Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Tsipras_

Με μία έξοχη πολιτική κίνηση ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε δημοψήφισμα με ένα ερώτημα που τρέλανε κυριολεκτικά δανειστές, αντιπολίτευση και όλο το μνημονιακό δημοσιογραφικό και πολιτικό κατεστημένο, ντόπιο και ξένο. Δεν έβαλε το ερώτημα «Μέσα ή Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση,» δεν έβαλε το ερώτημα “Ευρώ ή Δραχμή”, όπως θα εύχονταν η αντιπολίτευση και οι δανειστές. 
Έθεσε ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα στο λαό. Εγκρίνετε τα μέτρα που μας ζητούν να εφαρμόσουμε, ναι ή όχι; 
Γιατί όμως πήρε αυτή την απόφαση;

Γιατί πιέστηκε τρομακτικά από τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των δανειστών. Προφανώς κατάλαβε επιτέλους ότι δεν επεδίωκαν πραγματικά την συμφωνία αλλά ήθελαν απλώς να σπρώξουν την Ελλάδα έξω από την ΟΝΕ και την κυβέρνηση του Σύριζα στην απελπισία, τον εξευτελισμό και την παραίτηση.
Εάν κάποιος αυξάνει συνεχώς τις απαιτήσεις του προς έναν λαό που ψυχορραγεί οικονομικά, είναι επόμενο σε κάποια στιγμή, νομοτελειακά, ο λαός αυτός να αντιδράσει ή να καθίσει να τον πατήσουν στο λαιμό μέχρι να του βγει και η τελευταία σταγόνα του αίματος του. Αυτό το δίλημμα έβαλε ο Τσίπρας στο λαό, απόφαση που θα του δώσει σίγουρα μια καλύτερη διαπραγματευτική θέση και θα ζαλίσει κυριολεκτικά την αντιπολίτευση, η οποία είτε θα αναγκασθεί να πει «δώσε όλα όσα σου ζητούν οι δανειστές» ή θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία.
Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι γιατί θέλουν να σπρώξουν την Ελλάδα σε μια απόφαση, που θα την πάρει η ίδια κυβέρνηση και όχι οι υπόλοιποι της ΕΕ; Γιατί απλούστατα φοβούνται ότι εάν την διώξουν οι ίδιοι, η Ελλάδα θα μπορεί να προβάλει απαιτήσεις για ζημιές που υπέστη μετά την είσοδο της στη ΟΝΕ εξαιτίας της κακής διαχείρισης των οικονομικών της, όπως υπαγορεύθηκαν από την τρόικα!
Εφόσον δεν υπάρχουν κανόνες που να διέπουν την έξοδο ενός κράτους-μέλους από την ΕΕ, το να αποφασίσουν να διώξουν ένα μέλος που το στράγγισαν οικονομικά, θα ισοδυναμεί με μια πράξη εγκληματική ενάντια σε ένα λαό και θα συνεπάγεται την οικονομική και εθνική του εξόντωση.
Θα είναι μια πράξη ακόμη πιο εγγληματική από αυτήν που έκανε ο Χίτλερ, εξοντώνοντας 6 εκατ. Εβραίους, διότι οι Εβραίοι όχι μόνο επέζησαν αλλά και θριάμβευσαν, διότι είχαν την οικονομική υποδομή ενώ η Ελλάδα θα κινδυνεύσει να αφομοιωθεί πλήρως απο αλλότριους λαούς και έθνη.
Η στάση των Ευρωπαίων συμμάχων μας δείχνει ξεκάθαρα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι δυνατόν να ερμηνευθεί διαφορετικά το ότι η Ελληνική κυβέρνηση έκανε συνεχώς υποχωρήσεις, δεχόμενη ακόμα και παράλογες απαιτήσεις, όταν δηλαδή της ζητήθηκαν αρχικά μέτρα 4 δισ., στη συνέχεια 8, και όταν αυτά βρέθηκαν και συμφωνήθηκαν, απαίτησαν ισοδύναμα 11 δισ. !  
Είναι εμφανές ότι η Ευρώπη θέλει να μας κόψει την αναπνοή… 23% ΦΠΑ στον τουρισμό ήταν η τελευταία τους απαίτηση!! Αίσχος!! Που ακούστηκε αυτό; Γιατί δεν λένε καλύτερα «μην ξαναπάτε για διακοπές στην Ελλάδα, πηγαίνετε στην Τουρκία, πηγαίνετε οπουδήποτε αλλού, αφήστε την Ελλάδα, πρέπει να πεθάνει». Προσπαθούν να ανακόψουν ακόμη και τον τουρισμό, το μοναδικό όπλο ανακούφισης και ανάκαμψης της οικονομίας. https://www.youtube.com/watch?v=T9ByCr8K8GU&feature=youtu.be
Ζήτησαν επίσης την μείωση του προϋπολογισμού των αμυντικών δαπανών στα 150 εκατ. ευρώ. Πρακτικά δηλαδή ζήτησαν τον αφοπλισμό της χώρας.
Καλείται λοιπόν η αντιπολίτευση να μας πει αν συμφωνεί με αυτά τα μέτρα.
Ήταν τελικά αυτή μια «πραγματική» διαπραγμάτευση ή μία στημένη παγίδα, όπου θα φαινόταν ότι δήθεν η ελληνική κυβέρνηση κωλυσιεργούσε συνεχώς ενώ αυτοί θα πρόβαλαν συνεχώς νέες απαιτήσεις ώστε να μην μπορέσει να αντέξει η κυβέρνηση όσο και αν το επιθυμούσε να μείνει μεσα στην Ε.Ε.;  
Πολύ σωστά λοιπόν ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα λέει στους εταίρους αλλά και στην αντιπολίτευση που διαρρυγνύει τα ιμάτια της, «ας αποφασίσει ο λαός εάν θέλει να παραδώσουμε ολοκληρωτικά το κράτος στους εταίρους μας.»  
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα