Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε; Η απάντηση είναι γραμμένη στα γονίδιά μας!



Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται μόνο τέσσερεις ώρες ύπνο και άλλοι που για να ξυπνήσουν φρέσκοι πρέπει να κοιμηθούν… 15 ώρες. Αντίθετα όμως απ’ ό,τι νομίζουμε, αυτό δεν το καθορίζει κανείς άλλος παρά μόνο τα γονίδιά μας.
Όταν μια μέρα το 2009 μία γυναίκα πήγε στο ιατρείο του Δρα Ying-Hui Fu στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και του είπε ότι κοιμάται κάθε βράδυ στις 12 και ξυπνάει στις 4 κάθε πρωί νιώθοντας χορτάτη από ύπνο και φρέσκια, εκείνος αρχικά πίστεψε ότι η γυναίκα είχε κάποιο πρόβλημα. Μετά από πολλές εξετάσεις όμως ανακάλυψε ότι στο γονιδίωμά της υπήρχε κάτι περίεργο: Μία μικρή μετάλλαξη στο γονίδιο που ονομάζεται DEC2. 
 
Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η έρευνα. Εξετάζοντας τους συγγενείς της γυναίκας αυτής που μερικοί όντως χρειάζονταν μόνο 4 ώρες ύπνο και άλλοι πολύ περισσότερο, είδε ότι οι πρώτοι είχαν όλοι την συγκεκριμένη μετάλλαξη σ’ αυτό το γονίδιο ενώ οι δεύτεροι όχι. Στη συνέχεια, το εργαστήριο του καθηγητή εξέτασε 250 εθελοντές και μετά έκανε πειράματα με ποντίκια στα οποία προκλήθηκε μετάλλαξη αυτού του γονιδίου. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ερευνών ήταν ότι ο καθένας έχει «γραμμένο» στα γονίδιά του τον χρόνο ύπνου που χρειάζεται.
 
Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν από αυτούς που χρειάζονται μόνο 4 ώρες ύπνου. Αντίθετα η Μαράια Κάρευ λέει ότι χρειάζεται 15 ώρες ύπνου και άλλοι 11 με 12. Παρόλο που δεν ξέρει κανείς γιατί είναι τόσο επιβεβλημένο να κοιμάται ο άνθρωπος ακριβώς όσες ώρες χρειάζεται, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αν κοιμάται κανείς 2 ώρες λιγότερο απ’ όσο θέλει ο οργανισμός του, σχεδόν αμέσως παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Κακώς το θέμα των ωρών του ύπνου είναι κοινωνικό, λέει ο ειδικός στα θέματα αυτά Neil Stanley, ο οποίος συμβουλεύει να κοιμόμαστε ο καθένας όσο χρειάζεται και επίσης να φροντίζουμε να ξυπνάμε την ίδια ώρα κάθε μέρα γιατί ο οργανισμός πρέπει να ξέρει πότε να ετοιμαστεί να ξυπνήσει.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα