Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Οι ενέργειες του σώματος + τα χρήματα



Δύο ενέργειες σχεδόν παράλληλες, σχεδόν με την ίδια δυναμική, με τις ίδιες γέφυρες ενότητας.

Το χρήμα συνδυάζεται απόλυτα με την ανασφάλεια. Όση μεγαλύτερη ανασφάλεια και φοβία έχει ένας άνθρωπος τόσο ανάλογα μεταχειρίζεται και το χρήμα. Το χρήμα έχει καλή σχέση και με την χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όσο λιγότερη αυτοεκτίμηση έχει κάποιος τόσο περισσότερο στηρίζεται στο χρήμα και την ύλη. Όμως επειδή αυτό που ρέει μέσα στον χρηματικό αυτόν δρόμο, είναι οι συναισθηματικές αυτές δονητικές, υπάρχουν κάποια στιγμή και οι ανάλογες απώλειες, αντί για την ευημερία.

Οι ορμόνες του σώματός μας, που είναι δεμένες με την αρμονία του σώματος, ανάλογα με τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, αλλάζουν δόνηση στο σώμα αλλά και στον τρόπο σκέψης. Όλο αυτό μεταφέρεται και στο χρήμα αλλά και από το χρήμα επιστρέφει στον άνθρωπο.

Να βγάζεις 10 και να τρως τα 2 ήταν μία συμβουλή που έρεε όταν ήμουν μικρή, να κάνεις οικονομία, να κρατάς για μια ώρα ανάγκης. Όλη αυτή η διαδρομή ανασφάλειας μεταφερόταν από τον τρόπο χειρισμού του χρήματος, στον τρόπο χειρισμού του σώματός μας, αλλά και της συμπεριφοράς μας από μας για μας. Έτσι η ανασφάλεια πέρασε στο «πετσί» μας και έγινε ένας «πολύ καλός συνεργάτης». 

Ένας συνεργάτης ο οποίος μας καταδίκασε σε είλωτες. Μεταφέραμε έτσι όλο μας τον συναισθηματικό μας κόσμο στο πορτοφόλι μας και ανάποδα. Μέσα από αυτό νιώθαμε άξιοι ή όχι. Μέσα από αυτό νιώθαμε ασφάλεια ή όχι. Αυτό ήταν το μέτρο σύγκρισής μας με όλους και με όλα. Το σώμα μας, αλλά και όλο μας το μέσα, με οδηγό αυτόν τον τρόπο ασφάλειας ή ανασφάλειας, αποκτούσε και ανάλογη δόνηση. Μία δόνηση η οποία έγινε ένας δυνάστης που μας έπινε το αίμα. Γιατί το δηλητήριο της ανασφάλειας υπήρχε παντού και μέσα στο σώμα μας, αλλά και μέσα σε κάθε μας χώρο. 


Όμως επειδή η ανασφάλεια είναι μία λάθος «εκπομπή» ως προς τους Νόμους του Σύμπαντος και πηγαίνει αντίθετα με την αρμονία της αφθονία, που έχουμε ήδη μέσα μας. 

Αυτή η μορφή ανασφάλειας μας έκανε σιγά σιγά να αρχίζουμε να βιώνουμε απώλειες. 

Απώλειες στον οικονομικό τομέα, αλλά και στο ίδιο μας το σώμα. Σαν να λέμε είμαστε μέσα σε μία κυκλική δύνη, από την οποία δεν βλέπουμε την έξοδο γιατί στροβιλιζόμαστε με ταχύτητα τέτοια που νομίζουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς μας στα επίπεδα της αφθονίας. 

Κι όμως υπάρχει. Ο τρόπος αυτός είναι απλός, να δώσουμε και στο χρήμα αλλά και σε μας την ανάλογη δονητική και την ανάλογη θέση. 

Δηλαδή αυτή της πίστης, της αφθονίας, της ηρεμίας και της αρμονίας. Να βγάλουμε πια αυτό το μέτρο αξιολόγησης που έχουμε ως προς το χρήμα και ως προς εμάς. Να μη θεωρούμε δηλαδή τους εαυτούς μας άξιους ή όχι, αν έχουμε ή όχι χρήματα. Να μην έχουμε οδηγό την ανασφάλεια αλλά την ασφάλεια. Να προσπαθούμε να δώσουμε για να δώσουμε μέσα από την αρμονία και τη φυσικότητα και όχι για να πάρουμε. Αυτός που δίνει για να δώσει παίρνει πολλά περισσότερα και ουσιαστικότερα από αυτόν που δίνει για να πάρει. Όσο εμείς εναρμονιστούμε με αυτή την φυσική τροχιά της αφθονίας όλη αυτή η μελωδική δονητική θα μεταφερθεί και σε όλο μας το περιβάλλον. 

Όπως ακριβώς δηλαδή κάνει και ο φυσικός πλούτος του πλανήτη μας, ο οποίος μας δίνει για να μας δώσει. Γιατί, για παράδειγμα κάθε φορά που πάμε να κόψουμε από το χωράφι την ντομάτα, ποτέ δεν θα μας ρωτήσει τι θα της δώσουμε. 

Η ντομάτα εναρμονίζεται με τη φυσική τροχιά της αφθονίας του σύμπαντος. Το ίδιο να κάνουμε κι εμείς, έτσι όλα θα επιστρέψουν σε μία δόνηση αφθονίας, αλλά αυτή τη φορά για πάντα. Χωρίς κανέναν κίνδυνο απώλειας, αφού δεν θα υπάρχει μέσα στη σκέψη μας η δόνηση του φόβου και της ανασφάλειας. Η δόνηση του φόβου και της ανασφάλειας, γεννά και τον εκφοβισμό και ο εκφοβισμός γεννά και όλα τα υπόλοιπα πάθη, με τα κυριότερα που είναι, η ζήλια και ο φθόνος. Ποτέ δε ζήλεψε η ντομάτα την πατάτα, το αγγούρι το καρπούζι κλπ. Έτσι η αφθονία τους υπάρχει μέσα από αυτό που είναι το καθένα μέσα από την απλότητα. Πόσο μάλλον στη δική μας περίπτωση, που όταν εναρμονιστούμε με την ασφάλεια, αυτόματα ο ίδιος ο Θεός θα ρέει μέσα σε κάθε σπίτι μία αρχοντική αφθονία που δεν θα την έχετε ξανά ζήσει. Χωρίς κόπο, χωρίς άγχος, χωρίς φόβο, έτσι απλά και μόνο μέσα από την διαδρομή του Υπάρχω για να Υπάρχω.  



Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα