Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Από γυναίκα άνδρας: Πώς λειτουργεί το καινούριο πέος

Από γυναίκα άνδρας: Πώς λειτουργεί το καινούριο πέος
Η εγχείρηση αλλαγής φύλου είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και χρονοβόρα. Στην περίπτωση μιας γυναίκας που θέλει να γίνει άνδρας, η διαδικασία περιλαμβάνει τέσσερα στάδια: την υποδόρια μαστεκτομή, την ανάπλαση των γεννητικών οργάνων , την προσθετική πέους και την προσθετική όρχεων.

Πριν τη διαδικασία της επέμβασης, επιβάλλεται διαγνωστικός έλεγχος με τη βοήθεια ειδικού ψυχικής υγείας και ορμονική θεραπεία με τη βοήθεια ενδοκρινολόγου. Όταν αυτές οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, οι χειρουργοί προχωρούν στην επέμβαση.


Συγκεκριμένα, κατά την ανάπλαση των γεννητικών οργάνων, πραγματοποιείται αφαίρεση του κόλπου, αναδόμηση του σταθερού μέρους της ουρήθρας, οσχεοπλαστική και φαλλοπλαστική.

Αρκετό καιρό μετά τις πρώτες επεμβάσεις, μπορεί να εφαρμοστεί προσθετική όρχεων και αποκατάσταση της στύσης στο νέο μόριο.

Κατά τη φαλλοπλαστική, ο χειρουργός αναδομεί το ανδρικό μόριο με βάση τα συνήθη πρότυπα, ώστε να είναι αισθητικά όμοιο με το κανονικό αλλά ταυτόχρονα λειτουργικό (φυσιολογική ενούρηση και σεξουαλική επαφή).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατά την αναδόμηση του πέους χρησιμοποιείται δέρμα από το βραχίονα του χεριού. Το δέρμα στο χέρι αποκαθίσταται στη συνέχεια με δέρμα από την περιοχή των μηρών.

Με την επέκταση της ουρήθρας πραγματοποιείται και η σύνδεση των αιμοφόρων αγγείων ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία του μορίου. Το νέο μόριο παρουσιάζει επίσης φυσιολογική νεύρωση.

Η κλειτορίδα δεν αποκόπτεται εντελώς, αλλά επανατοποθετείται κάτω από το νέο πέος, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη διέγερση.

Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς νοσηλεύονται για 2,5 εβδομάδες μετά τη φαλλοπλαστική.

Η εμφύτευση των όρχεων πραγματοποιείται περίπου ένα χρόνο μετά, σε συνδυασμό με την επέμβαση για την αποκατάσταση της στύσης. Για να γίνει αυτό, πρέπει ο ασθενής να έχει αίσθηση στο άκρο του μορίου.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα