Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΠΟΥΛΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ!


Έσκαβε στο χωράφι του και βρήκε ένα παγκόσμιο έργο τέχνης. Ενα αριστούργημα στους αιώνες. Την Αφροδίτη της Μήλου. Η καλύτερη ιδέα που του ήρθε στο μυαλό ήταν να κονομήσει κάποια λεφτά από τα κορόιδα τους Γάλλους που έτυχε να περνούν από τη γειτονιά. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια σκέφτηκε ο πονηρός βλάχος. Τσεπώνω το παραδάκι και καθαρίζω το κτήμα μου από τα μπάζα.
Άλλο μπάζο και ο καπετάνιος του γαλλικού πλοίου που δεν επέτρεψε τη φόρτωση γιατί όπως είπε δεν είχε χώρο. Η Αφροδίτη όταν ξεθάφτηκε σα σήμερα 8 Απριλίου το 1820 ήταν σε δυο κομμάτια. Το συνολικό της ύψος κάτι περισσότερο από 2 μέτρα. Ο Γάλλος αξιωματικός ονόματι Ζυλ Ντυμόν είχε εκτιμήσει με την πρώτη την αξία του αγάλματος και δεν τα παράτησε. Δεν μπορούσε να τα βάλει με τον καπετάνιο του κι έτσι έστειλε γράμμα στον πρέσβη της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στα βιβλία θα σου πουν άλλες εκδοχές. Για αρπαγή του αγάλματος από τους Γάλλους και την αδυναμία του φουκαρά να σώσει έναν θησαυρό της Ελλάδας στο νησί, που ήταν στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ακόμα κι αν ο αγρότης, κατά άλλους βοσκός, δεν μπορούσε να το κρατήσει για διάφορους λόγους, το θέμα μας είναι άλλο. Αποδυτηριάκια διαβάζεις και θα στα γράψει όπως έγιναν. Συνεχίζουμε την ιστορία μας. Δεν τελειώσαμε.
Μέχρι να γίνει η συνεννόηση, λοιπόν, του αξιωματικού με την πρεβεία πέρασαν καμμιά δεκαριά μέρες. Ο αγρότης δεν μπορούσε να περιμένει, καθώς ο Ντυμόν δεν του είχε δώσει καπάρο. Και τι έκανε ο τύπος. Το πούλησε σε έναν παπά. Τι να το κάνει ο παπάς το άγαλμα; Για δημόσιες σχέσεις! Ο παπάς αγόρασε με κάτι ψιλά την Αφροδίτη της Μήλου για να τη στείλει δώρο σε διερμηνέα της Υψηλής Πύλης. Οι Γάλλοι έφτασαν στο νησί όταν το άγαλμα φορτωνόταν για να φύγει στην Κωσταντινούπολη. Εκαναν μεγάλη μανούρα και είπαν ότι προϋπήρχε η δική τους συμφωνία.
Το λόγο πήραν οι προεστοί του χωριού και κατοχύρωσαν την Αφροδίτη της Μήλου στους Γάλλους. Δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει. Για καθίστε ρε παιδιά, μήπως τούτο το κομμάτι μάρμαρο που πλακώνονται όλοι για να το πάρουν έχει μεγάλη αξία; Κανείς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα