Την ανακοίνωση ότι η θητεία του τελειώνει στο συνέδριο έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ δεν θα γίνω ούτε Ζίγδης, ούτε Κουβέλης», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την προαναγγελία λήξης της θητείας του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, για να προσθέσει ότι η θητεία του τελειώνει στο συνέδριο.
Τόνισε ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στη διαμόρφωση ενός συνεδρίου ενότητας του κόμματος και προανήγγειλε ότι δεν θα επιτρέψει καμιάανηθικότητα.
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο ή Ιούνιο.

«Οταν γίνει το συνέδριο, πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον στην κοινωνία και να μας ακούσει επί της ουσίας, εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να γίνει μετά το Πάσχα, το Μάιο», είπε, προσθέτοντας: «Θα βαδίσουμε στο συνέδριο συνταγμένα και, όταν γίνει, θα πρέπει  να υπάρχει ενδιαφέρον της κοινωνίας, να μας ακούσει, να υπάρχει κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο. Βαδίζουμε ενωτικά, αλλά όχι  και ατιμώρητα. Το θέμα είναι αν θα πάει η παράταξη στο μέλλον ή στη ρουφήχτρα του παρελθόντος. Εγώ προσωπικά θέλω το πρώτο. Θα βαδίσουμε προς το νέο στίγμα της παράταξης για την εθνική ανασυγκρότηση και ένα κοινωνικό κράτος».
Τα ‘βαλε με τον ΓΑΠ: Το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αντιπαλέψει προεκλογικά  με την εσωστρέφεια και τη μιζέρια που προκάλεσε η πρωτοφανής πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του συνεργατών του. Τα ποσοστά προφανώς δε θα αθροιζόταν, θα μπορούσαν όμως  να πολλαπλασιαστούν.
Επίσης τόνισε ότι, αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση είναι στο μήνα του μέλιτος. «Δεν περιμένουμε ούτε το αδιέξοδο ούτε την καταστροφή της χώρας, ευχόμαστε να καταφέρει το καλύτερο και όχι το χειρότερο» είπε.
Επίσης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει Αβραμόπουλο: Δεν θα συμπράξουμε σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Άλλο θεσμική συναίνεση, άλλο προσωπικός καιροσκοπισμός και άλλο άγαρμπος εισοδισμός σε άλλους πολιτικούς χώρους. Απαιτείται ουσιαστική συναίνεση, θεσμική διαφάνεια, προσωπική αξιοπρέπεια. Για μας αυτά είναι τα κριτήρια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Θα μας λείψει η «μεταλλαγμένη» μπουρδολογία του…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ