Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η γενιά του ΟΧΙ

Με 22 μονάδες διαφορά υπερίσχυσε το ΟΧΙ έναντι του ΝΑΙ στο χθεσινό δημοψήφισμα, αν και το αποτέλεσμα δεν είναι ξεκάθαρο και το σωστότερο θα ήταν να πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στις κάλπες μέχρι την τελική δικαίωση του Γιάννη Πρετεντέρη.

Η τακτική των καναλιών που τρομοκρατούσαν τον κόσμο χωρίς καμιά ντροπή όλη την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, αφού οι τελευταίες ελπίδες να βγει ΝΑΙ εξανεμίστηκαν όταν επιστρατεύτηκαν ο Κώστας Καραμανλής και ο Σάκης Ρουβάς, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι τελειωμένοι κι ότι ο κόσμος τούς θεωρεί εντελώς για τον πούτσο.

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ καλή και για τους δημοσκόπους, αφού επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά το ρητό που λέει πως όταν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θέλουν κάτι πάρα πολύ, ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα συνωμοτήσει για να βγει το αντίθετο.

Από την άλλη, υπάρχει κι ένα άλλο ρητό που λέει ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, αν και στην περίπτωσή μας δεν ισχύει, αφού η πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΝΑΙ αποτελείται από καθυστερημένους και εθελόδουλους και σε αυτό δεν υπάρχει καμία απολύτως αξία. Η δόξα είναι όλη δική μας.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προκάλεσε την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά αλλά αυτό δεν πρέπει να μας στενοχωρεί, αφού αναμένεται να τον διαδεχτούν άξια τέκνα της πατρίδος, όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οπότε οι ελπίδες μας η Νέα Δημοκρατία να βρεθεί εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές παραμένουν ζωντανές.

Παράλληλα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναδεικνύει τον Αλέξη Τσίπρα σε απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού, αφού έχει κάνει σκόνη όλους τους αντιπάλους του στο εσωτερικό, οπότε το μόνο που του απομένει είναι να πετάξει την Άνγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία και να στεφθεί Αυτοκράτορας της Ευρώπης.

Η επόμενη μέρα δείχνει πως ο εθνικός διχασμός ήταν μια φαντασίωση των καναλιών και των φανατικών του ΝΑΙ, ενώ όλοι αυτοί από τον δήθεν πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας που τάχθηκαν υπέρ της διαπλοκής πολύ γρήγορα θα καταλάβουν ότι χρησιμοποιήθηκαν ως εφεδρεία από ένα χρεοκοπημένο σύστημα, το οποίο από σήμερα κιόλας θα τους πετάξει στο καλάθι των αχρήστων. Εκεί δηλαδή όπου ανήκουν. Στην ανυπαρξία.

Βέβαια, φαντασίωση είναι και η εθνική ενότητα που κάποιοι τώρα ζητούν – αν και καλλιεργούσαν επί μήνες το διχασμό.

Το χθεσινό ΟΧΙ – που με ανοιχτές τράπεζες και χωρίς τη μιντιακή τρομοκρατία θα ήταν πολύ υψηλότερο του 61% – έδειξε ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολύ δρόμο για να γυρίσει πίσω στα ίδια σκατά.

Η μέχρι πρότινος ετοιμοθάνατη γενιά του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ πέθανε κι από τις στάχτες της γεννήθηκε η περήφανη γενιά του ΟΧΙ. Η γενιά μας.

Το ΟΧΙ δεν ήταν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε χρειάστηκε τις ψήφους των χρυσαυγιτών – που στην πλειοψηφία τους ψήφισαν ΝΑΙ – για να έρθει. Ήταν νίκη κατά των ξένων και ντόπιων τρομοκρατών, όπως πολύ σωστά γράφτηκε. Ήταν ΟΧΙ στη σαπίλα και το βούρκο που ζούμε χρόνια, δεκαετίες τώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κέρδισε το ΟΧΙ. Του το χαρίσαμε. Του το δώσαμε για να το πάρει και να το κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Είναι στο χέρι του να το διαχειριστεί σωστά.

Επίσης, ήταν το ΟΧΙ που περίμεναν και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης για να σηκώσουν κεφάλι. Είναι και δική τους ευθύνη τώρα να το διαχειριστούν προς όφελός τους.

Εμείς το χρέος μας το κάναμε.

Η Ελλάδα προχώρησε. Η Ευρώπη θα αλλάξει;


(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζω απόψεις ειδικών φεησμπουκολόγων που εξεπλάγησαν ευχάριστα από την παραίτηση Βαρουφάκη. Μάλιστα. Ότι δηλαδή τί; Ξύπνησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και αποφάσισε να τον παραιτήσει; Όχι φυσικά. Η παραίτηση Βαρουφάκη ήταν προαποφασισμένη και σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Την επομένη των εκλογών του Ιανουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλαβε έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο, τον οποίο και έπαιξε άριστα μέχρι τέλους. Ο ρόλος αυτός τελείωσε χθες το βράδυ. Όσοι λένε ότι αποχώρησε για χάρη του Σόιμπλε είναι είτε βλαμμένοι, είτε προπαγανδιστές.)
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα