Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Το όπιο του λαού

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα της Κάπα Research για την εφημερίδα το Βλήμα της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία οι θρησκευόμενοι στη χώρα μας έχουν μειωθεί κατά 34% σε σχέση με το 2006, ενώ οι χριστιανοταλιμπάν αυξάνονται και πληθύνονται. 

Το ποσοστό των πιστών που πηγαίνουν στην εκκλησία έχει μειωθεί κατά 16% κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι γάμοι και οι βαφτίσεις, ενώ οι κηδείες γίνονται κατ' οίκον και οι νεκροί τσιμεντώνονται στις πυλωτές των πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Έλληνες συνεχίζουν να τηρούν τα πατροπαράδοτα έθιμα, με το 75,2% να δηλώνει ότι πηγαίνει στην εκκλησία την Ανάσταση κι αυτό είναι επίσης πολύ λογικό, αφού όταν ο παπάς λέει το "Δεύτε λάβετε Φως" όλοι βρίσκονται σε θρησκευτική κατάνυξη και είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κουτουπώσεις την γκόμενα που σου γυάλισε και να της δώσεις το τηλέφωνό σου μαζί με το Άγιο Φως.



Παράλληλα, το 45,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι νηστεύει τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να κάνει αποτοξίνωση από την υπόλοιπη χρονιά που σαβουριάζει 352 κοπάδια αρνιά και βρίσκεται ένα βήμα πριν τον αλκοολισμό, ενώ μόνο το 9,9% νηστεύει ολόκληρη τη Σαρακοστή, αφού καλή κι η αποτοξίνωση αλλά μην το παραχέσουμε κιόλας.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί ένας πίνακας της έρευνας για το τί πιστεύουν οι Έλληνες ανά πολιτική ιδεολογία και κόμμα. Σύμφωνα με αυτόν, το 74,2% των ερωτηθέντων πιστεύουν στο Θεό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι νεοφιλελέδες που πιστεύουν ότι ο Θεός πέθανε και κάνουν το σταυρό τους μπροστά από τις εικόνες του Φρίντμαν και της Θάτσερ.

Ταυτόχρονα, στο Θεό πιστεύει το 34,2% της Αριστεράς και ψηφίζει Λιάνα Κανέλλη, το 87,4% της Δεξιάς που έχει για Θεό του το μνημόνιο και το 79,1% από το Κέντρο, αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει Κέντρο, οπότε όλοι αυτοί είναι κρυφοσαμαρικοί που ψήφισαν Ποτάμι για ξεκάρφωμα.

Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα για την πίστη σε υπερφυσικές δυνάμεις, αφού το 43,8% των Ελλήνων πιστεύουν ότι ο Σατάνας κατέβηκε στη Γη με τη μορφή του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 37,8% πιστεύει στους εξωγήινους και ψηφίζει τα ούφο των ΑΝΕΛ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, το 31,8% των Ελλήνων πιστεύει στη Δευτέρα Παρουσιά και προσδοκά ανάσταση νεκρών, μπας και βρεθεί ανάμεσά τους κανάς προκομμένος να μας σώσει, ενώ το υπόλοιπο 68,2% ισχυρίζεται ότι έχει δει το Χριστό φαντάρο.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Αν θέλετε να δείτε πού μπορεί να φτάσει τον άνθρωπο η ανάγκη για πίστη σε κάποιο υπερφυσικό ον, κατεβάστε το ντοκιμαντέρ της HBO για τη Σαϊεντολογία. Εγγυημένη παράνοια.)


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα