Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

10 Προειδοποιητικά Σημάδια Που Μας Στέλνει Το Σώμα Μας Και Τι Αυτά Σημαίνουν!


αδιαθεσία-αίσθηση-584x372


Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα καταπληκτικό μηχάνημα που πρέπει να το περιποιούμαστε και να το φροντίζουμε με προσοχή. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να ακούμε τι λέει το σώμα μας και να αναγνωρίζουμε τα σήματα που μπορεί να μας στέλνει. Εδώ είναι 10 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε, γιατί μπορεί να σας λένε ότι δεν είστε τόσο υγιής όσο νομίζετε.

1. ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 40
Οι γκρίζες τρίχες είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συχνά εξαρτάται από τη γενετική. Αλλά εάν έχετε περισσότερο από 50 τοις εκατό γκρίζα μαλλιά μόλις μετά από 30 χρόνια ζωής, και δεν υπάρχει κληρονομικότητα στην οικογένεια, μπορεί να είναι ένα σημάδι του διαβήτη.

2. ΓΕΝΕΤΗΣΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σημαδιών στο σώμα σας είναι αβλαβή και καλοήθη, μερικά μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνα, ιδίως εκείνα που προκύπτουν από την ηλιοθεραπεία. Η γεροντική ή ακτινική κεράτωση σχηματίζεται από τον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία του και θεωρείται ως προ-καρκινικές αλλοιώσεις στο δέρμα.

3. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

Ο σκληρός χιτώνας (λευκό περίβλημα ματιού) θα πρέπει να είναι πάντα λευκός. Εκτός από τις περιπτώσεις έλλειψης ύπνου ή κρυολογήματος, οι αλλαγές στο χρώμα σε αυτό το τμήμα του ματιού μπορεί να ανιχνεύσουν κάποιες επικίνδυνες αλλαγές στον οργανισμό σας. Ένας κίτρινος σκληρός χιτώνας μπορεί να είναι ένα σημάδι προβλημάτων ίκτερου, ήπατος και χοληδόχου κύστης. Ένας κόκκινος σκληρός χιτώνας μπορεί να είναι ένα σημάδι υψηλής αρτηριακής πίεσης ή ιογενών ασθενειών όπως επιπεφυκίτιδα.

4. ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ

Αηδιαστικές ρωγμές στα χείλη μπορεί να προκαλούνται από τις αλλαγές στη θερμοκρασία και τον άνεμο. Αλλά οι ρωγμές που εμφανίζονται συχνά στα άκρα των χειλιών και οι εσωτερικές πληγές μπορεί να είναι ένα σημάδι έλλειψης βιταμίνης Β και ψευδαργύρου. Αν τα χείλη σας εμφανίζουν συχνά ρωγμές, μπορεί να είναι μια μυκητιασική λοίμωξη.

5. ΠΡΗΣΜΕΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ

Εάν παρατηρήσετε ότι ο λαιμός σας μοιάζει πρησμένος, ζητήστε ιατρική συμβουλή το συντομότερο δυνατόν. Πρήξιμο στο μπροστινό μέρος του λαιμού προκαλείται συνήθως από προβλήματα του θυρεοειδούς που είναι κοινά σε γυναίκες μεταξύ 20 και 50 ετών.

6. ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΡΥΔΙΩΝ

Τα φρύδια μας γίνονται λιγότερο πυκνά κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά η ξαφνική απώλεια των φρυδιών μπορεί να είναι ένα σημάδι προβλημάτων του θυρεοειδούς, υπερθυρεοειδισμού (υπερδραστήριος θυρεοειδής), ή υποθυρεοειδισμού (υπό ενεργός θυρεοειδής). Αυτές οι αλλαγές συνοδεύονται από τριχόπτωση.

7. ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΑΛΑΜΕΣ

Οι κόκκινες παλάμες μπορεί να είναι μια αιτία δερματίτιδας, εκζέματος ή αλλεργικών αντιδράσεων στα μέταλλα, τα φάρμακα, τα τρόφιμα ή τα ποτά. Αλλά εξίσου, αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι ένα σημάδι επίπονης εργασίας, και ασθένειας του ήπατος.

8. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ

Τα νύχια μπορεί να αποκαλύψουν πολλά για την κατάσταση του σώματός σας και οι αιτίες των αλλαγών μπορεί να ποικίλουν. Δείτε περισσότερα  εδώ .

9. ΚΡΥΑ ΠΟΔΙΑ

Τα πόδια είναι ένα μέρος του σώματος που είναι το πλέον απομακρυσμένο από την καρδιά και επομένως οποιαδήποτε αγγειακή νόσος εκδηλώνεται πρώτα σε αυτά.
Η νόσος του Raynaud είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί σύσφιξη των αγγείων σε μέρη του σώματος όπως τα χέρια και τα δάκτυλα, τη μύτη και τα αυτιά, τα οποία είναι ο λόγος που καθίστανται κρύα, χλωμά ή ακόμα μουδιασμένα.

10. ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

Παρά το γεγονός ότι η ξαφνική αλλαγή στο πρόσωπο γυναικών ηλικίας μεταξύ 30 και 55 ετών είναι κοινή και προκαλείται από ορμονικές αλλαγές, ρόδινα μάγουλα μπορεί να υποδηλώνουν ροδόχρου ακμή - μια χρόνια πάθηση του δέρματος που επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες, των οποίων η αιτία είναι άγνωστη.
Παναγιώτης Σπανός
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα