Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

“Οι Αξίες των Άξιων”


ΣΑΛΑΜΙΣΟι Έλληνες και αλλοδαποί, που μετέφερε η φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ” από την φλεγόμενη Τρίπολη της Λιβύης, έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά στις 08.30 το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014.
Πρόκειται για 87 Έλληνες, 13 Κύπριους, 12 Βρετανούς, 79 Κινέζους, μία Ρωσίδα και έναν Αλβανό πολίτη, οι οποίοι είχαν εκφράσει την επιθυμία να απομακρυνθούν από τη χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο.
Τα 186 άτομα επιβιβάσθηκαν στο πλοίο σε μικρές ομάδες των 20-25 ατόμων και έτσι χρειάστηκαν αρκετές ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ η ομάδα της ΔΥΚ περιφρουρούσε τη μεταφορά και την επιβίβαση που γινόταν με δύο λιβυκά ρυμουλκά, προστατεύοντας την ζωή των αμάχων και αψηφώντας την δική τους.
Τα γνωστά “βατράχια” του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, για μία ακόμη φορά προκάλεσαν σχόλια θαυμασμού και έλαβαν επαίνους από στρατιωτικούς και πολιτικούς δεκάδων χωρών.

Το πλοίο υπεδέχθη, ανάμεσα σε άλλους στον Πειραιά,  ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Ξιαολί, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πλοίαρχο της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ για τον απεγκλωβισμό των συμπατριωτών του από τη λιβυκή πρωτεύουσα.
Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη, για τη βοήθεια που προσέφεραν στους Κύπριους υπηκόους κατά τη διαδικασία επαναπατρισμού.
Η Επιχείρηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είχε την κωδική ονομασία “ΑΓΗΝΩΡ”.
Και ο Αγήνωρ από την Φοινίκη, σαν γιος του Φορωνέα, γιου του Ινάχου από το Άργος, ήταν από τους πρώτους “ξενιτεμένους” η γενιά του οποίου γύρισε στην πατρίδα (όπως θα θυμούνται όσοι έχουν μελετήσει την Ελληνική Ιστορία-Μυθολογία).
ααααα… ήταν επίσης ο πατέρας της Ευρώπης.
Και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που μιλούν για τους “ρατσιστές” Έλληνες.
Ναι, αυτούς που παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα για να σώσουν ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς, άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στο Μάτι του Κυκλώνα σε περιοχές που σπαράζονται από Εμφύλιες διαμάχες που άφησαν πίσω τους φεύγοντας οι Δυτικοί “Σωτήρες” που “στράγγιξαν” τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών αυτών.
Όταν τα παιδιά των Ελλήνων ψάχνουν απεγνωσμένα Ήρωες και Πρότυπα σε “μάγους της μπάλας” που αμειβόμενοι με εκατομμύρια Ευρώ φορούν το ίδιο Εθνόσημο με ΗΡΩΕΣ των 800 Ευρώ που παίρνουν για να φυλάττουν Θερμοπύλες και οι οποίοι δουλεύουν στα ρεπό τους delivery σε πιτσαρίες, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια.
Οι Αξίες είναι κάτι που περνούν οι γονείς στα παιδιά τους.
Μην τα μεγαλώνετε με λάθος Αξίες… αν θέλετε να γίνουν Άξια.
Ηρωικές Πράξεις σαν αυτή του Πληρώματος της φρεγάτας “ΣΑΛΑΜΙΣ” είναι το Φως που χρειαζόμαστε για να βγούμε από την Ηθική Κρίση.
Αρκεί να την προβάλουμε όπως πρέπει, αλλά και να την έχουμε σαν Οδηγό.
Όσοι βέβαια δεν είναι απασχολημένοι με το να γίνονται “τζίρος” του κάθε τυχάρπαστου τραγουδισταρά, ανοίγοντας σαμπάνιες στα πόδια του σε κοσμικά νησιά της Ύβρεως, ξοδεύοντας τους μισθούς από δεκάδες εργαζομένους τους που έχουν αφήσει απλήρωτους…
Αυτά τα διακομματικά λαμόγια της Μυκόνου, ΔΕΝ είναι η Ελλάς.
Ελλάς” είναι το πλήρωμα της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ και όσοι έχουν τα ίδια με αυτούς Ιδεώδη…
Προσωπικά, κλίνω το γόνυ και χαμηλώνω ταπεινά το βλέμμα μπροστά στους Ήρωες της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ.
Και είναι κάτι που δεν το κάνω συχνά…
ΑΞΙΟΙ…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα