Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Συμπτώματα Λιπώδους Ήπατος Και Πώς Να Θεραπευθείτε

Η Ηπατική στεάτωση (λιπώδες ήπαρ), είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες που επηρεάζουν το ήπαρ. Καταθέσεις οξέων μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές και να οδηγήσουν ακόμη και σε ηπατική ανεπάρκεια.

Το συκώτι είναι ζωτικό όργανο - καθαρίζει το αίμα, εξισορροπεί τη γλυκόζη του αίματος, διασπά το λίπος, παράγει ένζυμα και διατηρεί τις βιταμίνες, τα μέταλλα και το γλυκογόνο. Η λειτουργία του δεν μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος.
λιπαρά ήπατος-Συμπτώματα-και-πώς-να-Heal-τους

Μικρές ποσότητες λιπαρών καταθέσεων δεν μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές, αλλά αν το λίπος είναι ίσο με το 5-10% του βάρους του ήπατος σας, 
οπωσδήποτε θα έχετε λιπώδες ήπαρ . Είναι μια κοινή συνέπεια του αλκοολισμού, αλλά η Ηπατική στεάτωση δεν συνδέεται πάντα με την αλκοόλη. Η υψηλή αρτηριακή πίεση , το φούσκωμα, η κόπωση ή η υψηλή χοληστερόλη απαιτούν δύο προϋποθέσεις: υπερφόρτωση του ήπατος και καταχρηστικό μεταβολισμό του λίπους.


Συμπτώματα

Το λιπώδες ήπαρ είναι μια «σιωπηλή νόσος», επειδή τα συμπτώματα είναι σχεδόν ανεπαίσθητα, ειδικά σε αρχικό στάδιο. Χρειάζονται πολλά χρόνια, ακόμα και δεκαετίες πριν η ασθένεια εξελιχθεί στην επόμενη φάση. Όταν εξελιχθεί, παρουσιάζει ασυνήθιστες ενδείξεις, όπως ναυτία, αδυναμία, απώλεια όρεξης, σύγχυση, ή προβλήματα συγκέντρωσης.

Σε αλκοολικούς τα συμπτώματα είναι χειρότερα, λόγω της αυξημένης πρόσληψης αλκοόλ. Το λιπώδες ήπαρ μπορεί να ανακτηθεί ή να προληφθεί σε άτομα που δεν καταναλώνουν αλκοόλ.

Θεραπεία

Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει θεραπεία για το λιπώδες ήπαρ ακόμα. Ωστόσο, η ρύθμιση και η επεξεργασία των πρωτογενών διαταραχών της ηπατικής δυσλειτουργίας, όπως ο διαβήτης, είναι ζωτικής σημασίας.
Οι αλκοολικοί θα πρέπει να σταματήσουν την κατανάλωση αλκοόλ από τη στιγμή που διαγνωσθούν με Ηπατική στεάτωση. Εκείνοι που αγωνίζονται ενάντια στην ασθένεια αυτή είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν ορισμένες διατροφικές συνήθειες για να βελτιώσουν την κατάστασή τους.
Τα παχύσαρκα άτομα θα πρέπει να χάσουν κάποιο βάρος για τη μείωση των λιπαρών καταθέσεων και τη βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος. Η τακτική σωματική δραστηριότητα και η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της κατάστασης.

Η σωστή διατροφή

Μειώστε την πρόσληψη θερμίδων και την πρόσληψη των επεξεργασμένων τροφίμων φορτωμένων με υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί, πατάτα, ζυμαρικά, συμπυκνωμένη ζάχαρη και λιπαρά trans λιπαρά.
Μειώστε την πρόσληψη λίπους, ειδικά του κορεσμένου λίπους, όπως  μαργαρίνη, βούτυρο, κρέμα γάλακτος. Φάτε μαγειρεμένα γεύματα παρασκευασμένα σε ατμό, ψήστε το φαγητό σας ή  μαγειρέψτε το σε νερό με προσθήκη λίγου ελαιόλαδου.
Αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων, αν είναι δυνατόν. Καταναλώνετε μόνο φυσικά τρόφιμα, αποφύγετε τα συμπληρώματα, επειδή μερικές φορές ακόμη και τα τακτικά συμπληρώματα βιταμινών ή μεταλλικών στοιχείων μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές στην υγεία.
Κάντε ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι για να ανακουφίσετε την κατάστασή σας και να μειώσετε το λίπος.

Τσάι από Πικραλίδα (άγριο ραδίκι)

Συστατικά:
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίζα πικραλίδας, ψιλοκομμένη
  • 6,5 ουγκιές / 200 ml ύδατος
Προετοιμασία:

Ρίξτε 2 dl/200ml νερό σε δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα πικραλίδας. 
Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το για 20 λεπτά.
 Στραγγίξτε και πιείτε το.
Πίνετε τσάι πικραλίδας κάθε πρωί και βράδυ.

Κάντε αυτό το τσάι για θεραπεία κίρρωσης

Συστατικά:
  • 20 γραμμάρια (0,7 oz) αχίλλεια
  • 20 γραμμάρια γαρίφαλο
  • 20 γραμμάρια τσουκνίδα
  • 20 γραμμάρια καλέντουλα
  • 20 γραμμάρια λυκίσκου
  • 20 γραμμάρια μετάξι καλαμποκιού
  • 8,5 ουγκιές / 250 ml ύδατος
Προετοιμασία:

Ανακατέψτε τα βότανα μαζί. 
Πάρτε μια κουταλιά του μίγματος των βοτάνων και ρίξτε την σε 2.5dl του νερού. 
Αφήστε το για λίγα λεπτά.
 Στραγγίξτε και πιείτε το. 
Μην βάλετε γλυκαντικά πρόσθετα στο τσάι σας.

Πηγές:  

fhfn
healthyfoodhouse

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα