Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Αυτά είναι τα φορολογικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνησηΤο πρώτο φορολογικό πακέτο μέτρων με σκοπό να ξεκλειδώσει έστω και μέρος της δόσης της βοήθειας, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι, όπως μετέδωσε το Mega, είναι:
- το τέλος διανυκτέρευσης από 1-5 ευρώ σε ξενοδοχεία
- η λοταρία αποδείξεων
- η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης
- η υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά

- νέα περαίωση φορολογικών υποθέσεων
- κίνητρα για δήλωση καταθέσεων εξωτερικού με την πληρωμή εφάπαξ φόρου 10-15%.

Ιδιωτικοποιήσεις

Στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων φαίνεται ότι έχει βρεθεί η φόρμουλα της παραχώρησης του 51% του ΟΛΠ, ενώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια η κυβέρνηση εξετάζει να κρατήσει το δημόσιο ένα ποσοστό κοντά στο 30%.

«Κόκκινα» δάνεια

Σύγκλιση φαίνεται πως υπάρχει και στο θέμα των κόκκινων δανείων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που συναντήθηκε με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης τραπεζών, ετοιμάζει σε συνεργασία με τις τράπεζες τη δημιουργία μιας ομάδας κρούσης για την φοροδιαφυγή, που θα λειτουργήσει ως όπλο για την είσπραξη του ΦΠΑ.
Μέσα σε έναν μήνα η ομάδα που θα αποτελείται από στελέχη της αντιπροεδρίας, του υπουργείου Οικονομικών, της Τραπέζης της Ελλάδος και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, θα εκπονήσει το σχέδιο για τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών, την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για όλες τις συναλλαγές, αλλά και τη χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες, συζητήθηκε και η πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της χώρας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη να αναλαμβάνει υπεύθυνος για το σχέδιο.
πηγή: Τα ΝΕΑ
Ryanair-Boeing-737Μια από τα γίδια. Αλλιώς, πτώχευση και μια από τα τράγια… Και σιγά οι Γερμανοί μην άφηναν τα αεροδρόμια που θέλουν τόσο πολύ. Αλήθεια… μόνο γιατί είναι καλή μπίζνα ή παίζει και κάτι άλλο;


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα