον Ζυγό, διανύοντας ακριβώς το μισό της διαδρομής του από την έναρξη του αστρολογικού (και όχι μόνο) έτους, με την Εαρινή Ισημερία.
Οι Ισημερίες, όπου η νύχτα και η μέρα έχουν την ίδια χρονική διάρκεια, είναι δύο περίοδοι-σταθμοί από τα αρχαία χρόνια. Καθώς οι περισσότεροι λαοί ξεκινούσαν το έτος τους από την Εαρινή Ισημερία, μετρούσε η στιγμή όπου ο Ήλιος βρισκόταν απέναντι πλέον, στην καθοδική του πορεία, μειώνοντας την λάμψη και το φως για τα πλάσματα της γης.
Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν παραδόσεις συνδεδεμένες με την φθινοπωρινή ισημερία και μεταξύ αυτών οι τιμές των Ορφικών προς τον θεό Ήφαιστο, το θεό που φέρει το τεχνητό φως και τη λάμψη της φωτιάς, κατά τον μήνα Βοηδρομίωνα, την 21η ή 22α Σεπτεμβρίου. Συνδέεται επίσης με την μικρότερη θεά Νύκτα.
Κατά τον ίδιο μήνα διενεργούνταν τα Μεγάλα Ελευσίνια Μυστήρια, τα οποία διαρκούσαν εννέα ημέρες, όσες και οι μέρες περιπλάνησης της Δήμητρας.
Η μυθοπλασία αναφέρει πως εκείνη την περίοδο η φύση έπαψε να ανθεί και να αναπαράγει, αφού η θλιμμένη θεά έψαχνε την κόρη της Περσεφόνη. Δίδαξε δε στην Ελευσίνα τα Μυστήρια της τροφής –υλικής και πνευματικής. Η φύση πενθεί μαζί της και θα αναζωογονηθεί, με την επιστροφή της Περσεφόνης, κατά την Εαρινή Ισημερία.
Η ημέρα αυτή είναι εθνική γιορτή για τους Ιάπωνες. Πρόκειται για την ημέρα που σηματοδοτεί την αλλαγή των εποχών αλλά και συνδέεται με τους νεκρούς. Η παραδοσιακή ιαπωνική ονομασία για την περίοδο γύρω από την φθινοπωρινή και την εαρινή ισημερία είναι higan , και όπως λένε οι ιάπωνες «και η ζέστη και το κρύο τελειώνουν με το higan ». Διαρκεί συνολικά επτά ημέρες- τρεις ημέρες πριν από την ισημερία και τρεις ημέρες μετά.

Το higan έχει βουδιστική προέλευση και σημαίνει την «άλλη όχθη του ποταμού του θανάτου». Σ” αυτή την όχθη του ποταμού είναι ο κόσμος που ζούμε και στην άλλη είναι το βασίλειο των νεκρών. Αυτές τις ημέρες, οι ιάπωνες επισκέπτονται τους οικογενειακούς τάφους και προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών.
Οι Κέλτες θεωρούσαν πως η φθινοπωρινή ισημερία συμβολίζει την νίκη του θεού του Σκότους απέναντι στον δίδυμό του θεό του φωτός. Έκαναν ιδιαίτερες γιορτές και απέτειναν φόρο τιμής στους νεκρούς, αφού παράλληλα αυτή την περίοδο ο Ήλιος ήταν ασθενέστερος για το επόμενο μισό του έτους.

Αποκρυφιστικοί κύκλοι, θεωρούν τις Ισημερίες πολύ σημαντικά σημεία του χρόνου και έντονα φορτισμένα ενεργειακά. Υπάρχουν ειδικές τελετουργίες γι’ αυτές, γιορτές και εθιμοτυπικά.
Η κυκλικότητα των εποχών αναπτύσσεται σε κάθε λαό με την δική του παράδοση, αλλά η ουσία είναι η ίδια.
Δύο περίοδοι-σταθμοί, παίζουν ένα σημαντικό ρόλο: οι Ισημερίες… η ισορροπία στην εναλλαγή φωτός και σκότους, καλοκαιριού και χειμώνα, άνθισης και χειμερίας νάρκης της φύσης.
Κι έρχεται η φετινή Ισημερία του φθινοπώρου στις 11.09  την 23η Σεπτεμβρίου και  θα βάλει το δικό της λιθαράκι στην φετινή περίοδο.

Σημαντικά χαρακτηριστικά από την αστρολογική σκοπιά, που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι τα εξής:
Ο Ήλιος στην μηδενική μοίρα του Ζυγού, ζυγίζει καταστάσεις και επιδιώκει να τις δεχτούμε μέσα από μία εξισορροπημένη ματιά. Πόσο εύκολο όμως είναι;
Ούτως ή άλλως η αλλαγή των εποχών συντελείται σε κρίσιμες αστρολογικά μοίρες. Δηλαδή φάσεις όπου υπάρχει έξαρση και ένταση συσσωρευμένη, μοιάζει με ένα σπόρο έτοιμο να αποδώσει τα μέγιστα, με την ορμή όλων των χυμών ζωής που κρύβει…

Αυτή τη φορά όμως, ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό της Σελήνης, σε απόσταση αναπνοής και ακριβώς την επομένη θα είναι ιδιομοιρία. Ενώ παράλληλα είναι σε ακριβές εξάγωνο προς τον Κρόνο στον Τοξότη, τον μεγάλο Δάσκαλο και καρμικό εκτιμητή.

Μία σημαντική περίοδος καρμικών επιλογών, για τη νέα εποχή, όπου το βάρος της ευθύνης και των αποφάσεων πέφτει σε μας.

Πόσο σωστά έχουμε φερθεί στις σχέσεις μας;
Πόσο σημαντικές ήταν οι παρουσίες που άφησαν ίχνη στη ζωή μας το προηγούμενο διάστημα;
Πόσο ενδιαφέρουσες ήταν οι εμπειρίες και πόσο μας πόνεσαν ή μας έδωσαν χαρές;
Πώς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα «δώρα» αυτά;
Τι αναζητάμε στο εξής για μία ισορροπημένη και ισότιμη σχέση ζωής;
Πόσο αδικήσαμε τελικά την σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό μέσα από τις επιλογές μας;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να τεθούν τώρα. Δεν θα έχουμε ξανά Ισημερία φθινοπωρινή με τον Β. Δεσμό σε σύνοδο, παρά μετά από πολλά χρόνια. Το Σύμπαν, προωθεί το θέμα των σχέσεων εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο. Μας δίνει τα σημάδια που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε…

Η αλλαγή εποχής συμβαίνει φέτος σε ημέρα Ερμή και ώρα Δία. Στόχος, η διδασκαλία, η μάθηση, η κατανόηση, η διεύρυνση του πνεύματος. Με τον Ερμή ανάδρομο σε κίνηση και εν μέσω εκλείψεων, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η έμφαση στο νοητικό και στο πνευματικό πεδίο.
Κατανόηση, επικοινωνία, γνώση… τα στοιχεία που θα επικρατήσουν ως τον χειμώνα, αλλά και ως την επόμενη Ισημερία, τον Μάρτιο.
Κι αυτό γιατί καθώς οι χυμοί της Ζωής μειώνουν την έντασή της, η Φύση ηρεμεί και η ψυχή καλείται να αποτιμήσει ό,τι έμαθε τους προηγούμενους μήνες.
Ο ωροσκόπος του χάρτη της Ισημερίας είναι στον Σκορπιό, προσδιορίζοντας την Μεταμορφωτική Δύναμη της ημέρας. Αλλάζουμε, βαθιά, ριζικά, κυτταρικά… Μεταμορφώνουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας.
 Ο Άρης, παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού, βρίσκεται σε σύνοδο με τον υπέρλαμπρο αστέρα Ρέγκουλους. Η δράση μας μπορεί να στεφανώνεται από λάμψη και φως…
Η Αφροδίτη στον Λέοντα σχηματίζει ακριβείας τρίγωνο προς τον Ουρανό, στολίζοντας την ζωή μας με εκπλήξεις ευχάριστες, δώρα απρόβλεπτα, φωτεινές στιγμές, χαρούμενες συναντήσεις.
Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι αδύναμη, αλλά βρίσκεται σε σύνοδο με τον αστεροειδή Δήμητρα, ορίζοντας έτσι την παραγωγική μας δύναμη, προφανώς περισσότερο σε εσωτερικό και πνευματικό επίπεδο. Με σοφία και σύνεση, αποδίδουμε στο έργο μας.

Ας απολαύσουμε τα δώρα της νέας εποχής, καλό φθινόπωρο, καλές αναζητήσεις…

προβλέψεις Λίλιαν Σίμου astrolife
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα