Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πρώτη φορά κλαρινογαμπρικά

Αναστατωμένο είναι το πανελλήνιο εξαιτίας της χαρακτηριστικής καθυστέρησης που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα ο Κάρολος Παπούλιας να βαράει υπερωρίες και να κινδυνεύει από το 28ο εγκεφαλικό της θητείας του.

Η κατάσταση του Κάρολου Παπούλια απασχολεί έντονα τους επιστήμονες του Προεδρικού Μεγάρου οι οποίοι δε μπορούν να αποφασίσουν αν έχει πάθει βραχυκύκλωμα ή έχει μείνει φυτό, με αποτέλεσμα να μη ξέρουν αν πρέπει να τον βγάλουν από την πρίζα ή να τον αφήσουν απότιστο μέχρι να ξεραθεί.

Την Κυριακή το απόγευμα ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα προταθεί για ΠτΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αλλά τελευταία στιγμή έπεσαν στο τραπέζι κι άλλα, εξίσου δυνατά, ονόματα, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄, αν και το καλύτερο θα ήταν να βάλουν τον Μιχάλη Χριστοφοράκο μαζί με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και να γράψουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο "Βασίλειο της Siemens".

Από την άλλη, θα μπορούσαμε να κάνουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Θεόδωρο Πάγκαλο o οποίος σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια παρέδωσε, με εντολή Σημίτη, τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Ή μήπως τον φάγαμε κι αυτόν μαζί;



Πάντως, εγώ τάσσομαι με χίλια υπέρ της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου, αφού πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν πολιτικό γίγαντα που έχει να επιδείξει τεράστιο έργο από οποιοδήποτε πολιτικό μετερίζι κι αν του ζητήθηκε.

Καταρχάς, ήταν ο άνθρωπος που χάρισε στην Αθήνα τη μεγαλύτερη διάκριση σε διεθνές επίπεδο από τον 5ο αιώνα π.Χ., αφού το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημήτρη Αβραμόπουλου ήταν η μοναδική ανθρώπινη κατασκευή που φαινόταν από το Διάστημα και συναγωνιζόταν σε κάλλος μόνο τον Παρθενώνα, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για την ανέγερση του φτάχτη του Έβρου και να περισσέψουν και 25 χιλιόμετρα σύρματος. 

Παράλληλα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έτρεχε και το πρότζεκτ "Κάγκελα Παντού", με στόχο τη μετατροπή των πεζοδρομίων της Αθήνας σε ένα απέραντο κλουβί, αναγκάζοντας μέχρι σήμερα τους πεζούς να περπατούν χιλιόμετρα σε περίπτωση που σκεφτούν να περάσουν απέναντι.

Αυτό όμως που έγραψε για πάντα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο με χρυσά γράμματα στα κατάστιχα των φαρμακευτικών εταιρειών ήταν η πρωτοβουλία του να παραγγείλει, ως υπουργός Υγείας, 16.000.000 αντιγριπικά εμβόλια για μια χώρα με 10.000.000 κατοίκους. Πολύ λογικό αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η προεδρική εκλογή έπρεπε να είχε γίνει ήδη, αφού η αδυναμία εκλογής ΠτΔ ήταν που μας οδήγησε σε εθνικές εκλογές, δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούμαστε τόσο με το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον άθλιο Κάρολο Παπούλια σε έναν διακοσμητικό ρόλο. Ας βάλουν και την Πάολα. Ζμπούτσα μας!

Δηλαδή τσακωνόμαστε για το ποιος θα ακούει κάθε χρόνο τα κάλαντα από τους προσκόπους;

Πιο λογικό θα μου φαινόταν να ζητούσαμε τη μείωση του μισθού των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που λαμβάνει ο ΠτΔ για να μην κάνει απολύτως τίποτα.

Μας πειράζει ο δεξιός Αβραμόπουλος αλλά είμαστε ΟΚ με τη συμμετοχή των ακροδεξιών ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση "επειδή δε γινόταν αλλιώς";

Οι μέρες περνάνε και ναι μεν υπάρχει η δικαιολογία της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται στη μέση αλλά τα θέματα τρέχουν και ορισμένα από αυτά πρέπει να αρχίσουν να κλείνουν. Ειδικά όταν είναι τόσο ασήμαντα όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ας προτείνουν για ΠτΔ τον Αβραμόπουλο να πάει στο διάολο κι ας αναλάβει το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένας αριστερός.

Πρώτη φορά Αριστερά. Πρώτη φορά κλαρινογαμπρικά.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Μόλις θυμήθηκα ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε κονταροχτυπηθεί με την Ντόρα Μπακογιάννη και για τη θέση του Επιτρόπου. Θα του ευχηθώ λοιπόν αυτό που του είχα ευχηθεί και τότε, αφού τελικά του βγήκε σε καλό: "Καλή τύχη Τζον Ράμπο".)


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα