Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ταλέντα και χαρίσματα – Πώς δημιουργούνται;



Όλοι θαυμάζουμε τα ταλέντα άλλων ανθρώπων: μια όμορφη φωνή, το ζωγραφικό ταλέντο, το χάρισμα στο λόγο, αλλά και εκτός της τέχνης, μπορεί να θαυμάζουμε το ταλέντο κάποιου στον αθλητισμό, σε διάφορες τεχνικές, ή μπορεί να θαυμάζουμε μια όμορφη εμφάνιση, τα μαγευτικά μάτια κάποιου, την ωραία κορμοστασιά, κλπ. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι όλα αυτά είναι τυχαία. Κάθε χάρισμα και ταλέντο είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και αφίλαυτης κι ενάρετης ζωής στο παρελθόν.

Πώς όμως μπορούμε να οικοδομήσουμε τα ταλέντα μας; Είναι πολύ καλό να θαυμάζουμε τα ταλέντα των άλλων, όμως αυτό δεν αρκεί - οφείλουμε ν' αναπτύξουμε κι εμείς τα δικά μας ταλέντα, γιατί ανάπτυξη κι εκδήλωση των ταλέντων σημαίνει εκδήλωση της Ψυχής μέσα απ' τη προσωπικότητα,  επίτευξη ενός βασικού στόχου δηλαδή για την παρούσα αλυσίδα των μυριάδων επανενσαρκώσεών μας.



Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν ταλαντούχο τραγουδιστή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε σωστά κι αρμονικά το λόγο, για να βοηθήσει, να ανυψώσει, να υπερασπίσει την αλήθεια. Έτσι συσσώρευσε θετικά λεπτοφυή στοιχεία στο συγκεκριμένο κέντρο του, τον λαιμό, τα οποία θα τα κουβαλήσει και στις επόμενες ενσαρκώσεις. Παράλληλα, το άτομο αυτό ενωνόταν τακτικά με την Ψυχή του, με τον Θεό, στον διαλογισμό και την προσευχή, και αντλούσε υψηλές λεπτοφυείς ενέργειες οι οποίες σχημάτισαν ένα καλά οργανωμένο κέντρο που εκδηλώνει εξαιρετικές ικανότητες. Κάθε χάρισμα και ταλέντο είναι το προϊόν επαφής με την Ψυχή, γιατί εκεί υπάρχουν οι λεπτοφυείς ουσίες που το τρέφουν, όπως ο Ήλιος με τις ακτίνες του τρέφει τα λουλούδια και όλη την πλάση. Η ψυχική ενέργεια λοιπόν είναι η τροφή των ταλέντων, των χαρισμάτων και γενικά της συνειδητότητάς μας.

Λένε πολλοί ότι “τα ταλέντα είναι δοσμένα απ' τον Θεό”. Δεν είναι λάθος αυτή η πρόταση, αρκεί να κατανοηθεί σωστά. Γιατί ο περισσότερος κόσμος όταν λέει κάτι τέτοιο εννοεί ουσιαστικά ότι του αποδόθηκαν τυχαία τα ταλέντα. Όμως κάθε ταλέντο κρύβει από πίσω παρελθόν αφοσίωσης, αρετής και πνευματικής ζωής, οι οποίες γίνονται τα μέσα για την διοχέτευση και συσσώρευση θεϊκής ουσίας. Οπότε ναι, τα ταλέντα είναι από το Θεό, αλλά δεν αποδίδονται τυχαία, πρέπει να εφελκυστούν.

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός εξαίρετου αθλητή ή κάποιου ανθρώπου που έχει πολύ ωραίο σώμα. Η κοινή άποψη είναι ότι το σώμα αυτό το απέκτησε λόγω καλών γονιδίων των προγόνων του. Σίγουρα είναι κι αυτό σωστό, όμως γιατί να εκδηλώσει τα εξαίρετα γονίδια και όχι τα προβληματικά; Αυτό συμβαίνει γιατί η ψυχή του έχει “δισκέτες” που έχουν καταγεγραμμένες πληροφορίες που αφορούν τις ενάρετες πράξεις του παρελθόντος – στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο άνθρωπος χρησιμοποίησε το σώμα του για το καλό άλλων, να προστατεύσει, να υπηρετήσει κλπ. Αυτές οι πληροφορίες που βρίσκονται στα μόνιμα άτομα/δισκέτες των σωμάτων του ανθρώπου, δεν διαλύονται με τον θάνατο του φυσικού σώματος αλλά παραμένουν σαν νέφος μέσα στην ψυχή του ατόμου, και είναι αυτές οι πληροφορίες που θα καθορίσουν την μελλοντική ενσάρκωση και την επιλογή γονιδίων, και θα σχηματίσουν έτσι την φυσιολογία μας με τα ταλέντα και τα χαρίσματά μας.

Γιατί κάποιος έχει όμορφα μάτια; Γιατί μπορεί να έβλεπε το καλό και όμορφο στους άλλους στο παρελθόν. Γιατί έχει όμορφα πόδια; Γιατί μπορεί να υπηρετούσε τους άλλους και να “έτρεχε” για τους άλλους. Γιατί κάποιος έχει ρητορικό ταλέντο και εξαίρετη ευφυΐα; Γιατί μπορεί στο παρελθόν να χρησιμοποίησε τον λόγο και το νου του για να βοηθήσει τους άλλους. Κατ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βγάλουμε διάφορα συμπεράσματα για τα διάφορα ταλέντα και χαρίσματα που υπάρχουν στους ανθρώπους, έχοντας στο νου ότι τα χαρίσματα είναι προϊόν αφίλαυτης δράσης, γιατί η Ψυχή  έχει σαν βασική ιδιότητα την ανιδιοτέλεια, την ομαδική συνειδητότητα και την προστασία του μέλλοντος. Ανάλογα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε και για τα ελαττώματα και τα άσχημα στοιχεία. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να γεννήθηκε με προβλήματα υγείας, γιατί στο παρελθόν ενδέχεται να χρησιμοποίησε το σώμα του εγωιστικά. Μπορεί να έχει ένα άσχημο χαμόγελο γιατί αντί να δώσει χαρά, έπαιρνε τη χαρά των άλλων. Κοκ.

Βεβαίως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, να χάσει κάποιος ένα ταλέντο ή χάρισμα που έχει, χρησιμοποιώντας το εγωιστικά και ματαιόδοξα. Βλέπουμε συχνά ανθρώπους χαρισματικούς να χάνουν το ταλέντο και την ομορφιά τους επειδή ζουν μια ζωή άσχημη, φαύλη, εγωιστική ή αυτοκαταστροφική. Μπορεί επίσης ένα ταλέντο λόγω μέτριας, μη πνευματικής ζωής, να γίνει απλά ένα “κέλυφος”, να εκδηλώνεται δηλαδή σαν μια φαινομενικά αξιόλογη ιδιότητα αλλά να έχει χάσει τον αρχικό της μαγνητισμό και την μεταμορφωτική της δυνατότητα.Τα ταλέντα και τα χαρίσματα, όπως και τα φυτά, πρέπει να τρέφονται απ' το Φως του Ήλιου, αλλιώς μαραζώνουν.

Η συνειδητή ανάπτυξη των ταλέντων, των χαρισμάτων και της ομορφιάς είναι μια επιστήμη που στο μέλλον θ' αναπτυχθεί περισσότερο και θα πάψει η ύπαρξή τους να θεωρείται σαν κάτι τυχαίο. Γι' αυτό, ας οραματιστούμε τι ταλέντο ή χάρισμα θα θέλαμε να έχουμε και ας ζήσουμε μια ζωή ανάλογη η οποία σταδιακά θα το δομήσει. 


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα