Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ξεχάστε την αϋπνία και κοιμηθείτε σαν μωρό - 3 στάσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν

Αν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε, αυτές οι θέσεις χαλάρωσης θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την αϋπνία, να βελτιώσετε σημαντικά τον ύπνο και να ρυθμίσετε την αναπνοή. Ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, βοηθώντας να ξεφύγετε από το άγχος και συμβάλλουν στην χαλάρωση.
Αυτές οι τρεις θέσεις γιόγκα ταιριάζουν σε όλους, ανεξάρτητα αν έχετε ασκηθεί ποτέ στη γιόγκα ή όχι, αλλά θα πρέπει να τις κάνετε τη νύχτα, πριν πάτε για ύπνο.
ξεχνάμε-για-αϋπνία-και-ύπνου-όπως-α-μωρό-3-γιόγκα-στάσεις-ότι-θα-βοήθεια-σας-πτώση-α-ύπνου
Η απόδοσή τους δεν απαιτεί καμία δύναμη και ενέργεια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μαξιλάρι, και πριν ξεκινήσετε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε 10 φορές.

1. Πόδια στον τοίχο (Viparita carats)
Ξαπλώστε ανάσκελα με ένα μαξιλάρι τοποθετημένο από κάτω σας και σηκώστε τα πόδια σας ψηλά και ίσια στον τοίχο, έτσι ώστε τα γόνατα και τα πόδια σας να είναι στην ίδια γραμμή. Τοποθετήστε τα χέρια σας δίπλα στο σώμα, με τους καρπούς να έχουν φορά προς τα πάνω. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να λάβετε μια αναγεννητική ενέργεια που έρχεται στο σώμα σας με την αναπνοή.
Αυτή η θέση, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι ιδανική για εκείνους που ξοδεύουν πολύ χρόνο σε εργασίες που χρειάζονται ορθοστασία. Είναι σημαντικό να αναπνέετε βαθιά και να παραμείνετε στη θέση αυτή για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, λυγίστε αργά τα γόνατά σας και μεταφέρετε τα σε μια πλευρά. Είναι επίσης μια χρήσιμη άσκηση της οποίας τα αποτελέσματα θα νιώσετε αμέσως.
2. Ενωμένα πόδια , και γόνατα χωριστά (Supta Badha Konas)
ξεχνάμε-για-αϋπνία-και-ύπνου-όπως-α-μωρό-3-γιόγκα-στάσεις-ότι-θα-βοήθεια-σας-πτώση-α-sleep1
Ξαπλώστε ανάσκελα με ένα μαξιλάρι. Τοποθετήστε τα πόδια σας ενωμένα, με τα γόνατα να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, και επεκτείνεται  τα χέρια κατά μήκος του σώματος. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 3 λεπτά. Θυμηθείτε να αναπνέετε βαθιά και ομοιόμορφα.
3. Θέση του νεκρού (Savasana)
ξεχνάμε-για-αϋπνία-και-ύπνου-όπως-α-μωρό-3-γιόγκα-στάσεις-ότι-θα-βοήθεια-σας-πτώση-α-sleep2
Η τελευταία θέση γίνεται πριν πέσουμε σε έναν εύκολο και βαθύ ύπνο. Μείνετε ξαπλωμένοι ανάσκελα, με τα πόδια σας τεντωμένα τόσο, όσο και το άνοιγμα των ώμων σας και με τα χέρια σας απλωμένα δίπλα στο σώμα σας, με τους καρπούς προς τα πάνω.
Αναπνεύστε ελεύθερα και βαθιά και επικεντρωθείτε στην αναπνοή. Φανταστείτε τον εαυτό σας να αιωρείται, και παρατηρήστε τον. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 3-5 λεπτά.
Αυτό θα σας δώσει ήρεμο ύπνο, απλά θυμηθείτε να αφαιρέσετε το μαξιλάρι από κάτω σας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα