Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Οι πολιτικοί θάβουν τη χώρα… τη σπρώχνουν εκτός ευρώ;

Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες – εκτιμήσεις που έλαβε πριν από λίγη ώρα το «defence-point.gr» από πηγή εγνωσμένης αξιοπιστίας και ψυχραιμίας, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο.
Όταν ζητήθηκε η άποψη της πηγής για τα τεκταινόμενα, η απάντηση ήταν εξαιρετικά ανησυχητική. Μας μετέφερε κλίμα μεγάλης ανησυχίας για το τι κρύβει η στάση των εταίρων και δανειστών, ενώ κάποια καινοφανή χαρακτηριστικά της δεν προσφέρονται καθόλου για αισιοδοξία στη διαχείριση της κατάστασης.
Η τεράστια ανησυχία που επικρατεί οφείλεται στο ότι οι εγχώριοι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής, άκαπνοι ρεμπεσκέδες, καθώς ελάχιστοι από αυτούς έχουν δουλέψει στη ζωή τους, δεν αντιδρούν ενώ βλέπουν, ότι σε αυτή την κρίση, στα τέλη του 2014, μόνο τα ελληνικά ομόλογα «υποφέρουν», ενώ οι υπόλοιποι «προβληματικοί του νότου» παραμένουν ανέγγιχτοι.
Με απλά λόγια, όπως χαρακτηριστικά , Μ
μας ανέφερε επί λέξει, «Ήρθε το ΤΕΛΟΣ… ό,τι ήξερες ξέχασε το. Δε βλέπεις ότι μόνο τα δικά μας ομόλογα διαλύονται, τριετές, πενταετές, δεκαετές, μια τιμή 10%… τα CDS είναι φωτοβολίδα… τη ίδια στιγμή, τα ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά ομόλογα, ησυχία. Αν πρόκειται να μας βγάλουν εκτός ευρώ, προφανώς τώρα είναι η στιγμή που όλοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, η αντιπολίτευση θεωρείται ‘κουκουρούκου’ και όλος ο κόσμος τελεί σε νιρβάνα».

Μη διανοηθεί κανείς να μας πει στο κοντινό ότι δεν φωνάζαμε σε όλους να σοβαρευτούν εγκαίρως; Εάν είμαστε ανίκανοι να «αποκωδικοποιήσουμε» το ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν επηρεάζονται ενώ οι… ψωριάρηδες καταστρέφονται, ενώ όλοι ασχολούνται με τον Αντώνη, τον Αλέξη, τον Πάνο, τον Φώτη, τον Σταύρο… και ολίγη από τον έγκλειστο, σημαίνει ότι είναι ιδανικός στόχος.
Όσον αφορά τους… Κλουζό που βλέπουν διεθνή συνωμοσία, αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως «στοιχηματισμός» (παράγωγα) ότι στην Ελλάδα θα μας προκύψει ξανά GREXIT. Άρα πόνταραν τα λεφτά τους και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να μας βοηθήσουν να πάμε προς τα εκεί, αφού μόλις το σενάριο επαληθευθεί, αυτοί… πάνε ταμείο! Και όλοι οι εγχώριοι αχαρακτήριστοι, κάνουν ό,τι είναι δυνατό να βοηθήσουν τον κάθε Πόλσον να πάρει το αίμα του πίσω, καθότι την περασμένη φορά είχε φέι τα μούτρα του!
Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουν, το ότι οι υπόλοιποι μένουν απείραχτοι είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, τουλάχιστον όσον αφορά τα δικά μας περιθώρια να «εκβιάσουμε». Προσδεθείτε, διότι ο κατήφορος συνεχίζεται. Και πριν κλείσουμε το σύντομο σημείωμα, θα θέλαμε να μας απαντήσει επισήμως το κράτος, για το αν αληθεύει ή όχι το παρακάτω περιστατικό:
Ισχύει κύριοι ότι σερβική ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρία, όχι δηλαδή κάποιο fund που θα μπορούσαμε να το κατηγορήσουμε για «κερδοσκοπικά παιχνίδια» για να τρομάξει τον κόσμο, αρνήθηκε να δεχθεί ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ελληνικής κορυφαίας τράπεζας; Για την Ιστορία αναφέρουμε, ότι ο δυστυχής επιχειρηματίας αναγκάστηκε να πάρει εγγυητική από ξένη (ευρωπαϊκή) τράπεζα, δεσμεύοντας το σύνολο των χρημάτων (cash collateral)…
Αυτά τα τραβάει υγιής εταιρία, όχι τίποτε κρατικά σαπάκια που μας τα διαφημίζουν και ως «φιλέτα», με τους κυβερνήτες να παριστάνουν και τους σκληρούς σε όσους ενδιαφερθούν και προς άγραν ψήφων, βάζουν ένα κάρο όρους στους υποψήφιους επενδυτές. Μετά απορούμε που εξαφανίζονται.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα