Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η ώρα που τρώμε τα κύρια γεύματα της ημέρας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην απώλεια βάρους

Γιατί παχαίνουμε όταν τρώμε αργά το μεσημεριανό

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως στην μάχη για την απώλεια βάρους δεν αρκεί να τρώμε νωρίς το βραδινό μας αλλά και το μεσημεριανό.

Όλες ξέραμε πως αν θέλουμε να χάσουμε βάρος ή να το κρατήσουμε σταθερό πρέπει να αποφεύγουμε το βραδινό γεύμα. Τώρα όμως ερευνητές στο Brigham and Women's Hospital στην Βοστώνη αλλά και στο University of Murcia ανακάλυψαν πως το να τρώμε αργά το μεσημεριανό μας μπορεί να μας φορτώσει με έξτρα κιλά.

Η μελέτη έγινε στην Ισπανία σε τετρακόσιους είκοσι  υπέρβαρους ανθρώπους που συμμετείχαν σε πρόγραμμα απώλειας βάρους  20 εβδομάδων. Οι μισοί έτρωγαν το μεσημεριανό τους πριν τις 15.00 το μεσημέρι και οι άλλοι μισοί μετά. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως αυτοί που έτρωγαν νωρίς έχασαν 30% περισσότερο βάρος από εκείνους που έτρωγαν μετα τις 15.00. Αυτοί που έτρωγαν αργά το μεσημεριανό τους επίσης εμφάνιζαν μεγαλύτερη αντίσταση στην ινσουλίνη, γεγονός που αυξάνει το ρίσκο εκδήλωσης διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η ώρα που τρώμε τα κύρια γεύματα της ημέρας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην απώλεια βάρους ενώ αντίθετα η ώρα τον ενδιάμεσων γευμάτων φάνηκε πως δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα