Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η ηρεμία στο ζευγάρι οφείλεται στη γυναίκα


Ένα από τα μυστικά του ευτυχισμένου γάμου φαίνεται να συνδέεται με την ικανότητα των γυναικών να ηρεμούν πιο γρήγορα, έπειτα από μια έντονη διαφωνία, υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποίησαν ειδικοί από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου στο Berkeley. Από την άλλη, η ίδια ικανότητα στους άνδρες φαίνεται να μην έχει καμία επίδραση σε μακροχρόνια βάση όσον αφορά την ικανοποίηση ενός ζευγαριού.
iremia_zeygari_gynaika
Πιο ευτυχισμένα φαίνεται να είναι τα ζευγάρια, στα οποία η γυναίκα ηρεμεί πιο γρήγορα μετά από ένα καβγά

womanΟι ερευνητές εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσαν έπειτα από έναν καβγά περισσότερα από 80 ετερόφυλα ηλικιωμένα ζευγάρια και διαπίστωσαν ότι και οι δύο σύντροφοι ήταν εξίσου ικανοί να ηρεμήσουν μετά από κάθε λεκτική σύγκρουση. Ωστόσο, οι γάμοι, στους οποίους οι γυναίκες ηρεμούσαν πιο γρήγορα ήταν και πιο ευτυχισμένοι τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός και η περιφρόνηση, μπορεί να φαίνονται πολύ απειλητικά για ένα ζευγάρι, αλλά η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Emotion» υποστηρίζει ότι αν οι σύντροφοι – κυρίως οι γυναίκες – είναι σε θέση να ηρεμούν μόνοι τους, τότε ο γάμος τους μπορεί να συνεχίσει να θριαμβεύει.
«Οι γυναίκες θεωρούνται οι "ειρηνοποιοί" σε μια σχέση», δήλωσαν οι ερευνητές, «ωστόσο αυτή είναι μία από τις πρώτες μελέτες που εξετάζουν την επίδραση που έχει η ικανότητα αυτή σε βάθος χρόνου».
Μαρία Παπαδοδημητράκη 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα