Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Hyper-sonic οπλικά συστήματα για την Κίνα προβληματίζουν

Μια νέα υπέρ-υπερηχητική (hyper-sonic) κεφαλή κρούσης δοκίμασε η Κίνα, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές της να επηρεάσει τους αμερικανικούς σχεδιασμούς ασφαλείας. «Η ανησυχία των ΗΠΑ έγκειται στο γεγονός ότι η Κίνα δοκιμάζει οπλικά συστήματα που μπορούν να κινηθούν με υπέρ-υπερηχητική ταχύτητα, γεγονός που τα καθιστά μη αντιμετωπίσιμα», ανέφερε Ρώσος αναλυτής.
Η Κίνα είχε και παλαιότερα δοκιμάσει παρόμοιο όπλο, με την ονομασία WU-14 το οποίο ανέπτυσσε οκτώ φορές την ταχύτητα του ήχου, ενώ φαίνεται πως ήταν ικανό να αναπτύξει δέκα φορές την ταχύτητα του ήχου (12.359 χλμ. ανά ώρα) και να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή.
Τα πειραματικά όπλα αυτά σχεδιάζονται έτσι ώστε να μην μπορούν να αναχαιτιστούν από τα αντιπυραυλικά συστήματα. Είναι δε ικανά να προσεγγίζουν στον στόχο τους, με τρόπο ώστε να εντοπίζονται δύσκολα, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του αντιπάλου να τα αντιμετωπίσει.

Οι κεφαλές αυτές μπορούν επίσης να αυξήσουν κατακόρυφα το βεληνεκές των κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων. Το νέο όπλο δείχνει ότι η Κίνα διαθέτει πλέον την απαραίτητη τεχνολογία, ώστε να επιχειρήσει να αδρανοποιήσει τις αμερικανικές αμυντικές δυνατότητες.
Η κινεζική αμυντική σχεδίαση βασίζεται στο δεδομένο ότι πιθανός αντίπαλος θα είναι οι ΗΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που η Κίνα σχεδιάζει τη δημιουργία ισχυρού στόλου η αιχμή του δόρατος του οποίου θα είναι τα αεροπλανοφόρα της.
Ρώσοι αναλυτές υποστήριξαν πως και η Ρωσία εργάζεται στον τομέα των υπέρ-υπερηχητικών κεφαλών, συνεχίζοντας την έρευνα που είχε ξεκινήσει πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα