Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ακολουθεί πολιτική δυσφήμιση


Ξετρελαμένο δηλώνει το εκλογικό σώμα με τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων που κυκλοφορούν, σε σημείο μάλιστα που μαζεύονται ήδη υπογραφές, ώστε οι εκλογές να μη γίνουν ποτέ κι η προεκλογική περίοδος να κρατήσει για πάντα. Περνάμε τέλεια!

Λίγες μέρες μετά το εξαιρετικό σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας "Εμείς φτιάχνουμε το γήπεδο" που τρολαρίστηκε όσο κανένα άλλο στην ιστορία - ντάξει, το συναγωνίζεται το "Και η Ελλάδα, κύριε;" του 2012 -, έσκασε μύτη το πρώτο προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ, οπότε ο πήχυς ανέβηκε υπερβολικά ψηλά.

Ο αναγκαίος ηλίθιος Πάνος Καμμένος δείχνει στον μικρό Αλέξη Τσίπρα πώς πρέπει να οδηγεί το τρενάκι που λέγεται Ελλάδα ώστε να μην εκτροχιαστεί, ενώ από πάνω τους περνάει ένα ψεκαστικό αεροπλανάκι που τους ψεκάζει υδατάνθρακες.

Η νεολαία έπαιζε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στα προεκλογικά σποτ των κομμάτων κι αυτό είναι πολύ παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι οι πολιτικοί έχουν σταθερά γραμμένη τη νεολαία στα αρχίδια τους.



Εν τω μεταξύ, στα σκαριά βρίσκεται το προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ που ξεφεύγει θεματικά από τα παιδάκια, αφού θα δείχνει το τελευταίο γεύμα του Ευάγγελου Βενιζέλου - πριν τη φυλακή - στην ταβέρνα του κυρ Τάσου να τσακίζει 18 κιλά παϊδάκια.

Παρόμοια εντύπωση με τα προεκλογικά σποτ έχουν προκαλέσει και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας που κατά κανόνα γίνονται σε σαλόνια, τουαλέτες, δοκιμαστήρια και κλωβούς ανελκυστήρων μπροστά σε ακροατήριο που έχει δει πρωθυπουργό τον Τσολάκογλου και μοιάζουν με κηδείες ή μνημόσυνα. Προφανώς, κηδεύουν την Κυβέρνηση. Αιωνία της η μνήμη.

Παράλληλα, μάστιγα έχουν καταντήσει οι διαφημίσεις των υποψηφίων όλων των κομμάτων στο facebook, όπου είμαστε αναγκασμένοι να τρώμε στη μάπα από το πρωί μέχρι το βράδυ τις σκατόφατσές τους.

Άνθρωποι που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ στη ζωή σου προσπαθούν με μια φωτογραφία κι ένα μότο που βρωμάει φορμόλη να σε πείσουν να τους ψηφίσεις. Γιατί; Γιατί έτσι. Γιατί ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί κι αποφάσισαν να πολιτευτούν.

Αγαπητέ υποψήφιε που κατεβαίνεις στην Α' Θεσσαλονίκης, εξηγήσέ μου: γιατί να εμφανίζεται σε μένα που ψηφίζω στην Β΄Αθηνών η διαφήμισή σου; Αφού σου δίνει το μαραφέτι την επιλογή να στοχεύσεις στο κατάλληλο κοινό. Δε λυπάσαι τα λεφτά σου; Αν όχι, λυπήσου έστω εμένα.

Βέβαια, όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, αφού ο σοφός ελληνικός λαός θα πάει όπως πάντα και θα ψηφίσει αυτούς που βλέπει περισσότερο στην τηλεόραση. Το ίδιο πράγμα δηλαδή που συνέβη στις ευρωεκλογές και συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ικανά και αξιόλογα στελέχη έχουν όλα τα κόμματα, οπότε μη μπλέκεστε χωρίς λόγο. Αποφασίστε πρώτα ποιο κόμμα θέλετε να ψηφίσετε. Κατόπιν, μάθετε πού ψηφίζετε - οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα σε ποια εκλογική περιφέρεια ανήκουν. Ψάξτε τα ονόματα των υποψηφίων στην εκλογική σας περιφέρεια κι αφιερώστε χρόνο για να τους γνωρίσετε. Το διαδίκτυο είναι χρήσιμο εργαλείο. Μην επιτρέψετε να γίνει παράρτημα του Μπόμπολα.

Μην ψηφίσετε στα τυφλά και μην ψηφίσετε ελαφρά τη καρδία. Μόνο με τις εκλογές δε θα αλλάξει τίποτα αλλά είναι στο χέρι μας να ξαποστείλουμε τους γεωργιάδηδες παντός είδους εκτός Βουλής.

Και προπαντός, μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις. Οι κρυφές - κι άρα οι αληθινές - δημοσκοπήσεις είναι αυτές που έχουν στα χέρια τους οι εταιρείες στοιχημάτων. Ψάξτε να τις βρείτε. Τζογάρετε ό,τι έχετε και δεν έχετε στον Τσίπρα για επόμενο πρωθυπουργό - δίνει απόδοση 1.22.

Tέλος, ψηφίστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι τόσο απλό.

Βέβαια, αν ψηφίσετε όλοι ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα χάσετε το στοίχημα. 

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Προλάβετε πριν τα εξαφανίσουν! Δείτε όλα τα προεκλογικά σποτ των υποψηφίων στο youtube. Ειδικά των ΑΝΕΛ. Υπάρχει υλικό για άπειρες ώρες απόλαυσης.)


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα