Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ο καπνός ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και η NASA τον παρακολουθεί



Το ενδιαφέρον της NASA τώρα έχει επεκταθεί και στον καπνό από τις φωτιές που ανάβουν κάθε τόσο στον πλανήτη. Ο λόγος; Συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή!

Ο καπνός από τις φωτιές των δασών και της άγριας φύσης είναι ένας συνδυασμός αερίων και αερολυμάτων – μικροσκοπικά στερεά και υγρά σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα – και μπορεί να επιδράσουν στον σχηματισμό σύννεφων, την ατμοσφαιρική ψύξη και θέρμανσης και την ανθρώπινη υγεία, εξηγεί το Earth Observatory της NASA.
Η σειρά κινουμένων σχεδίων των εικόνων που ακολουθεί δείχνει την εξέλιξη του καπνού από την 1η Ιουλίου έως τις 14, Ιούλη του 2015, γύρω από ένα μεγάλο μέρος του Βόρειου Ημισφαιρίου. Το animation έγινε από τα δεδομένα που συλλέγονται από την Χαρτογράφηση Όζοντος Profiler Suite (OMPs) από τον δορυφόρο Suomi NPP. Δείχνει σχετικές συγκεντρώσεις αεροζόλ, με χαμηλότερες συγκεντρώσεις με το κίτρινο και υψηλότερες συγκεντρώσεις σε σκούρο πορτοκαλί-καφέ. Γκρίζες ζώνες δείχνουν, ότι τα δεδομένα δεν ήταν διαθέσιμα.

polarai_omp_2015195_anim
Η Hiren Jethva, ατμοσφαιρικός επιστήμονας στο Goddard Space Flight Center της NASA, δήλωσε ότι πυρκαγιές το καλοκαίρι στην Αλάσκα και τον Καναδά συμβαίνουν κάθε χρόνο, με κάποιες μεταξύ ετήσιες διακυμάνσεις, αλλά η απόσταση που διανύεται από τον καπνό ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Η συγκέντρωση αεροζόλ και το ύψος, καθώς και ο τρόπος και η ταχύτητα ανέμου, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που καθορίζουν την πορεία του ατμοσφαιρικού ταξιδιού μιας στήλης καπνού.
Η Jethva σημειωθεί ότι η στήλη καπνού συχνά βρίσκεται πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο των νεφών για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου που φαίνεται παραπάνω. Οι ερευνητές έχουν βρει ότι όταν τα αερολύματα που βρίσκεται πάνω από τα σύννεφα, ή οποιαδήποτε άλλη φωτεινή επιφάνεια, μπορούν να προσδώσουν μια καθαρή επίδραση του πλανήτη στο κλίμα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει την σταθερότητα της ατμόσφαιρας και το χρόνο ζωής των νεφών.
«Για την παρούσα περίπτωση, όλες αυτές οι φυσικές διεργασίες θα επηρεάσουν πιθανότατα την ισορροπία της ακτινοβολίας πάνω από την περιοχή της Αρκτικής», είπε η Jethva, «η οποία βιώνει την αλλαγή του κλίματος με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη».

Η κότα και το χρυσό αυγό της Καλιφόρνια

Flames from the Rocky Fire approach a house on July 31, 2015 in Lower Lake, California
Flames from the Rocky Fire approach a house on July 31, 2015 in Lower Lake, California

Στο έλεος πυρκαγιών και πάλι η Καλιφόρνια, νεκρός πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του ενώ έδινε μάχη για τον περιορισμό μίας εκ των 18 πυρκαγιών που μαίνονται στην Καλιφόρνια, την οποία οι αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τουλάχιστον 8.000 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σύνολο της Πολιτείας, διευκρίνισε η Εθνοφρουρά της Καλιφόρνιας που απηύθυνε έκκληση για την αποστολή ενισχύσεων.
«Η δριμεία ξηρασία και οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν σχεδόν μετατρέψει την Πολιτεία σε πυριτιδαποθήκη», σχολίασε ο κυβερνήτης Έντμουντ Μπράουν.
Οι πυρκαγιές αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Καλιφόρνια ωστόσο η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό καθώς η Πολιτεία μαστίζεται από την ξηρασία εδώ και τέσσερα έτη. Στο πλαίσιο αυτό οι αρχές επέβαλαν περιορισμούς στην κατανάλωση νερού τον περασμένο Απρίλιο και έκτοτε τα μέτρα αυτά έχουν ενισχυθεί.
Πως να μην έχει ξηρασία η Καλιφόρνια όταν είναι μια από τις πλέον ψεκασμένες πολιτείες της Αμερικής; Κι ενώ η Καλιφόρνια υποφέρει από λειψυδρία και η Nestle ανενόχλητη εμφιαλώνει!
Τα καλά και συμφέροντα. Και η Καλιφόρνια δεν έχει επιλεγεί “να έχει ξηρασία” τυχαία. Διαβάστε: Grexit και… ξηρασία ανέβασαν τον χρυσό;
Με λίγα λόγια, αν θες να πονέσεις κάποιον μέχρι να πει ήμαρτον που στην προκειμένη περίπτωση είναι να πάψει να είναι αμφισβητίας της κλιματικής αλλαγής, δεν έχεις παρά να του δημιουργήσεις ένα τεράστιο τεχνητό κλιματικό πρόβλημα. Και η Καλιφόρνια που ταΐζει σχεδόν όλες τις ΗΠΑ, είναι ο ιδανικός τόπος.
Μετά βάλε και τη NASA να σου λέει ότι παρακολουθεί που πάει η κάπνα και τι πρόβλημα δημιουργεί στην κλιματική αλλαγή.
Η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα – άνθρακες και τα δύο: Ψεκάστε, χααρπίστε, κάψτε, τελειώσατε!!!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα