Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ο τρόπος ανατροφής των παιδιών επηρεάζει την αντίδρασή τους στα στρες


Σύμφωνα με την καινούργια επιστήμη την «Επιγενετική» για την οποία σας έχω μιλήσει σε ένα μικρό βίντεο παλαιότερα,σαν γονείς, μεταφέρουμε στα παιδιά μας γονίδια (DNA) επηρεασμένα από τα στρες που εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε στη ζωή, και από τον τρόπο που τα αντιμετωπίσαμε.

Γιατί, μέσα σε κάθε ωάριο και σπερματοζωάριο που ενώνονται για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πλάσμα, βρίσκονται όλα τα γονίδια των δύο γονιών, επηρεασμένα από τα δικά τους στρες, αλλά και από τα στρες όλων των γενεών που προηγήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε αυτούς μέσω των δικών τους γονιών...
Στη συνέχεια, κατά τους 9 μήνες της κυοφορίας, η μητέρα μεταφέρει στο έμβρυο, τις ορμόνες και τις υπόλοιπες χημικές ουσίες που παράγονται στο σώμα της από  τα διάφορα στρες της ζωής που αντιμετωπίζει,  επηρεάζοντας έτσι και πάλι το παιδί που έχει στα σπλάχνα της.

Γεννιούνται επομένως παιδιά, που φέρουν γονίδια επηρεασμένα από τα στρες των γονέων. Αλλά μέσα στον όρο «γονείς», θα πρέπει να συμπεριληφθεί εδώ, ολόκληρη  ανθρωπότητα, αφού κάθε γενεά, αφήνει το αποτύπωμά της επάνω στη λειτουργία των γονιδίων και μεταφέρονται αυτά έτσι αλλοιωμένα στην επόμενη γενεά.

Αυτό είναι νομίζω και το κρυφό νόημα στα λόγια του Ιωάννου του Προδρόμου της Χριστιανοσύνης, πως  ο Χριστός είναι ο αμνός του Θεού που «αίρει τις αμαρτίες του κόσμου».

Το ευχάριστο όμως είναι, πως σύμφωνα με την νέα αυτή επιστήμη της Επιγενετικής, μπορούμε, εάν το γνωρίζουμε αυτό, να επιδράσουμε θετικά επάνω στα παιδιά μας, τόσο κατά την προγεννητική περίοδο (βελτιώνοντας τον τρόπο που ζούμε, αρκετά πριν γίνουμε γονείς)  όσο και μετά, με τον τρόπο που θα τα αναθρέψουμε.

Μία καινούργια έρευνα, δείχνει πως αυτή η ανατροφή έχει μεγάλη σημασία στην ικανότητα των παιδιών μας να αντιμετωπίζουν στη συνέχεια με επιτυχία τα στρες της δικής τους ζωής.

Οι εκφοβισμοί, τα παραμύθια με φιγούρες που προκαλούν φόβο, το ξύλο κ,λπ. μόνον αρνητικά συναισθήματα γεμίζουν το υποσυνείδητο των παιδιών, με αποτέλεσμα μία αυξημένη αντίδραση από την μεριά τους, στα στρες της ζωής, που μπορεί να τα οδηγήσει στη συνέχεια σε ασθένειες, βία ή κατάθλιψη και πανικούς.

Στην έρευνα που προαναφέρθηκε, μία ομάδα γονέων εκπαιδεύτηκε στην σωστή ανατροφή των παιδιών της από ειδικούς ψυχολόγους επί 10 εβδομάδες, ώστε να γίνουν αυτοί πιο τρυφεροί και λιγότερο φοβικοί για τα παιδιά τους της προσχολικής ηλικίας και στη συνέχεια μετρήθηκε η ημερήσια διακύμανση της κορτιζόλης (ορμόνης του στρες) των παιδιών επί τρία χρόνια. 
Διαπιστώθηκε πως τα παιδιά αυτά είχαν πολύ καλύτερες τιμές κορτιζόλης από άλλα, οι γονείς των οποίων δεν είχαν την ίδια εκπαίδευση, πράγμα που δείχνει πως τα παιδιά των γονέων που είχαν κατάλληλα εκπαιδευθεί είχαν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν πολύ καλύτερα τα στρες της ζωής τους. 

Νέοι γονείς προσέξτε, λοιπόν, πώς αντιμετωπίζετε τα μικρά παιδιά σας εάν θέλετε να έχουν υγεία και καλή ζωή όσο μεγαλώνουν.
Με αγάπη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα